Το «Ψυχώ» του Χίτσκοκ με live soundtrack

Μία διαφορετική μουσικο-ηχητική πρόταση πάνω στη κλασική ταινία του Άλφρεντ Χίτσκοκ

“If it’s a good movie, the sound could go off and the audience would still have a perfectly clear idea of what was going on.”
– Alfred Hitchcock

Οι Silent Move και ο Χάρης Λαμπράκης, μετά από τις εμφανίσεις τους στο Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων όπου παρουσίασαν τη δική τους εκδοχή πάνω στην ταινία του Alfred Hitchcock, «Τα πουλιά» (The Birds, 1963), επιστρέφουν στις 21 Απριλίου για να αναμετρηθούν με ακόμη μια ομιλούσα ταινία του Hitchcock. Πρόκειται για το έργο «Ψυχώ» (Psycho, 1960). Στην εμφάνισή τους στο ΚΕΤ οι Silent Move με την προσθήκη του Χάρη Λαμπράκη και του Στέφανου Ψαραδάκη θα αφαιρέσουν τον ήχο από την ταινία και θα παρουσιάσουν τη δική τους μουσικο-ηχητική πρόταση. Με avant-garde, noise, post-rock και ambient στοιχεία οι τέσσερις μουσικοί θα συνομιλήσουν με την ταινία «αυτοσχεδιάζοντας πάνω στον τρόμο».

Ψυχώ
To «Ψυχώ» είναι από τις πιο αναγνωρισμένες και πολυσυζητημένες ταινίες του Hitchcock και για πολλούς ίσως η πιο κλασική ταινία τρόμου. Όλα συμβαίνουν όταν η Marion Crane (Janet Leigh) αφού έχει κλέψει χρήματα από το αφεντικό της, φεύγει με το αυτοκίνητό της για να συναντήσει τον εραστή της, Sam Loomis (John Gavin) ο οποίος έχει οικονομικά προβλήματα. Καταλήγει σε ένα απομονωμένο μοτέλ, ιδιοκτήτης του οποίου είναι ο Norman Bates (Anthony Perkins). Με επίκεντρο το Bates Motel και το μυστηριώδες σπίτι πάνω στο λόφο δίπλα στο μοτέλ, θα πραγματοποιηθούν φόνοι και αγωνιώδεις αναζητήσεις που θα οδηγήσουν στην αποκάλυψη ενός τρομακτικού μυστικού. Όλα αυτά μέσα από τη ματιά του Χίτσκοκ ο οποίος με δεξιοτεχνία μάς υποβάλλει στην ανατριχιαστική μαγεία του Ψυχώ μέσα από τα συγκλονιστικά ασπρόμαυρα πλάνα του.

Εισιτήρια

Τιμές εισιτηρίων: 

6 €
- €

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.