Ψυχολογικό θρίλερ επιστημονικής φαντασίας βασισμένο στη ταινία “Coherence”

Το Θέατρο ΠΚ παρουσιάζει το ψυχολογικό θρίλερ επιστημονικής φαντασίας βασισμένο στη ταινία “Coherence” του James Ward Byrkit από 25 Ιανουαρίου 2016.

Τη βραδιά που ο κομήτης Μίλερ περνάει σε κοντινή απόσταση από τη Γη, το δείπνο μιας παρέας οκτώ φίλων παίρνει απροσδόκητη τροπή. Ένα ψυχολογικό θρίλερ επιστημονικής φαντασίας που εξερευνά τον επιφανειακό χαρακτήρα που χρησιμοποιούμε στις καθημερινές μας αλληλεπιδράσεις και το τι συμβαίνει όταν η περσόνα αυτή έρχεται αντιμέτωπη με τον πραγματικό μας εαυτό.

Θα αποδεχτούμε όλες τις πλευρές του εαυτού μας ως αναπόσπαστο κομμάτι του ή θα τον αντιμετωπίσουμε εχθρικά, επειδή φοβόμαστε τη σκοτεινή του πλευρά; Κι αν η σκοτεινή πλευρά του εαυτού μας είμαστε εμείς οι ίδιοι;

Ένας εγκεφαλικός γρίφος που, μέσα από μια μικρή αλλαγή της πραγματικότητας όπως την ξέρουμε, μας οδηγεί σε ανεξερεύνητα μονοπάτια και μας καλεί να αμφισβητήσουμε τον τρόπο που βλέπουμε τους γύρω μας, αλλά και τον ίδιο μας τον εαυτό.


Δείτε το τρέιλερ της παράστασης «Συνοχή»

Τουνγκούσκα, Σιβηρία, 1908.
Οι κάτοικοι των κοντινών περιοχών αντικρίζουν μια γαλάζια στήλη φωτός να διασχίζει τον ουρανό. Λίγα λεπτά αργότερα σημειώνεται τεράστια λάμψη και εκκωφαντικός κρότος. Το ωστικό κύμα σπάει παράθυρα σε απόσταση εκατοντάδων χιλιομέτρων, ενώ 1000 τ.χλμ. δάσους ισοπεδώνονται. Ως πιθανότερη αιτία φέρεται η έκρηξη κομήτη στην ατμόσφαιρα της Γης.

Φινλανδία, 1923.
Το πέρασμα του κομήτη αρχίζει να επηρεάζει και τους ανθρώπους. Οι εφημερίδες καταγράφουν τη μαρτυρία μιας γυναίκας η οποία καλεί την αστυνομία επειδή ένας άγνωστος άνδρας βρίσκεται στο σπίτι της. Η αστυνομία πηγαίνει και επιβεβαιώνει ότι ο άντρας αυτός είναι ο σύζυγός της. Εκείνη το αρνείται λέγοντας ότι σκότωσε τον σύζυγό της το προηγούμενο βράδυ.

Καλιφόρνια, 2016.
Τη βραδιά που ο κομήτης Μίλερ περνάει σε κοντινή απόσταση από τη Γη, μια παρέα οκτώ φίλων ετοιμάζεται για δείπνο. Μια ξαφνική συσκότιση τους αναγκάζει να αναζητήσουν βοήθεια στο μοναδικό σπίτι στο βάθος που φαίνεται να έχει φως. Η χωροχρονική πραγματικότητα διαταράσσεται, μυστικά αποκαλύπτονται και κανείς που έρχεται σε επαφή με το απέναντι σπίτι δεν επιστρέφει ξανά ο ίδιος.

Συντελεστές

Διασκευή κειμένου: Χριστίνα Αππανά  
Σκηνοθεσία: Αλέξανδρος Δράκος – Χριστίνα Αππανά
Σκηνικά – Κοστούμια: Δανάη Λύτρα
Σχεδιασμός φώτων: Λάμπρος Παπούλιας
Μουσική: Ασημάκης Ρέππας
Φωτογραφίες: Αίγλη Δράκου
Γραφιστικά: Αλέξανδρος Δράκος

Ερμηνεύουν: Ηλίας Παρασκευόπουλος, Χριστίνα Αππανά, Ανδρέας Αριστοτέλους, Έυη Καρρά, Δημήτρης Μηλιώτης, Ζωή Κατσαμάνη, Μιχάλης Φραγκιαδάκης, Κατερίνα Πρωτονοταρίου

Εισιτήρια

Τιμές εισιτηρίων: 

8 €
- 12 €

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.