Θεωρητικό σεμινάριο ενηλίκων για το χορό στη Στέγη

Χορός: το παζλ της ζωής μας (Κύκλος Β’)

Χορός και ανθρώπινες σχέσεις. Χορός και κοινωνία. Χορός και πολιτική. Χορός και… χιούμορ. Είναι τελικά ο χορός ένα παζλ της ανθρώπινης ζωής;

Απερίφραστα ναι, απαντά το νέο θεωρητικό σεμινάριο για το χορό που προτείνει η Στέγη. Σε αυτό, μέσα από διαφορετικές θεματικές ενότητες, εξετάζουμε πώς ο Δυτικός χορός σχολιάζει το σύγχρονο κόσμο.

Από τα βάθη των αιώνων, οι άνθρωποι μιλούσαν πάντα για τα πιο σημαντικά θέματα της ζωής με το σώμα: Χόρευαν το φόβο και το δέος για τη φύση. Χόρευαν τη λύπη για τους πολέμους και την αρρώστια ή τη χαρά για την ειρήνη και την υγεία.. Για ποια θέματα μιλάει σήμερα το σώμα; Πώς ο μεταμοντέρνος χορός ενσωματώνει την πραγματικότητα της εποχής μας;

Παρακολουθώντας αποσπάσματα έργων γνωστών Ελλήνων και ξένων χορογράφων, θα αντιληφθούμε πώς ο χορός, ως παζλ, συμμετέχει σε όλα τα μικρά και τα μεγάλα «κομμάτια» που συνθέτουν τη ζωή μας: τα υπαρξιακά και κοινωνικά προβλήματα, την πολιτική, ακόμη και τη σχέση με την τεχνολογία. Μέσα από σώματα που θλίβονται, χαίρονται, εξεγείρονται, φοβούνται ή ελπίζουν, ο χορός εκφράζει σήμερα πιο έντονα από ποτέ την παρουσία του.

Συντελεστές

Νίνα Αλκαλάη: θεωρητικός χορού

Εισιτήρια

Τιμές εισιτηρίων: 

54 €
- €

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.