Περίπατοι στην Πλάκα

Δύο ταξίδια στην εποχή της Ρώμης και σε ρομαντικές ιστορίες κάτω από την Ακρόπολη

Στα χρόνια τα Ρωμαϊκά
Την Πέμπτη 13 Οκτωβρίου στις 18:30 το Greek Cultural Institute και το Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης οργανώνουν έναν περίπατο στην Πλάκα που ξεκινώντας από την ιστορική οδό Τριπόδων μας οδηγήσει στην Πύλη του Αδριανού κι από εκεί σε ένα ταξίδι στην εποχή της Ρώμης.

Η Πύλη του Αδριανού, ο Ναός του Δία, τα Ρωμαϊκά Λουτρά, οι Αέρηδες, η Ρωμαϊκή Αγορά, η Βιβλιοθήκη του Αδριανού, θα είναι μερικές από τις στάσεις στον περίπατό μας, όπου θα ζωντανέψει μια ολόκληρη εποχή.

Μόλις βραδιάσει επιστρέφουμε στο Μουσείο και εκεί στην αυλή του, με ένα ποτήρι κρασί βλέπουμε αποσπάσματα από κινηματογραφικές ταινίες και τον τρόπο που παρουσίασαν τη Ρωμαική Αυτοκρατορία. Οδηγός σε αυτό το ταξίδι στο χρόνο θα είναι ο συγγραφέας και δημοσιογράφος Κώστας Στοφόρος.

– Ρομαντικές ιστορίες κάτω από την Ακρόπολη
Την Κυριακή 16 Οκτωβρίου στις 11:30 το Greek Cultural Institute και το Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης οργανώνουν έναν περίπατο στην Πλάκα που ξεκινώντας από την ιστορική οδό Τριπόδων θα μας ταξιδέψει σε ρομαντικές ιστορίες κάτω από την Ακρόπολη.

Ποιο ήταν το μυστικό του Λόρδου Βύρωνα; Τι διαδραματίστηκε ανάμεσα στον Αντώνιο και στην Κλεοπάτρα; Ποιος ήταν ο μεγάλος έρωτας του Κωστή Παλαμά; Ποια ήταν τα «παιδιά της Βέρμαχτ»; Η ρομαντική και δραματική ιστορία του Περικλή Γιαννόπουλου και της Σοφίας Λασκαρίδου…. Η ανθισμένη αμυγδαλιά, ο Μιμήκος και η Μαίρη, η μυστηριώδης ζωή του Μπαρμπα Γιάννη Κανατά, ο Σεφέρης και οι «Έξι νύχτες στην Ακρόπολη». Διάσημα ξένα ζευγάρια στην Ακρόπολη…

Περπατάμε στα στενά της Πλάκας και γνωρίζουμε τις πιο ρομαντικές ιστορίες που διαδραμτίστηκαν στη σκιά της Ακρόπολης από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα. Οδηγός σε αυτό το ταξίδι στο χρόνο θα είναι ο συγγραφέας και δημοσιογράφος Κώστας Στοφόρος.

Εισιτήρια

Τιμές εισιτηρίων: 

10 €
- €

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.