Λεωνίδας Καβάκος & Enrico Pace στο Summer Nostos Festival

Σε έργα των Janáček, Schubert, Debussy και Beethoven για βιολί και πιάνο

Την Κυριακή 25 Ιουνίου, τo Summer Nostos Festival (SNFestival) του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) φιλοξενεί τον διεθνή βιολονίστα Λεωνίδα Καβάκο με τον συνεργάτη του Enrico Pace. Το ρεσιτάλ βιολί-πιάνο θα πραγματοποιηθεί στην Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος της Εθνικής Λυρικής Σκηνής (ΕΛΣ), στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ).

Ο Καβάκος είναι ένας από τους πιο αναγνωρισμένους βιρτουόζους βιολονίστες της εποχής μας και το 2017 βραβεύθηκε με το Leonie Sonning Music Prize, ένα από τα σημαντικότερα βραβεία για τον χώρο της κλασικής μουσικής, το οποίο απονέμεται κάθε χρόνο σε έναν συνθέτη, σολίστα, διευθυντή ορχήστρας ή τραγουδιστή που έχει φθάσει σε υψηλή διεθνή αναγνώριση στον τομέα του.

Στην παράσταση του SNFestival οι δύο ταλαντούχοι καλλιτέχνες συνδυάζουν την δεξιοτεχνία και το πάθος τους για τη μουσική, παρουσιάζοντας έργα των Janáček, Schubert, Debussy και Beethoven για βιολί και πιάνο.

Λεωνίδας Καβάκος
Ο διεθνώς αναγνωρισμένος βιολονίστας και μαέστρος, πρωτοκράτησε το βιολί σε ηλικία πέντε ετών και σήμερα θεωρείται ένας από τους δέκα καλύτερους βιρτουόζους παγκοσμίως. Με διακρίσεις σε διεθνείς διαγωνισμούς ήδη από νεαρή ηλικία, ο Λεωνίδας Καβάκος διακρίνεται για τη μοναδική τεχνική του, τον εκφραστικό του ήχο, τη μουσικότητα, αλλά και το βάθος των ερμηνειών του.

Όντας συλλέκτης βραβείων από νεαρή ηλικία, το 1985 σε ηλικία 18 ετών, νίκησε στον Διεθνή Διαγωνισμό Sibelius στο Ελσίνκι και το 1986 κέρδισε το ασημένιο μετάλλιο στον Διεθνή Διαγωνισμό Βιολιού στην Ιντιανάπολη, ενώ το 1988 κατέκτησε την πρώτη θέση στον Διαγωνισμό Naumburg στη Νέα Υόρκη και στον Διαγωνισμό Βιολιού Paganini το ίδιο έτος. Ο Λεωνίδας Καβάκος, έχει συνεργαστεί με τις κορυφαίες ορχήστρες παγκοσμίως, όπως η Ορχήστρα Gewandhaus της Λειψίας με τον Ρικάρντο Σαγί, η Συμφωνική Ορχήστρα του Λονδίνου με Valery Gergiev, η Βασιλική Ορχήστρα Concertgebouw, η Φιλαρμονική Ορχήστρα της Σκάλας του Μιλάνου, η Φιλαρμονική της Νέας Υόρκης και τον Alan Gilbert, η Συμφωνική της Βοστόνης και η Ορχήστρα της Φιλαδέλφειας, έχει ηχογραφήσει για τις μεγαλύτερες δισκογραφικές εταιρίες.

Enrico Pace
Το μοναδικό κονσέρτο βιολί-πιάνο, συμπληρώνει ο Ιταλός πιανίστας, συνθέτης και διευθυντής ορχήστρας Enrico Pace. Ο Pace, σπούδασε στο πλευρό του καταξιωμένου μουσικού Franco Scala, ενώ σε ηλικία 22 ετών, κατέκτησε το  Α΄ Βραβείο στον Διεθνή Διαγωνισμό Πιάνου «Φραντς Λιστ» στην Ουτρέχτη (1989). Οι εμφανίσεις του δεν περιορίζονται σε παραστάσεις με ορχήστρες, καθώς συχνά συμμετέχει σε φεστιβάλ μουσικής δωματίου, συνεργαζόμενος με μεγάλη επιτυχία με σημαντικούς καλλιτέχνες του είδους.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.