Oι Στίχοιμα, ο Ταφ Λαθος και οι Twinsanity live στο Θέατρο Ρεματιάς

Στίχοιμα - Ταφ Λαθος- Twinsanity στο Θέατρο Ρεματιάς

Ένα live αφιερωμένο στο hip hop

Στίχοιμα

Οι Στίχοιμα είναι ένα δυναμικό hip hop γκρουπ που κινείται στο χώρο της λεγόμενης εναλλακτικής, underground rap μουσικής σκηνής. Οι Στίχοιμα δημιουργήθηκαν αρχές του 1999 στην Αθήνα και αποτελούνται από τον Βαλάντη (γνωστό και ως Xplicit) και την Μαρίνα. Μετά από τέσσερα χρονιά μουσικών πειραματισμών και έχοντας αρκετές εμφανίσεις στο ενεργητικό τους , κυκλοφορούν το 2003 το πρώτο τους album με τίτλο ”πτώση των αγγελων”. Ο ήχος τους ξεχωρίζει από την πρώτη στιγμή και αυτό γίνεται εμφανές από τις πρώτες συναυλίες του συγκροτήματος.

Το 2003 οι Στίχοιμα γίνονται και το πρώτο συγκρότημα που διώκεται νομικά για τους στίχους του για το track «για ένα μεγάλο εθνάρχη» το οποίο αναφέρεται ξεκάθαρα σε υψηλόβαθμο στέλεχος της ελληνικής εκκλησίας. Το συγκρότημα σταματάει να παίζει το κομμάτι στις συναυλίες του μετά το θάνατο του τέως αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου.

Στα τελη του 2004 οι Στίχοιμα κυκλοφορούν το δεύτερο album του συγκροτήματος με τίτλο «4εις δαίμονες» το οποίο αποτελεί έως σήμερα έναν απο τους πλέον κοινωνικοπολιτικούς και κλασικούς δίσκους της σκηνής. Ξεκινούν να κάνουν συναυλίες σε όλη την Ελλάδα και το hiphop και όχι μόνο κοινό τους δείιχνει την αγάπη του. Μέσα στο album «4εις δαίμονες» υπάρχουν κομμάτια οπως το «Ελλάς Ελλήνων» και ”hiphop”.

Στα τελη του 2006 οι Στίχοιμα κυκλοφορούν τον τρίτο κατά σειρά δίσκο τους με τίτλο «Γεράκι στο χώμα». Αρκετά πιο ώριμο πλέον στιχουργικά και παραγωγικά το συγκρότημα δίνει στον κόσμο κομμάτια όπως «Άμαχος» και «Ταξιδεύω».

Έχουν συνεργαστεί με πολλούς καλλιτέχνες όπως FF.C, Αρτέμης/Ευθύμης, Χρήστος Θηβαίος, Ραψωδός Φιλόλογος, Evnus, Neon, Phyrosun, Dask, Marginal, Giants, Smartie, Εξωκοσμικός, Τίνα.

 

Ταφ Λάθος

Ο Ταφ Λάθος, (Παναγιώτης Κυριακού), είναι μέλος των Ψυχόδραμα 07 και ιδρυτής της Bashment Records.
Ξεκίνησε ως MC και Beatmaker το 2001 και στην πάροδο αυτών των ετών, έχει συνεργαστεί σε επίπεδο ηχογράφησης και συναυλιών με πολλά και μεγάλα ονόματα της εγχώριας και παγκόσμιας Hip-Hop σκηνής.
Η πρώτη προσωπική κυκλοφορία του ήταν το 2004 με τίτλο «Κάνοντας Μια Βόλτα» και απέσπασε πολύ ευνοϊκές κριτικές.

Ακουλούθησε το LP «Ήταν Περίεργη Η Κατάσταση», το 2010, από το οποίο ξεχώρισε το κομμάτι «Ξέρω Πια Πόσο Διαρκεί». Το 2012, κάνοντας μια δημιουργική στροφή στις παραγωγές του και επιλέγοντας «ζωντανά» όργανα, κυκλοφορεί το LP «Mόνο Με Χρώμα», το οποίο τον τοποθέτησε στην πρώτη γραμμή, με κομμάτια όπως τα Ελεύθερος Ακόμα / Εγώ Συγγνώμη / Η Μέρα μου όμορφη, κ.α.

Τον Μάρτιο του 2015, ο Ταφ Λάθος κυκλοφόρησε το τέταρτο κατά σειρά LP του, με τίτλο «Ελπίδα», το οποίο περιελάμβανε δώδεκα κομμάτια. Η «Ελπίδα» συμπεριλήφθηκε ανάμεσα στις κορυφαίες κυκλοφορίες της χρονιάς και ανέδειξε διαχρονικά κομμάτια, όπως τα Φλόγα / Έχω / Το Φως που σε τρομάζει / Λευκή Σημαία, κ.α.
Στο πλαίσιο της προώθησης της κυκλοφορίας της «Ελπίδας», ακολούθησε περιοδεία του Ταφ Λάθος σε 12 προορισμούς σε ολόκληρη την Ελλάδα. Highlight της περιοδείας ήταν το διπλό sold out, σε δύο διαδοχικές βραδιές στο Θέατρο Χυτήριο στην Αθήνα, τον Απρίλιο του 2015.

Ακολούθησε το Single «Διηγήματα Χαμένης Νιότης» τον Σεπτέμβριο του ίδιου έτους, και αμέσως μετά, τα δύο εμφατικά Sold Out σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, στην Αρχιτεκτονική και το Block33 αντίστοιχα. Επόμενο Single ήταν το «Κοινωνικό Συμβόλαιο», τον Φεβρουάριο του 2016 και σχεδόν έναν έναν χρόνο μετά, στις αρχές του 2017, ήλθαν 2 ακόμη καινούργια κομμάτια, τα «Ξύπνα» και «Ερπετά» και 2 ακόμη μεγαλύτερα Live, πρώτα στο Piraeus 117 Academy στην Αθήνα και έπειτα στο Block33 στη Θεσσαλονίκη, τα οποία παρακολούθησαν πάνω από 2500 θεατές συνολικά.

Twinsanity

Twinsanity είναι δίδυμοι αδελφοί που γεννήθηκαν το 1993, και αποτελούνται από τους Linkone & Eyekonik.

Τα δίδυμα αδέρφια, κατά πολλούς το νέο αίμα του hiphop στη χώρα, απέσπασαν τις καλύτερες κριτικές για την πρώτη τους δισκογραφική κυκλοφορία με τίτλο “The Quest” και είναι ίσως το πιο ενεργό hiphop συγκρότημα φέτος αφού έχουν πραγματοποιήσει πάνω από 60 εμφανίσεις σε όλη την χώρα.

Μετά από την sold out παρουσίαση δίσκου στην Αθήνα ακολούθησε μια σειρά εμφανίσεων σε μερικά από τα μεγαλύτερα live και festival της χώρας, επάξια δίπλα σε επιφανείς καλλιτέχνες και σε μερικά από τα μεγαλύτερα ονόματα της σκηνής. Το 2017 τους βρίσκει στην καλύτερη τους ως τώρα στιγμή, να ετοιμάζουν το επόμενο album τους στο studio της Bashment, με τίτλο “Vulture Culture”.

Εισιτήρια

Τιμές εισιτηρίων: 

10 €
- 12 €

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.