Πανόραμα Ελληνικής Τζαζ / New Generatiοn 3

Ένα μουσικό φεστιβάλ αφιερωμένο στην ελληνική τζαζ σκηνή της νεότερης γενιάς μουσικών

Στην τρίτη διοργάνωσή του, το Πανόραμα Ελληνικής Τζαζ / New Generation παίρνει πλέον το χαρακτήρα ενός μεγάλου φεστιβάλ για την ελληνική τζαζ σκηνή. Πρωταγωνιστής σε αυτό είναι η νεότερη γενιά των ταλαντούχων και ανερχόμενων μουσικών της. Στην ταράτσα της Στέγης, για τρία συνεχόμενα βράδια του Ιουνίου από 9 έως 11, αποδεικνύεται ότι η ελληνική σκηνή του σύγχρονου αυτοσχεδιασμού έχει δυναμικό παρόν, όπως και μέλλον, μέσα από τα σχήματα της νεότερης γενιάς που συμμετέχουν στο line-up του φεστιβάλ. Πρόκειται για τους Next Step Quintet, το Stelios Chatzikaleas Quintet και το Stefanos Chytiris Flux Project, με τη συνδρομή ξένων σολίστ που θα συμπράξουν μαζί τους.

Πιο αναλυτικά:
Πέμπτη 9 Ιουνίου 2016
Next
Step Quintet
Δικαίως έχουν χαρακτηριστεί ως ένα από τα πιο ανερχόμενα γκρουπ της ελληνικής τζαζ σκηνής. Όλα τα μέλη του σχήματος είναι απόφοιτοι του Τμήματος Τζαζ του Ιονίου Πανεπιστημίου και έχουν ήδη στο ενεργητικό τους πολλές εμφανίσεις σε φεστιβάλ, διεθνή εμπειρία και πολύ καλές κριτικές από την κυκλοφορία του πρώτου τους, ομώνυμου δίσκου, το 2012, και κυρίως του δεύτερου δίσκου τους που κυκλοφόρησε φέτος, με τον τίτλο 2, και έπεισε τους πάντες για το ταλέντο, την ποιότητα και την ωριμότητα των συνθέσεών τους.

Βασίλης Ποδαράς: ντραμς
Τάκης Πατερέλης: σαξόφωνο
Γιάννης Παπαδόπουλος: πιάνο
Θοδωρής Κότσυφας: κιθάρα
Ντίνος Μάνος: κοντραμπάσο

Παρασκευή 10 Ιουνίου 2016
Stelios
Chatzikaleas Quintet
«Εκείνο που έχει σημασία στη ζωή είναι να κρίνει κανείς τα πάντα a priori. Φαίνεται, πραγματικά, ότι οι μάζες έχουν άδικο και τα άτομα έχουν πάντα δίκιο. Ας μη βιαστούμε, ωστόσο, να εξάγουμε κανόνες συμπεριφοράς από αυτό το αξίωμα: Δεν είναι ανάγκη να διατυπώνουμε τους κανόνες για να τους ακολουθούμε.»

O «αφρός των ημερών» του Μπορίς Βιάν, όπου το πραγματικό συγκρούεται με το σουρεαλιστικό και ο έρωτας με το θάνατο, στάθηκε η αφορμή για τη σύνθεση των επτά νέων μουσικών θεμάτων που θα παρουσιάσει το κουιντέτο του τρομπετίστα Στέλιου Χατζηκαλέα. Βασικός στόχος της μουσικής παραγωγής του είναι ένας: να επανεξεταστούν οι κανόνες της αρμονικής και μελωδικής ανάπτυξης, χωρίς να είναι απαραίτητο να ακολουθούνται.

Στέλιος Χατζηκαλέας: τρομπέτα
Κώστας Γιαξόγλου: πιάνο
Κωνσταντίνος Μάνος: κοντραμπάσο
Παναγιώτης Ηλιού: ηλεκτρική κιθάρα
Χρήστος Κωνσταντινίδης: τύμπανα

Σάββατο 11 Ιουνίου 2016
Stefanos
Chytiris Flux Project
Ο Στέφανος Χυτήρης, ο Daniel Carter, ο Bram De Looze και ο Luca Rosenfeld αποτελούν τον πυρήνα του Flux Project. Στην ταράτσα της Στέγης, εξερευνώντας τις δομές και την πνευματικότητα της free jazz μουσικής, σμίγουν στην Αθήνα έπειτα από δύο χρόνια συνεργασίας στη Νέα Υόρκη. Με οδηγό τον πρώτο τους δίσκο, Pyrin, ηχογραφημένο στο Μπρούκλυν σε παραγωγή του Michael Carvin, το κουαρτέτο θα παρουσιάσει ένα ηχητικό ταξίδι βασισμένο στις φιλοσοφικές ιδέες του Ηράκλειτου· αρχές οι οποίες καθοδήγησαν και τις ηχογραφήσεις τους.

Στέφανος Χυτήρης: ντραμς
Daniel Carter: σαξόφωνο
Bram De Looze: πιάνο
Luca Rosenfeld: μπάσο

Εισιτήρια

Τιμές εισιτηρίων: 

15 €
- €

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.