Το πάρτι του κυρίου Μπάουχαους

Ολοήμερο εργαστήριο για παιδιά 6 ετών και άνω

Με έμφαση στην ιδέα του ελεύθερου πειραματισμού και στην αξία του παιχνιδιού και με μοναδικό υλικό το χαρτί, οι συμμετέχοντες θα σχεδιάσουν κοστούμια, σκηνικά, ρόλους και δραματουργίες, μορφοποιώντας τελικά ένα χαρούμενο περιβάλλον γεμάτο εκπλήξεις, απρόσμενα γεγονότα και προσωπική έκφραση.

Η ζωή στην περίφημη Σχολή του Μπάουχαους ήταν ιδιαίτερα διασκεδαστική. Όπως αναφέρει και ο ιδρυτής της, Βάλτερ Γκρόπιους, το πρόγραμμα περιλάμβανε θέατρο, διαλέξεις, ποίηση, μουσική και πάρτι μεταμφιεσμένων.

Στα πάρτι αυτά, που θα γίνονταν αργότερα γνωστά ως τα “Πάρτι του Μπάουχαους”, συμμετείχε όλη η ακαδημαϊκή κοινότητα σχεδιάζοντας πρωτότυπα κοστούμια, σκηνικές κατασκευές και θεατρικούς αυτοσχεδιασμούς που έδιναν το στίγμα της αισθητικής της Σχολής.

Η καλλιτεχνική σχολή του Μπάουχαους (Staatliches Bauhaus) ιδρύθηκε από τον Βάλτερ Γκρόπιους στη Βαϊμάρη το 1919. Μεταφέροντας επαναστατικές ιδέες και με καθηγητές -μεταξύ άλλων- τους Βασίλι Καντίνσκι, Γιοχάνες Ίτεν, Μαρσέλ Μπρόιερ και Πάουλ Κλέε επηρέασε σημαντικά τη σύγχρονη τέχνη, την αρχιτεκτονική και τον βιομηχανικό σχεδιασμό.

Συντελεστές

Ιδέα – Υλοποίηση: Very Young Contemporary Art (VYCA)
Επιμέλεια – Σχεδιασμός: Θεόδωρος Ζαφειρόπουλος

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.