Το Μαγικότσιρκο

«Το Μαγικότσιρκο» στο The Hub Events

Μια παράσταση-παιχνίδι για το σύγχρονο τσίρκο, τη μουσική και χορό

Tην Κυριακή 19 Μαρτίου τo The Hub Events και το Bobos Arts Events παρουσιάζουν «Το Μαγικότσιρκο», μια παράσταση-παιχνίδι για όλη την οικογένεια η οποία συνδέει με τον πιο ευφάνταστο τρόπο το σύγχρονο τσίρκο, τη μουσική και το χορό.

Η εκδήλωση ξεκινά με μία πρωτότυπη ζογκλερική παράσταση, στην οποία το παραδοσιακό συναντά το σύγχρονο και η μαγεία του τσίρκου αποκαλύπτεται. Στεφάνια αιωρούνται, μπαστούνια μαγνητίζονται, κρίκοι γίνονται μπουρμπουλήθρες ενώ κρυστάλλινες μπάλες μεταμορφώνονται άλλοτε σε σκουλήκια ή πεταλούδες και άλλοτε σε διαμάντια. Οι μπάλες χορεύουν στο σώμα, ισορροπούν στα πιο απίθανα σημεία και αιωρούνται στον αέρα. Φωτεινά αντικείμενα έρχονται να κλείσουν το μαγικό αυτό ταξίδι με τον πιο εντυπωσιακό τρόπο.

Μετά την παράσταση θα ακολουθήσει το μουσικοχορευτικό παιχνίδι «Η Ορχήστρα και το Τσίρκο μπήκαν στο Χορό!», κατά τη διάρκεια του οποίου παιδιά και γονείς θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τα κόλπα του ζογκλέρ από πρώτο χέρι ενώ ταυτόχρονα, υπό την καθοδήγηση μουσικοπαιδαγωγού, θα έρθουν σε επαφή με τη μουσική και το χορό.

Αρχικά τα παιδιά μαθαίνουν να κατασκευάζουν τη δική τους πολύχρωμη ζογκλερική μπάλα, παίζουν με στεφάνια, κορίνες, μαντίλια και άλλα αντικείμενα και γνωρίζουν έτσι τα βασικά μοτίβα της ζογκλερικής τέχνης. Στη συνέχεια μαθαίνουν να παίζουν μουσική με ένα ιδιαίτερο μουσικό όργανο, τους ηχητικούς σωλήνες καθώς και με ήχους του σώματός τους. Τέλος, ανακαλύπτουν το σώμα τους μέσα από το δημιουργικό χορό και προτείνουν χορογραφίες που συνδιαμορφώνονται από τα ίδια και τους εμψυχωτές.

Με τον πιο ευφάνταστο και δημιουργικό τρόπο, τα παιδιά έρχονται σε άμεση επαφή με τη μουσική, τα ζογκλερικά και το χορό, ενώ μέσω αυτών εξοικειώνονται με τις έννοιες της επιδεξιότητας, του ρυθμού και της κίνησης.

Για παιδιά από 4 έως 12 ετών και τους γονείς-συνοδούς τους.

Το Bobos Arts Events είναι μια σειρά ξεχωριστών πολιτιστικών εκδηλώσεων για παιδιά.

Εστιάζοντας κάθε φορά σε ένα συγκεκριμένο είδος τέχνης, μια καλλιτεχνική περίοδο ή κίνημα, σκοπός της σειράς είναι να φέρει τα παιδιά σε επαφή με τις τέχνες και να τα βοηθήσει με τον πιο διασκεδαστικό τρόπο να μάθουν για αυτές αλλά και μέσα από αυτές. Σε συνεργασία με έμπειρους παιδαγωγούς, καλλιτέχνες και ανθρώπους όλων των ειδικοτήτων, με αγάπη για το παιδί και την τέχνη, φαντασία και όρεξη για πρωτότυπο δημιουργικό παιχνίδι, το Bobos Arts Events στοχεύει στη δημιουργία μιας σειράς ιδιαίτερων πολιτιστικών δράσεων οι οποίες θα βοηθήσουν τα παιδιά να αγαπήσουν και να απολαύσουν την τέχνη με όλα τα οφέλη της.

Συντελεστές

Σύλληψη-Συντονισμός: Ομάδα ΚΟΚΟΙΚΑ (Γιώργος Σεραφειμίδης, Βασιλική Ζαφειροπούλου)

Εισιτήρια

Τιμές εισιτηρίων: 

10 €
- €

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.