Παραμονή Χριστουγέννων στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο

Ένας περίπατος στην Αθήνα με χριστουγεννιάτικες ιστορίες & τραγούδια από όλο τον κόσμο

Την Πέμπτη 24 Δεκεμβρίου, το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο προσκαλεί μικρούς και μεγάλους σε έναν γιορτινό περίπατο στις αίθουσές του από τις 11:00 έως τις 13:00.

Από τις 11:00 έως τις 12:00, οι αρχαιολόγοι του μουσείου ξεναγούν το κοινό στη νέα περιοδική έκθεση «Ένα όνειρο ανάμεσα σε υπέροχα ερείπια…Περίπατος στην Αθήνα των περιηγητών, 17ος –19ος αιώνας».

Στις 12:00 το ταξίδι στο χρόνο συνεχίζεται στην αίθουσα του Βωμού. Έθιμα που σχετίζονται με την περίοδο των Χριστουγέννων και την υποδοχή του νέου χρόνου από την Ελλάδα της εποχής των περιηγητών παντρεύονται με ανάλογα έθιμα και δοξασίες των αρχαίων Ελλήνων, ενώ μια χριστουγεννιάτικη ιστορία του Παπαδιαμάντη μεταφέρει κάτι από τη μαγεία των γιορτινών αυτών ημερών. Αφηγείται η Νίκη Κάπαρη και συνοδεύει με ήχους, κάλαντα και τραγούδια ο Γιάννης Ψειμάδας.

Στις 12:30, η χορωδία νέων Vocal Inventions Ensemble, υπό τη διεύθυνση της Όλγας Αλεξοπούλου, θα ερμηνεύσει έργα των Arlen, Caccini, Coulais, Curter & Hudson, Gjeilo, Jenkins, Pierpoint, Purcel, Rutter, καθώς και παραδοσιακά χριστουγεννιάτικα τραγούδια, κλείνοντας μελωδικά το εορταστικό πρόγραμμα.

Εισιτήρια

Τιμές εισιτηρίων: 

3 €
- 7 €

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.