Σόλων Λέκκας: «Αμανέδες, ρεμπέτικα & άλλα….»

«Αμανέδες, ρεμπέτικα & άλλα....»

Μια μουσική βραδιά που συνδέει την παράδοση με το σήμερα

“Για να πεις αμανέ πρέπει να έχεις καημό και πίκρα μέσα σου. Δεν λέγεται, ούτε γράφεται πάλι ακριβώς ο ίδιος. Χίλιες φορές να τον πεις δεν θα είναι το ίδιο. Τον αμανέ δεν τον μαθαίνεις, έρχεται από μόνος του και μπορεί εκεί που τραγουδάς να βγάλεις αμανέ”. Σόλων Λέκκας

Μια μουσική βραδιά που συνδέει την παράδοση με το σήμερα, παρουσιάζεται την Τρίτη 27 Ιουνίου στο Θέατρο Βράχων «Μελίνα Μερκούρη» στο πλαίσιο του Φεστιβάλ «Στη σκιά των βράχων». Ο περίφημος αμανετζής από τη Μυτιλήνη, Σόλων Λέκκας θα τραγουδήσει «Αμανέδες, ρεμπέτικα και άλλα…» με τον δικό του σπάνιο τρόπο τραγουδίσματος.

Μαζί του ο κιθαρίστας και τραγουδιστής Δημήτρης Μυστακίδης, ο οποίος επεμβαίνει στο ρεμπέτικο ρεπερτόριο, όχι μόνο ενορχηστρώνοντάς το αποκλειστικά για κιθάρα, αλλά παράλληλα βάζοντας τον δικό του εσωτερικό πλούτο, ορμή και ευαισθησία, δίνοντάς μας απλόχερα την ευκαιρία να ξανακούσουμε και να τραγουδήσουμε τα παλιά αγαπημένα τραγούδια, έχοντας ενσωματώσει τη βαθιά γνώση του οργάνου και του ρεπερτορίου με τις επιρροές του από άλλα μουσικά είδη.

Μαζί τους η Μαρία Σουλτάτου, ερμηνεύτρια με μεγάλη θητεία στην ερμηνεία έργων συνθετών που την εμπιστεύτηκαν, όπως ο Μ. Θεοδωράκης, ο Στ. Ξαρχάκος, ο Χρ. Λεοντής κ.α. παρουσιάζει με μια ιδιαίτερη οπτική τα τραγούδια της παράστασης. Με την πληθωρική σκηνική της παρουσία θα μας ταξιδέψει σε πολυποίκιλες κι ονειρεμένες τοποθεσίες, με τραγούδια και συνθέσεις που εντοπίζονται γεωγραφικά στα πέρατα του Ελληνισμού.

Παρέα του, ένας ακόμη γνήσιος Μυτιληνιός, ο Ιγνάτιος Πιπίνης και η χορευτική ομάδα  του Ομίλου Παραδοσιακών Αναζητήσεων «ΟΠΑ» με καταγωγή από τον Μεσότοπο Λέσβου.

Συντελεστές

Συμμετέχουν:

Σόλων Λέκκας

Δημήτρης Μυστακίδης

Μαρία Σουλτάτου

Καλλιτεχνική διεύθυνση: Κυριάκος Γκουβέντας

Πλαισιώνονται από επταμελή ορχήστρα

Rom Royale

Γιώργος Δούσος – κλαρίνο

Βαγγέλης Πασχαλίδης – σαντούρι

Παύλος Μέτσιος – τρομπέτα

Δάνης Κουμαρτζής – κοντραμπάσο

Μανεριτζήδες

Βασίλης Κασούρας –  ούτι τραγούδι

Βαγγέλης Πασχαλίδης – σαντούρι

Κυριάκος Γκουβέντας – βιολί

Χορεύουν:

Σόλων Λέκκας Ιγνάτιος Πιπίνης & η χορευτική ομάδα ΟΠΑ

Εισιτήρια

Τιμές εισιτηρίων: 

10 €
- 13 €

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Μία Απάντηση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.