Το Ξύπνημα της Άνοιξης

Το γνωστό θεατρικό έργο του Φρανκ Βέντεκιντ ανεβαίνει σε σκηνοθεσία Δήμητρας Λαρεντζάκη

Το Ξύπνημα της Άνοιξης, το γνωστό θεατρικό έργο του Φρανκ Βέντεκιντ, ανεβαίνει στη Θεσσαλονίκη, στο θέατρο Αυλαία από μία ομάδα νέων ηθοποιών, οι οποίοι δίνουν το δικό τους χρώμα. Το έργο έχει μεταφραστεί από τον Γιώργο Δεπάστα, ενώ έχει διασκευαστεί από τη σκηνοθέτη Δήμητρα Λαρεντζάκη.

Το έργο:
Το Frühlingserwachen είναι ένα τολμηρό θεματικά έργο πάνω στο πρώτο ξύπνημα της σεξουαλικότητας των εφήβων. Έργο προκλητικό που στην εποχή του προκάλεσε έντονη λογοκρισία για την βαθιά κριτική που άσκησε και τη σύγκρουση στην οποία ήρθε με το κατεστημένο της εποχής του και που συνεχίζει με τρόπο δυνατό και ποιητικό να το κάνει μέχρι σήμερα. Ένα έργο για την στιγμή που όλοι ρωτήσαμε εκείνους που «ξέρουν» για το πώς και το γιατί ήρθαμε στον κόσμο και τις απαντήσεις που δεν πήραμε.

Οι αλήθειες και τα ψέματα για το πώς μια κοινωνία μεγαλώνει τα παιδιά της, από έναν συγγραφέα που είχε το θάρρος ν΄ ανοίξει μια κατά μέτωπο επίθεση με το σύστημα αξιών του ανθρώπινου πολιτισμού, που μέχρι σήμερα βρίσκεται σε βαθιά κρίση όσο αποφεύγει να δει πως μεγαλώνει παιδιά και όχι κούκλες.

Συντελεστές

Σκηνοθεσία – Διασκευή – Σκηνογραφική Επιμέλεια: Δήμητρα Λαρεντζάκη
Μετάφραση: Γιώργος Δεπάστας
Βοηθός Σκηνοθέτης: Πασχάλης Αραμπατζής
Φωτισμοί: Νίκος Τσολερίδης
Γραφιστική Επιμέλεια: slab
Φωτογραφίες: Τάσος Θώμογλου

Παίζουν:
Βίκυ Γρηγοριάδου, Κίκα Ζαχαριάδου, Εύη Κάτσιου, Νόνικα Μαλκουτζή, Ρίτα Μοσχίδου, Έλιο Φοίβος Μπέϊκο, Δέσποινα Μπισχινιώτη, Ανδρέας Παπαϊωάννου, Δήμητρα Σταματίου, Νίκος Τσολερίδης

Εισιτήρια

Τιμές εισιτηρίων: 

7 €
- 10 €

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.