Το Μουσείο Ακρόπολης γιορτάζει τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων & την Ευρωπαϊκή Νύχτα Μουσείων

Εκδηλώσεις για μικρούς και μεγάλους με ελεύθερη είσοδο

Αναμνηστικό μετάλλιο με θέμα το λιοντάρι
Για να τιμήσει την φετινή Διεθνή Ημέρα Μουσείων, το Μουσείο Ακρόπολης κυκλοφορεί αναμνηστικό μετάλλιο που έκοψε το Εθνικό Νομισματοκοπείο με θέμα το λιοντάρι. Στην Ακρόπολη της Αθήνας, τεράστια λιοντάρια δέσποζαν στα αετώματα του Εκατόμπεδου ναού της Αθηνάς, ενώ άλλα μικρού μεγέθους διακοσμούσαν χάλκινα σκεύη του ιερού. Παράλληλα, κυκλοφορεί ειδική κασετίνα που περιλαμβάνει τα πέντε αναμνηστικά μετάλλια που έχουν κυκλοφορήσει μέχρι σήμερα, με θέμα το αρχαϊκό αττικό τετράδραχμο, τον πετεινό, τον λαγό, τον κόρακα της Ακρόπολης και το λιοντάρι.

Το Μουσείο Ακρόπολης θα γιορτάσει φέτος τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων την Τετάρτη 18 Μαΐου 2016 και την Ευρωπαϊκή Νύχτα Μουσείων το Σάββατο 21 Μαΐου 2016 με το εξής πρόγραμμα:

Τετάρτη 18 Μαΐου:
Οι επισκέπτες θα παρακολουθήσουν τις περιπέτειες των γλυπτών του Παρθενώνα σε νέα προβολή στο αίθριο της Αίθουσας του Παρθενώνα στον τρίτο όροφο του Μουσείου. Εκεί, θα μπορούν να συναντούν τους Αρχαιολόγους-Φροντιστές για τη θεματική παρουσίαση «Η ιστορία των γλυπτών του Παρθενώνα στα νεότερα χρόνια». Οι παρουσιάσεις θα γίνουν στα αγγλικά στις 10.00 και στα ελληνικά στις 12.00 το μεσημέρι, στις 17.00 και στις 19.00.

Παιδιά έως 12 ετών και οι συνοδοί τους καθώς και σχολικές ομάδες μαθαίνουν για τη σχέση των αρχαίων με τα λιοντάρια και τα άλλα αιλουροειδή στο πλαίσιο της δράσης «Στα ίχνη του λιονταριού» μέσα από ιστορίες, παιχνίδι και δημιουργία. Οι Αρχαιολόγοι – Φροντιστές θα περιμένουν τους επισκέπτες σε κινητά εργαστήρια στο μπαλκόνι του δευτέρου ορόφου με θέα την αίθουσα της αρχαϊκής συλλογής από τις 12.00 έως τις 19.00. Οι επισκέπτες μπορούν να μετέχουν στη δράση στα ελληνικά και στα αγγλικά.

Ειδική κασετίνα του Μουσείου που περιλαμβάνει πέντε αναμνηστικά μετάλλια
Ειδική κασετίνα του Μουσείου που περιλαμβάνει πέντε αναμνηστικά μετάλλια

Σάββατο 21 Μαΐου 2016:
Το Μουσείο θα είναι ανοιχτό από τις 8 το πρωί έως τα μεσάνυχτα, με ελεύθερη είσοδο από τις 8 το βράδυ κι έπειτα.

Το εστιατόριο του Μουσείου του δευτέρου ορόφου, εκτός από τα πιάτα βασισμένα σε κλασικές και παραδοσιακές συνταγές, θα φιλοξενήσει από τις 8 το βράδυ κι έπειτα τους τρεις γνωστούς μουσικούς της Αθηναϊκής τζαζ σκηνής, την κιθαρίστα Ελισάβετ Μητσού, το βετεράνο πιανίστα Παντελή Μπενετάτο και τον Χάρη Πανταζή στο κοντραμπάσο.

– Επειδή προβλέπεται βροχερός καιρός για το Σάββατο 21 Μαΐου 2016, το Μουσείο Ακρόπολης αναβάλλει τη συναυλία του String Theory Ensemble με τον Αργύρη Μπακιρτζή στον προαύλιο χώρο για την ερχόμενη Παρασκευή 27 Μαΐου στις 21:00.

Με την ευκαιρία της Ευρωπαϊκής Νύχτας Μουσείων το Σάββατο 21 Μαΐου 2016, το Μουσείο φιλοξενεί στον προαύλιο χώρο του, στις 21.00, συναυλία του String Theory Ensemble, με  ετερόκλητο ρεπερτόριο, ανθολογημένο από τις παραστάσεις του συγκροτήματος «Ένας Παράξενος Κόσμος» και «Cheap: low – quality – high fun».

Πολωνέζες του Σοπέν δίπλα σε βαλκανικές μουσικές, συνθέσεις του Grieg δίπλα σε fados, τραγούδια της Άπω Ανατολής και από το ρεπερτόριο του Αργύρη Μπακιρτζή και των Χειμερινών Κολυμβητών, καθώς και από απρόσμενες περιοχές της ελληνικής δισκογραφίας. Συμμετέχουν: Αργύρης Μπακιρτζής (τραγούδι, αφήγηση), Γιώργος Πατεράκης (concept – ενορχηστρώσεις, πιάνο), Εύη Μάζη (φλάουτο, τραγούδι), Κωνσταντίνα Κυριαζή (βιολί).

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.