«Πέτρα»: Το νέο έργο των Chantal Chadwick και Brian Allen Simon

Οι δυο artists-in-residency από το Λος Άντζελες θα παρουσιάσουν το νέο έργο που δημιουργήθηκε στη Νίσυρο στη δύση του ηλίου

Ο πολιτιστικοί οργανισμοί Atopos cvc (Αθήνα) και Sterna (Νίσυρος), στο πλαίσιο της συνεργασίας τους, με χαρά παρουσιάζουν το νέο έργο των Chantal Chadwick και Brian
Allen Simon, Πέτρα.

Οι δυο artists-in-residency από το Λος Άντζελες (Καλιφόρνια), οι οποίοι βρίσκονται στη Νίσυρο για έναν ολόκληρο μήνα, προσγειώνονται στην αυλή της Atopos στο Μεταξουργείο, το Σάββατο 6 Οκτωβρίου, για να παρουσιάσουν το νέο έργο τους μαζί με μια αυτοσχεδιαστική περφόρμανς.

Το Πέτρα αποτελεί ένα ηχητικό και οπτικό πρότζεκτ των Chantal Chadwick και Brian Allen Simon. Κατά τη διάρκεια της διαμονής τους στη Sterna δημιούργησαν ένα ηχητικό περιβάλλον εμπνευσμένο από την εγγενή και αισθητή ηφαιστειακή ένταση – μια διαδοχή από αρμονικές πιέσεις και ανακουφίσεις χρωματισμένες απο site-specific ηχογραφήσεις που έγιναν στο νησί.

Χρησιμοποιώντας το μινιμαλιστικό πλαίσιο ενός ηλεκτρονικού πιάνου, συνθεσάιζερ, σαξόφωνου σοπράνο και ηχογραφήσεων από τη φύση, δημιούργησαν ένα έργο μεταγωγικό, βαθιά συνδεδεμένο με τα Δωδεκάνησα και τη Νίσυρο που όμως παραμένει σχετικό σε κάθε περιβάλλον.

Η Chantal και ο Brian θα παρουσιάσουν το νέο έργο που δημιουργήθηκε στη Νίσυρο στη δύση του ηλίου (7μμ), σε ένα ακουστικό σέσιον στην αυλή της Atopos, συνοδευόμενο από οπτικό υλικό, που θα διαρκέσει 35 λεπτά. Θα ακολουθήσει μια περφόρμανς αυτοσχεδιασμού, βασισμένη στην παλέτα των ήχων που χρησιμοποιήθηκαν στις ηχογραφήσεις, για 20-30 λεπτά.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.