Συμφωνικό ροκ εμπνευσμένο από τους ABBA και τους Queen στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Συμφωνικό ροκ εμπνευσμένο από τους ABBA και τους Queen

«Mamma mia», «Ηoney Honey», «The show must go on» και άλλες μελωδίες των ABBA και των Queen σε μια συναυλία έκπληξη

«Mamma mia», «Ηoney Honey», «The show must go on» και άλλες μελωδίες των ABBA και των Queen σε μια συναυλία έκπληξη. Αγαπημένα τραγούδια των δύο διάσημων συγκροτημάτων με συμφωνικό και χορωδιακό ήχο. Μια μεγάλη γιορτή στην οποία συμμετέχουν πάνω από 160 μουσικοί και χορωδοί!

Αυτή την τολμηρή αποστολή αναλαμβάνουν να φέρουν σε πέρας η Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα και η Χορωδία της ΕΡΤ (διδασκαλία: Δημήτρης Κτιστάκης) καθώς και η Μικτή Χορωδία Θεσσαλονίκης «Μαίρης Κωνσταντινίδου» στο πλαίσιο των δύο συναυλιών που πραγματοποιούνται το Σάββατο 11 και την Κυριακή 12 Νοεμβρίου (20:30) στην Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης.

Διευθύνει ο Αναστάσιος Συμεωνίδης, αρχιμουσικός και καλλιτεχνικός διευθυντής των Μουσικών Συνόλων της ΕΡΤ. Οι δύο συναυλίες αποτελούν συμπαραγωγή του ΜΜΑ και της ΕΡΤ και εντάσσονται στο πλαίσιο της επιτυχημένης σειράς ΓΕΦΥΡΕΣ (καλλιτεχνικός προγραμματισμός και επιμέλεια: Δημήτρης Μαραγκόπουλος).

Συμφωνικό ροκ εμπνευσμένο από τους ABBA και τους Queen

Symphonic Abba – The Queen Symphony

Το πρόγραμμα αρχίζει με τη σύνθεση Symphonic Abba έργο 2 του ενορχηστρωτή και μαέστρου Αλέξιου Πρίφτη (παραγγελία της ΕΡΤ στον συνθέτη), η οποία βασίζεται σε 18 τραγούδια του θρυλικού ποπ συγκροτήματος από τη Σουηδία. Διαιρείται σε τέσσερα μέρη μέσα στα οποία αναπτύσσονται συμφωνικές μελωδίες που προέρχονται από τα δημοφιλή τραγούδια «Voulez-vous», «Take a chance on me», «Mamma mia» κ.ά. Όπως γράφει ο δημιουργός του έργου, τα μελωδικά τους στοιχεία, άμεσα αναγνωρίσιμα, αποδεικνύουν ότι το συμφωνικό ροκ αλλά και η ποπ έχουν τη δυνατότητα να προκαλέσουν μια δημιουργική μίξη του κλασικού και του ροκ ιδιώματος που «παραπέμπει ευθέως στις ρίζες της λόγιας μουσικής», ενώ κάθε φορά σημασία έχει ο τρόπος με τον οποίο ο εκάστοτε ενορχηστρωτής χειρίζεται τα διάφορα όργανα και αποδίδει ό,τι υπαγορεύει η αυθεντική μουσική παράδοση.

Στο δεύτερο μέρος θα ακουστεί το έργο The Queen Symphony που φέρνει τη σφραγίδα του Βρετανού συνθέτη, διευθυντή ορχήστρας και μουσικού παραγωγού Tolga Kashif [Τόλγκα Κασίφ]. Πρωτοπαρουσιάστηκε στο Λονδίνο το 2002 από τη Βασιλική Φιλαρμονική Ορχήστρα και στη συνέχεια ταξίδεψε σε πολλές χώρες. Γράφτηκε το 2000. Είναι εμπνευσμένο από 15 γνωστά τραγούδια του μυθικού βρετανικού συγκροτήματος με την καταλυτική παρουσία του Freddie Mercury. Μελωδίες όπως το «We will rock you» και το «We are the champions» εντάσσονται σε μια μεγάλη επιβλητική συμφωνική φόρμα με έξι μέρη, ενώ η ορχήστρα και η χορωδία δίνουν διαφορετική διάσταση στις μεγάλες επιτυχίες των Queen. Η τονικότητα του έργου είναι ποικίλη και βασίζεται ως επί το πλείστον στη δυτική κλασική παράδοση, αφομοιώνοντας επιρροές του συνθέτη από τη μεσαιωνική και τη ρομαντική μουσική καθώς και από την όπερα.

Συντελεστές

Χορωδία της ΕΡΤ
Μουσική διδασκαλία: Δημήτρης Κτιστάκης

Μικτή Χορωδία Θεσσαλονίκης «Μαίρης Κωνσταντινίδου»
Μουσική διδασκαλία: Μαίρη Κωνσταντινίδου 

Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ
Μουσική διεύθυνση: Αναστάσιος Συμεωνίδης

Συμπαραγωγή
Μέγαρο Μουσικής Αθηνών – ΕΡΤ

Εισιτήρια

Τιμές εισιτηρίων: 

8 €
- 40 €

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.