Παγκόσμια Ημέρα Μεταναστών: Τα παιδιά βλέπουν θέατρο

Μαζί ο Σπύρος Γραμμένος και ο Φοίβος Δεληβοριάς

Η Ομάδα Νεανικού Θεάτρου Συντεχνία του Γέλιου σε συνεργασία με το Συμβούλιο Ένταξης Μεταναστών του Δήμου Αθηναίων αλλά και των Δήμων Κορυδαλλού, Ζωγράφου, Πειραιά και Αγίου Δημητρίου, και μεταναστευτικών κοινοτήτων και οργανώσεων , συμμετέχει στις εκδηλώσεις για την παγκόσμια ημέρα μετανάστευσης με το κοινό σύνθημα της ημέρας «Τα Δικαιώματα είναι για Όλους, και για Όλους ίσα».

Την Κυριακή 18 Δεκεμβρίου οι δυο παραστάσεις «Βάσος και Βιβή» και «Είστε και Φαίνεστε» στο Θέατρο Τζένη Καρέζη, θα είναι αφιερωμένες στα παιδιά των μεταναστών και προσφύγων και θα φιλοξενήσουν 100 παιδιά που ζούνε σε δομές φιλοξενίας της Αθήνας.

Στα πλαίσια αυτής της γιορτής θα τραγουδήσουν πριν την έναρξη των παραστάσεων ο Σπύρος Γραμμένος και ο Φοίβος Δεληβοριάς, που είναι η μουσικοί των παραστάσεων της Συντεχνίας του Γέλιου.

Σήμερα υπάρχουν στον κόσμο μας περισσότεροι από 200 εκατομμύρια μετανάστες εκ των οποίων ο μισός πληθυσμός είναι παιδιά. Όλοι τους είναι ιδιαίτερα εκτεθειμένοι στους κινδύνους που δημιουργεί η διεθνής οικονομική ύφεση, όπως η φτώχια, ο στιγματισμός, οι διακρίσεις και η κακοποίηση. Για να προφυλαχθούν οι μετανάστες/ πρόσφυγες από την κακομεταχείριση, χρειάζεται να αναγνωρίσουμε ότι τα δικαιώματα των μεταναστών, προσφύγων  όπως και όλων των ανθρώπων – πρέπει να διαφυλάγονται. Ο καλύτερος τρόπος για να γίνει αυτό, είναι να επιβεβαιωθεί ο θεμελιώδης ρόλος του διεθνούς δικαίου ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Η ομάδα νεανικού Θεάτρου «Συντεχνία του Γέλιου» έχει με τις παραστάσεις της νοηματοδοτήσει της έννοιες της αλληλεγγύης και της αλληλοβοήθειας και έχει συμμετάσχει σε πολλές πρωτοβουλίες στήριξης προσφύγων και μεταναστών. Με το υλικό της δείχνει ότι μαζί με το κοινό της μπορεί να αντιμετωπίσει διακρίσεις, ρατσισμό και αδικία με πολυμήχανα μέσα, με φαντασία, χιούμορ και ζεστή καρδιά.

Εισιτήρια

Τιμές εισιτηρίων: 

6 €
- 8 €

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.