Προβολές KinderDocs: Sounds for Mazin & Ciera’s Song

Βραβευμένα ντοκιμαντέρ για μικρούς και μεγάλους

Το “KinderDocs περιλαμβάνει προβολές βραβευμένων ντοκιμαντέρ για παιδιά και νέους, καθώς και δασκάλους, γονείς, παππούδες, γιαγιάδες, θείες, θείους, νονούς, νονές και τους φίλους τους. Οι επισκέπτες θα ζήσουν τη μαγεία της τέχνης του ντοκιμαντέρ και θα δοκιμάσουν νέους τρόπους επικοινωνίας, με αφορμή ιστορίες που μας αφορούν όλους και αναδεικνύουν θέματα σημερινά, που ενδιαφέρουν, προβληματίζουν αλλά και ψυχαγωγούν.

Το πρόγραμμα για την Κυριακή 19 Μαρτίου:

Sounds for Mazin, INGRID KAMERLING, 2012, Ολλανδία, 19’
Στα ολλανδικά με ελληνικούς υπότιτλους

Η ζωή του δεκάχρονου Μαζίν πρόκειται να αλλάξει για πάντα. Έχει γεννηθεί κουφός, αλλά σύντομα θα βάλει κοχλιακό εμφύτευμα, και έτσι θα μπορέσει να ακούσει για πρώτη φορά στη ζωή του. Η ταινία παρακολουθεί την αναμονή για την επέμβαση και την προσαρμογή του Μαζίν στον κόσμο των ήχων. Μαζί του, ανακαλύπτουμε κι εμείς τους ήχους ξανά, αλλά και βλέπουμε πώς αλλάζουν για τον Μαζίν οι σχέσεις του με τους φίλους του.

Cieras Song, ANDRE HORMANN, 2016, Γερμανία, 25’
Στα αγγλικά με ελληνικούς υπότιτλους
Η δεκατριάχρονη Σιέρα ζει σε μια φάρμα στην Οκλαχόμα των Η.Π.Α. και αναπνέει με το όνειρο να κατακτήσει το Nashville, τον παράδεισο της country μουσικής, με τα τραγούδια που γράφει και τραγουδάει η ίδια με την κιθάρα της. Η οικογένειά της –τα τρία της αδέλφια είναι επίσης μουσικοί– κάνει ό,τι μπορεί για να την υποστηρίξει. Θα τα καταφέρει στην ακρόαση να βρει δισκογραφική εταιρεία;

Η διάδραση με το κοινό με αφορμή τα ντοκιμαντέρ είναι βασικός στόχος του KinderDocs και γι αυτό μετά από κάθε προβολή θα ακολουθεί συζήτηση με το κοινό με εκλεκτούς κάθε φορά καλεσμένους.

Sounds for Mazin
Sounds for Mazin

Μετά την προβολή θα ακολουθήσει συζήτηση με τα παιδιά και τους μεγάλους με θέμα την ακοή και την μουσική, τον ήχο, την μουσική ως μέσο επικοινωνίας για όλους, τη μουσική για τους κωφούς και βαρύκοους και την ειδική μουσική εκπαίδευση, με καλεσμένους τον Θωμά Νικολόπουλο, Καθηγητή ΩΡΛ και την Βάσια Ηλιάδη, μουσικό, υπεύθυνη τμήματος ειδικής αγωγής στο Ωδείο Αθηνών. Θα υπάρχει παράλληλη διερμηνεία στην ελληνική νοηματική με την Άρτεμη Μποτέτσιου, εκπαιδευόμενη του Κέντρου Επικοινωνίας και Τεχνολογίας.

Μετά την συζήτηση η τζαζ vocalist Τέρη Βακιρτζόγλου θα μυήσει τους επισκέπτες στο διαδραστικό μουσικό παιχνίδι αυτοσχεδιασμού “Circle Singing” για μικρούς και μεγάλους.

Τί είναι το KinderDocs
Το KinderDocs περιλαμβάνει 14 βραβευμένα ντοκιμαντέρ φτιαγμένα για παιδιά και νέους, στα οποία πρωταγωνιστούν παιδιά και νέοι και είναι κατάλληλα για ηλικίες από 8-17 ετών. Γίνεται σε συνεργασία με το Μουσείο Μπενάκη και το Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης στην Θεσσαλονίκη σε στενή συνεργασία με τα εκπαιδευτικά προγράμματα και των δύο μουσείων καθώς και δύο από τα σημαντικότερα διεθνή φεστιβάλ στην Ευρώπη (idfa και Doxs!). Ο πρώτος κύκλος KinderDocs ξεκίνησε τον Φεβρουάριο και διαρκεί ως τον Απρίλιο. Στόχος του KinderDocs είναι ο διάλογος και η διάδραση με αφορμή τις ταινίες και η χρήση του ντοκιμαντέρ και ως εκπαιδευτικό εργαλείο.

Για εκπαιδευτικούς
Οι ταινίες του KinderDocs αποτελούν εκπαιδευτικό εργαλείο και πηγή έμπνευσης για τον σύγχρονο εκπαιδευτικό που αναζητά επιπλέον εργαλεία για να το μάθημα του. Στόχος του KinderDocs ήταν εξ αρχής ο διάλογος και η διάδραση με αφορμή τις ταινίες και η χρήση του ντοκιμαντέρ αλλά και των θεμάτων που αναδεικνύει στην εκπαίδευση. Για αυτό και υπάρχουν ειδικά σχεδιασμένες προβολές για σχολεία ενώ όλο το πρόγραμμα πλαισιώνεται με συζήτηση και δράσεις ειδικά σχεδιασμένες με αφορμή τις ταινίες και σε στενή συνεργασία με τα εκπαιδευτικά προγράμματα και των δυο Μουσείων. Πέρα από τις προβολές σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη στόχος είναι να το πρόγραμμα να φιλοξενηθεί σε σχολεία όλη την χώρα. Μπορεί επίσης να ενταχθεί στην ύλη καλύπτοντας τις εξής θεματικές: Μετανάστευση, Διαφορετικότητα, Τέχνη-Χορός-Μουσική-Κινηματογράφος, Ιππασία-αθλητισμός, Προσωπική έκφραση, Επίτευξη στόχων, Εφηβεία, Σχέση με την οικογένεια, Σχέση με τους φίλους,Σχέση με τον θάνατο, Σχέση με τους παππούδες/γιαγιάδες, Σχολική Βία, σχολικός αποκλεισμός, Bullying, Χρήση του διαδικτύου, Σχέση με τα κοινωνικά δίκτυα (social media), ζωή στην φύση, Παράδοση, Οικονομική κρίση, αναπηρία και Επαγγελματικός Προσανατολισμός.

Οι ταινίες είναι γυρισμένες ή μιλάνε για τις παρακάτω χώρες: Ινδία, Ολλανδία, Συρία, Αμερική, Γαλλία, Πολωνία και Νορβηγία. Οι ταινίες είναι όλες με ελληνικούς υπότιτλους και είναι κατάλληλες για θεατές ηλικίας 8+.

Aναλυτικά το πρόγραμμα προβολών.

Εισιτήρια

Τιμές εισιτηρίων: 

3 €
- 6 €

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.