«Στα Βήματα της Ψυχής»: ένα μουσικοχορευτικό πρόγραμμα για για τα παιδιά της Πόρτας Ανοιχτής

encardia

Με την ανανεωτική μουσική ματιά του μουσικού συγκροτήματος Encardia

Ένα μαγευτικό πρόγραμμα τραγουδιών και χορών με τίτλο «Στα Βήματα της Ψυχής» θα παρουσιαστεί στις 13 Μαΐου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών με στόχο την υποστήριξη της Εταιρείας Προστασίας Σπαστικών / Πόρτα Ανοιχτή.

Πρόκειται για μια πραγματικά ιδιαίτερη καλλιτεχνική εκδήλωση η οποία θα συγκινήσει και θα μαγέψει τους λάτρεις της μουσικής και του χορού: 5 μουσικοί και 8 χορευτές πάντα με την σύγχρονη και ανανεωτική μουσική ματιά του αγαπημένου από το κοινό μουσικού συγκροτήματος Encardia συνθέτουν μια νέα και πρωτότυπη παράσταση, με τα χρώματα, τα πάθη, τους έρωτες και τις χαρές της ζωής, εμπνευσμένη από το πολιτισμικό τοπίο, τη μουσική, τα τραγούδια και τους χορούς των ελληνόφωνων περιοχών του ιταλικού Νότου.

Η παράσταση «Στα Βήματα της Ψυχής» αποτελεί μια προσφορά του Encardia προς την Εταιρεία Προστασίας Σπαστικών/Πόρτα Ανοιχτή ως αναγνώριση της μακρόχρονης προσφοράς της προς τα άτομα όλων των ηλικιών που πάσχουν από εγκεφαλική παράλυση, στην Ελλάδα. Είναι δε η πέμπτη καλλιτεχνική εκδήλωση για τους σκοπούς της Εταιρείας Προστασίας Σπαστικών που φιλοξενείταιστο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Η “παράδοση”αυτή ξεκίνησε το 1992, με ρεσιτάλ του Λεωνίδα Καβάκου και συνεχίζεται με νέες κορυφαίες συναντήσεις σε τακτά διαστήματα.Θυμίζουμε επίσης ότι από το 1974, η Εταιρεία διοργανώνει εξαιρετικές σε ποιότητα δημοπρασίες έργων Ελλήνων καλλιτεχνών, ενώ ο σπουδαίος ηθοποιός Daniel Day Lewis προσφέρει όλες τις πρεμιέρες του στα παιδιά της Πόρτας Ανοιχτής.

Στις 13 Μαΐου, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών θα σμίξουν τρία πράγματα:Η πεποίθηση της Εταιρείας Προστασίας Σπαστικών ότι η παιδεία, η καλλιέργεια και η τέχνη αποτελούν καθοριστικά στοιχεία στην ζωή κάθε ανθρώπου, η καλλιτεχνική απόλαυση που θα μας προσφέρει η παράσταση του Encardia και η αγάπη του κόσμου. Μια αρμονική συγχορδία με κοινό παρανομαστή την υψηλή αξία της προσφοράς, που θα εξασφαλίσει, μια μοναδική βραδιά.

Συντελεστές

Μουσικό σύνολο Εncardia
Χορευτικό σύνολο Βallo del Μondo

Επιμέλεια μουσικής-ενορχηστρώσεις: Βαγγέλης Παπαγεωργίου
Διδασκαλία χορών: Κωνσταντίνα Καλκάνη, Γιάννα Χαμαλέλη
Επιμέλεια κίνησης-χορογραφία: Δάφνη Σταθάτου

Εισιτήρια

Τιμές εισιτηρίων: 

7 €
- 45 €

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.