Παραμύθια στον Εθνικό Κήπο

Τα «Παραμύθια του Κήπου» ζωντανεύουν με τη συνοδεία κλασικής κιθάρας

Η Παιδική Βιβλιοθήκη του Εθνικού Κήπου, Σάββατο 7 Οκτωβρίου καλεί τους επισκέπτες για να διαβάσουν παρέα τα «Παραμύθια του Κήπου».

Οι μικροί φίλοι, θα απολαύσουν αυτό το μήνα από «Το δέντρο με τα παραμύθια» το παραμύθι «Ένας πρίγκηπας για την Κοκό» της Βεατρίκη Κάντζολα – Σαμπατάκου με συνοδεία κλασικής κιθάρας.

Η Παιδική Βιβλιοθήκη του Εθνικού Κήπου

Ιδρύθηκε τον Μάρτιο του 1984 από το Υπουργείο Γεωργίας, στο πλαίσιο της δημιουργίας ενός δικτύου Παιδικών Βιβλιοθηκών σε αγροτικές περιοχές σε όλη την Ελλάδα, διαθέτει δύο αναγνωστήρια, μία αίθουσα παραμυθιού και μία αίθουσα μουσικής και προβολών. Όταν ξεκίνησε, στα ράφια της είχε μόνο 1.500 βιβλία, ενώ σήμερα ξεπερνούν τα 6.000. Το αρχικό σπιτάκι χτίστηκε το 1848 και στέγασε το γραφείο-ησυχαστήριο («l’ hermitage») του Γάλλου κηποτέχνη Μπαρώ (Louis Bareau).

Δέχεται στο χώρο της παιδιά, σχολικές ομάδες παιδιών όλων των βαθμίδων, παιδιά με ειδικές ανάγκες, φοιτητές, σπουδαστές, μελετητές. Συνεργάζεται με διαφόρους φορείς και ομάδες που μπορούν να προσφέρουν στο χώρο της βιβλιοθήκης και στο περιβάλλον (Ορνιθολογική Εταιρεία, WWF, Ελλάδα Καθαρή, περιβαλλοντικές ομάδες σχολείων, συγγραφείς, εικονογράφους κ.λ.π). Συμμετέχει σε εκδηλώσεις για το βιβλίο και σε προγράμματα που προάγουν το χώρο της βιβλιοθήκης και του βιβλίου.

Συντελεστές

Μουσική – Αφήγηση: Αθηνά Παπαστεφάνου

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.