Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης στο ΚΠΙΣΝ: Μουσικοί ή Ποιητές;

Μια διαφορετική συναυλία-αφιέρωμα στη μουσική ποίηση ή στην ποίηση της μουσικής

Στις 21 Μαρτίου τo Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) καλεί τους επισκέπτες να ανακαλύψουν μια διαφορετική πλευρά της Παγκόσμιας Ημέρας Ποίησης, θέτοντας το ερώτημα «Μουσικοί ή Ποιητές;» και δίνοντας την απάντηση μέσα από μια διαφορετική συναυλία-αφιέρωμα στη μουσική ποίηση ή στην ποίηση της μουσικής.

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης, το ΚΠΙΣΝ διερευνά το κατά πόσο υπάρχουν όρια ή στεγανά μεταξύ ποίησης και μουσικής, αναθέτοντας σε μια ετερόκλητη και ταλαντούχα ομάδα μουσικών να διασκευάσει τραγούδια (ή μήπως ποιήματα;) δημιουργών του 20ου αιώνα, των οποίων οι στίχοι υπήρξαν πρωτίστως ποιητικοί.

Στις 21/3 στις 19.00, στον Φάρο οι επισκέπτες του ΚΠΙΣΝ θα απολαύσουν ερμηνείες αγαπημένων τραγουδιών, που συνδυάζουν τον κλασικό λυρισμό με σύγχρονους ήχους και ρυθμούς, σε μία συναυλία όπου θα συναντηθούν η Γεωργία Καρύδη, οι Rattler Proxy και οι LounDavid και θα διασκευάσουν έργα των Ian Curtis (Joy Division), Adrian Borland (The Sound), Alan Vega (Suicide), Lou Reed (Velvet Underground), Jim Morrisson, Leonard Cohen, Nina Simone και David Bowie, με μια φρέσκια ματιά.

Αφιέρωμα: Μουσικοί Ποιητές

Γεωργία Καρύδη
Με τη συνολική ενορχήστρωση και ερμηνεία να αγγίζει με ανατρεπτική διάθεση το όριο της ποίησης, της στιχουργικής και της μουσικής. Στις 21/3, η Γεωργία Καρύδη θα διασκευάσει μια σειρά από ετερόκλητες επιλογές μουσικών και ποιητικών έργων, από δημιουργούς όπως οι David Bowie, Jim Morrison, Leonard Cohen, John Cooper Clarke, Pablo Neruda, Λένα Πλάτωνος, Nina Simone.

Γεωργία Καρύδη
Γεωργία Καρύδη

Rattler Proxy
Αντλώντας έμπνευση και ήχο από τους Joy Division, τους The Sound και τους Suicide, οι Rattler Proxy θα παρουσιάσουν μια συναυλία που θα ξεκινήσει από το Λονδίνο του Adrian Borland, θα μεταφερθεί στο μουντό Manchester του Ian Curtis, για να καταλήξει στη Νέα Υόρκη της δεκαετίας του ‘80, αποτυπώνοντας τις ιστορίες αστικής αποξένωσης που οδήγησαν και μορφοποίησαν το έργο του Alan Vega.

Rattler Proxy
Rattler Proxy

Lou ΄n΄ David
Μέλη των Libido Blume, Sigmatropic, Yeah!, Κεφάλαιο 24 και Doctor Atomik ενώνουν τις δυνάμεις τους στο project Lou ΄n΄ David για να μεταφέρουν στο ελληνικό κοινό την ποιητική πλευρά της τραγουδοποιίας  του Lou Reed και του David Bowie. Οι μουσικοί θα συνδυάσουν το λυρισμό με τη μουσική του δρόμου, την ατμοσφαιρικότητα με τον καταιγιστικό ρυθμό, αναδεικνύοντας με υπερηφάνεια τις επιρροές που τους σημάδεψαν.

Lou ΄n΄ David
Lou ΄n΄ David

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.