«Το Δέντρο» των Dagipoli Dance Co στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

Η Dagipoli Dance Co ξεκίνησε από έναν πυρήνα τεσσάρων ατόμων με κινητικά προβλήματα και στόχος της είναι να τιμήσει τον διαφορετικό τρόπο κίνησης

Τα δέντρα…. Ιεροκήρυκες της σιωπής… Το σώμα του δέντρου. Στον κορμό του χαραγμένα χίλια δαχτυλίδια, σημάδια ιερά. Ρίζες γερές χωμένες βαθιά στην καρδιά της γης και του άπειρου, παλεύουν με όση δύναμη έχουν, όρθιο να το κρατούν. Ιερό, άφθαρτο είναι το δέντρο.

Το δέντρο λέει: “Είμαι δυνατό, εμπιστέψου με. Δεν ξέρω τους προγόνους μου, ούτε τους απογόνους μου… στέκομαι εδώ να φυλάω το μυστικό της ιερής μοναξιάς μου, του σπόρου μέσα μου. Οι σηματοδότες είναι μέσα μου… αυτούς ακούω και στέκω εδώ”.

Η Dagipoli Dance Co, ξεκίνησε από έναν πυρήνα τεσσάρων ατόμων με κινητικά προβλήματα και στόχος της είναι να τιμήσει τον διαφορετικό τρόπο κίνησης του κάθε ατόμου και να ανιχνεύσει τις καλλιτεχνικές δυνατότητες που μπορεί να προκύψουν μέσα από την ποικιλομορφία των σωμάτων. Έτσι, το έργο της ομάδας δεν εστιάζει στην συνθήκη της αναπηρίας παρά την αδιαμφισβήτητη παρουσία της στο σύνολο του έργου. Σήμερα, η ομάδα παραμένει ανοιχτή σε νέα μέλη και νέες συνεργασίες, ενώ η δουλειά της έχει ξεπεράσει τα εγχώρια σύνορα (Γαλλία, Ιταλία, Αμερική, Τουρκία).

 

Συντελεστές

Σύλληψη – χορογραφία: Γιώργος Χρηστάκης
Βοηθός χορογράφου: Δάφνη Αντωνιάδου
Μουσική επιμέλεια: Κωνσταντίνος Σκουρλής

Χορεύουν: Δάφνη Αντωνιάδου, Άννα Βάλαρη, Ειρήνη Μαυροματάκη, Έλενα Μπότη, Έλενα Τσικαλά, Χρήστος Ταμπαξής, Δημήτρης Γκρίτζος και Γώργος Χρηστάκης

Εισιτήρια

Τιμές εισιτηρίων: 

8 €
- 10 €

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.