Σπύρος Κουβαράς – Synthesis 748: 3 mountains not to climb

Πανευρωπαϊκή πρεμιέρα στο πλαίσιο του Διεθνούς Φεστιβάλ της Πάτρας

Ο χορογράφος – χορευτής Σπύρος Κουβαράς και η ομάδα Synthesis 748 από το Παρίσι, μετά την συνεργασία τους με το πείραμα CERN στα γαλλοελβετικά σύνορα, υπογράφουν το έργο «3 mountains not to climb», που κάνει πανευρωπαϊκή πρεμιέρα στις 22 Ιουλίου στην Πάτρα, στο Ρωμαϊκό Ωδείο, στα πλαίσια του Διεθνούς Φεστιβάλ της πόλης.

Η παράσταση, που πρωτοπαρουσιάστηκε στο CND – Γαλλικό Εθνικό Κέντρο Χορού στο Παρίσι, σε μορφή work in progress, παρουσιάζεται το Νοέμβριο και στην Αθήνα στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης και στην συνέχεια θα περιοδεύσει σε ευρωπαϊκές πόλεις. Το «3 mountains not to climb», είναι μια συμπαραγωγή της Synthesis 748 με το Γαλλικό Εθνικό Κέντρο Χορού στο Παρίσι και το Ίδρυμα Ιωάννου Φ. Κωστοπούλου. Ο Σπύρος Κουβαράς υποστηρίζεται απο το ευρωπαϊκό δίκτυο σύγχρονων καλλιτεχνών Pépinières Européennes.

Λίγα λόγια για το έργο:
Το «3 mountains not to climb», είναι μια εικαστική χορογραφία για τρία σώματα, μουσική σύνθεση και δεκατέσσερα αντικείμενα. Αντλώντας υλικό απο τη «Γέννηση της Τραγωδίας» του Φ. Νίτσε, το έργο προσεγγίζει με βαθύτητα τα όρια της πραγματικότητας και της ψευδαίσθησης, του συνειδητού και του ασυνειδήτου, εξετάζοντας παράλληλα την έννοια της τραγικότητας του ατόμου όπως αυτή προκύπτει απο την σύγκρουση μεταξύ ελεύθερης βούλησης και αναγκαιότητας.

Αφετηρία δημιουργίας του έργου αποτελούν έννοιες όπως η τρωτότητα, η ευθραυστότητα, η άνοδος, η πτώση, η θυσία και η λύτρωση. Ο χορογράφος εστιάζει στη δυαδικότητα ονείρου-μέθης, Απολλώνιου και Διονυσιακού στοιχείου, εκφράζοντας έτσι σε ένα πιο συμβολικό επίπεδο, το κομμάτιασμα του ατόμου και τη συγχώνευσή του με το πρωταρχικό Είναι.

Η πρωτότυπη μουσική σύνθεση του Γιώργου Κουβαρά, τρία σώματα και δεκατέσσερα αντικείμενα, συνθέτουν  επι σκηνής έναν άχρονο και άτοπο χώρο άλλοτε σαν αρχαία τελετή και άλλοτε σαν σύγχρονη κοινωνική τελετουργία. Η χορογραφία προτάσσει την δύναμη των συνειρμών και του κολάζ, την εικαστική ερμηνεία των συναισθημάτων και του ασυνειδήτου, καθώς και την ελεύθερη υποκειμενική ροή της δράσης την οποία ο θεατής καλείται να  βιώσει ως άμεση εμπειρία, ως διαδικασία που συντελείται σε χρόνο ενεστώτα, ως χορευτική πράξη σε εξέλιξη.

Συντελεστές

Ιδέα, Χορογραφία, Σκηνογραφία: Σπύρος Κουβαράς
Πρωτότυπη Μουσική: Γιώργος Κουβαράς
Ερμηνεία: Κορίνα Κοτσίρη, Λίνα Ιωαννίδου, Σπύρος Κουβαράς
Σχεδιασμός Φωτισμών: Θωμάς Οικονομάκος 

Παραγωγή: Synthesis 748
Συμπαραγωγή: Centre National de la Dance – Paris

tags / χορός

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.