Ο «Τίμων ο Αθηναίος» επανέρχεται στο Εθνικό Θέατρο σε σκηνοθεσία Στάθη Λιβαθινού

Τίμων ο Αθηναίος

Ένα διαχρονικό έργο των Ουίλιαμ Σαίξπηρ και Τόμας Μίντλτον

Το έργο «Τίμων ο Αθηναίος» των Ουίλιαμ Σαίξπηρ και Τόμας Μίντλτον, στο Θέατρο Rex Σκηνή «Μαρίκα Κοτοπούλη», θα επαναληφθεί από 7 Φεβρουαρίου και για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων. Τη σκηνοθεσία υπογράφει ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου Στάθης Λιβαθινός.

Ένα έργο-πρόκληση για τον πλούτο, το χρέος, τη φιλία, την κολακεία, τη γενναιοδωρία, την αχαριστία, διαχρονικό και πάντοτε ενοχλητικό.

Με ένα από τα πιο αινιγματικά και γοητευτικά έργα του μεγάλου δραματουργού Ουίλιαμ Σαίξπηρ «Τίμων ο Αθηναίος», καταπιάνεται αυτή τη φορά ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής και σκηνοθέτης Στάθης Λιβαθινός. Από 27 Σεπτεμβρίου στο Θέατρο Rex Σκηνή «Μαρίκα Κοτοπούλη».

Υπόθεση

Ο Τίμων, άρχοντας στην πόλη των Αθηνών τον 5ο αιώνα π.Χ. ζει πολύ πέρα από τις οικονομικές του δυνατότητες. Ξοδεύει την περιουσία του σε δώρα προς φίλους και απολαύσεις, στις οποίες συμμετέχει ολόκληρος ο αντρικός κόσμος της Αθήνας. Σύντομα οι φιλές του Τίμωνα θα δοκιμαστούν και όσοι ευεργετήθηκαν από τον ίδιο θα κληθούν να αποδείξουν τη φιλία τους απέναντί του.

Συντελεστές

Μετάφραση: Nίκος Χατζόπουλος

Σκηνοθεσία: Στάθης Λιβαθινός

Σκηνικά-κοστούμια: Ελένη Μανωλοπούλου

Μουσική: Λύσσανδρος Φαληρέας

Μουσική διδασκαλία: Μελίνα Παιονίδου

Φωτισμοί: Αλέκος Αναστασίου

Διανομή (με αλφαβητική σειρά)

Βασίλης Ανδρέου (Τίμων ο Αθηναίος), Αργυρώ Ανανιάδου,   Γιώργος Δαμπάσης, Ιερώνυμος Καλετσάνος, Νίκος Καρδώνης, Στάθης Κόικας, Αναστάσης Λαουλάκος, Φοίβος Μαρκιανός, Διονύσης Μπουλάς, Στρατής Πανούριος, Δημήτρης Παπανικολάου, Μαρία Σαββίδου, Χρήστος Σουγάρης, Αρης Τρουπάκης, Aντιγόνη Φρυδά.

Φωτογράφος παράστασης: Ελίνα Γιουνανλή

Εισιτήρια

Τιμές εισιτηρίων: 

5 €
- 10 €

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ