Πιάσε πράσινο!

Δράσεις με «πράσινο χαρακτήρα» αφιερωμένες στην Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

Τι αναζητούν μικροί πράσινοι ντετέκτιβ στον Εθνικό Κήπο; Τι κοινό έχει η παιδική χορωδία της Εθνικής Λυρικής Σκηνής με ακροβάτες και αγάλματα που μιλάνε; Μπορούμε να κάνουμε μαθήματα Yoga σε αυτόν τον χώρο; Ποια είναι η ιστορία, η μοναδική χλωρίδα και τα μυστικά που κρύβει ο Κήπος; Και τελικά, μπορεί να ακουστεί μουσική «δωματίου» σε ανοιχτό χώρο;

Στις 5 Ιουνίου, Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, το WWF Ελλάς, το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων, η Ποδηλατική Κοινότητα, το British Council, η Εθνική Λυρική Σκηνή, η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, η ομάδα Street Workout Athens, η yoga sto alsos, το Circus Dayz, το Playroom, η ethelon, η Monumenta και η ομάδα Πυγολαμπίδες διοργανώνουν μια μεγάλη γιορτή σε ένα από τα πιο σημαντικά «πράσινα» διαμάντια της πόλης, υπό την Αιγίδα του Δήμου Αθηναίων.

Από τις 10:00 μέχρι τις 15:00 εκείνης της ημέρας, παιδιά και ενήλικες προσκαλούνται να συμμετάσχουν σε μια σειρά από δράσεις με «πράσινο χαρακτήρα»: Μάθημα Yoga και τρέξιμο μέσα στον Κήπο για όσους αγαπάνε την άσκηση σε ανοιχτό χώρο, ομαδικά παιχνίδια από τα παλιά για όλη την οικογένεια, παιχνίδια εξερεύνησης στον Εθνικό Kήπο, ακροβατικά, ανάγνωση παραμυθιών, ξεναγήσεις πέριξ και μέσα στον Κήπο αλλά και δύο μουσικές εκπλήξεις από την παιδική χορωδία της Εθνικής Λυρικής Σκηνής και την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών. Η εκδήλωση ολοκληρώνεται με μία συναυλία στο πράσινο από τα Σκληρά Καρύδια.

Η εκδήλωση υλοποιείται στο πλαίσιο της καμπάνιας της WWF Ελλάς για το πράσινο των πόλεών μας, «Το πράσινο στα χέρια μας». Βασικό εργαλείο σε αυτήν την προσπάθεια είναι η δωρεάν εφαρμογή για κινητά WWF GreenSpaces. Στο πλαίσιο της καμπάνιας όμως, η WWF απηύθυνε και κάλεσμα σε δημοτικές αρχές, σχολεία και ομάδες πολιτών ανά την Ελλάδα να αναλάβουν «πράσινες δράσεις» στις 5 Ιουνίου, ώστε η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος να αποτελέσει μια μέρα γιορτής για το πράσινο σε όλη τη χώρα. Εκτός από την Αθήνα, εορταστικές δράσεις στο πράσινο θα αναλάβουν οι Δήμοι Θεσσαλονίκης, Ηρακλείου, Λάρισας, Σερρών, Τρικάλων, Κέρκυρας, Τρίπολης, Βέροιας και Θερμαϊκού.

Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα της εκδήλωσης.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.