Το Athens Baroque Festival καταφθάνει για δεύτερη συνεχή χρονιά στο Θέατρο Σφενδόνη

Athens Baroque Festival

Τέσσερις μέρες με ποικιλία μουσικών συνόλων & στιλ

Το Athens Baroque Festival καταφθάνει από τις 20 έως τις 23 Σεπτεμβρίου 2018 στο Θέατρο Σφενδόνη. Για δεύτερη συνεχή χρονιά στην Αθήνα, το πρώτο φεστιβάλ που είναι αποκλειστικά αφιερωμένο στη μουσική του μπαρόκ και την ιστορική της ερμηνεία.

Τέσσερις μέρες με ποικιλία μουσικών συνόλων & στιλ, όργανα εποχής και καλλιτέχνες με διεθνές προφίλ, σημαντικούς μουσικούς από την Αρμενία, το Λουξεμβούργο, τις ΗΠΑ και, φυσικά, την Ελλάδα. Ένα φεστιβάλ στην καρδιά της Αθήνας με έντονα παραστατικό χαρακτήρα, γεμάτο με μουσική, την οποία το ελληνικό κοινό απολαμβάνει ν’ ακούει και ν’ ανακαλύπτει.

Η φετινή διοργάνωση πραγματοποιείται με την πολύτιμη συνεργασία της Πρεσβείας του Λουξεμβούργου και της Πρεσβείας της Αρμενίας.

Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου, 20:30

Dancing with the Nations / ensemble Diverse & Bizarre (Ελλάδα)

To μπαρόκ σύνολο Diverse & Bizarre στο πλαίσιο του Athens Baroque Festival 2018, παρουσιάζει ένα πρόγραμμα με άρωμα Γαλλίας των αρχών του 18ου αιώνα.

Ο βασιλιάς Λουδοβίκος ΙΔ της Γαλλίας, όπως και ο προκάτοχός του, έτρεφε ιδιαίτερη αγάπη για το χορό. Ο Marin Marais, ο François Couperin και ο Jean Ferry Rebel, συνθέτες των Δωμάτων του βασιλιά συνέθεσαν μεταξύ άλλων Σουίτες, Σονάτες και Κονσέρτα που προορίζονταν για χορό ή για ακρόαση και αναδείκνυαν τον ιδιαίτερο χορευτικό χαρακτήρα του κάθε γνωστού Έθνους της εποχής.

Αναστασία Μηλιώρη, μπαρόκ βιολί / Κίρα Σαπλαχίδου, φλάουτο τραβέρσο / Στέλλα Νικολαϊδη, μπαρόκ όμποε / Fabiola Ojeda, μπαρόκ τσέλο / Σεβαστιανός Μοτορίνος, τσέμπαλο

Χορογραφία: Μαρίνα Κούρτη
Ερμηνεία: Μαρίνα Κούρτη, Σοφία Δράκου, Αλέξης Πατρικουνάκος

Παρασκευή  21 Σεπτεμβρίου, 20:30

Songs of Love and Farewell /  vocal ensemble Canto LX (Λουξεμβούργο)

Ένα ζωντανό και ποικίλο πρόγραμμα ιταλικής φωνητικής μουσικής των αρχών του 17ου αιώνα, που σκιαγραφεί τα πάθη και τις διακυμάνσεις της ανθρώπινης ψυχής.
Με έργα των: Claudio Monteverdi, Girolamo Frescobaldi, Domenico Belli & Barbara Strozzi.

Veronique Nosbaum, σοπράνο / Jonathan de Ceuster, κόντρα τενόρος
Peter de Laurentiis, τενόρος / Jean-Paul Majerus, μπάσος
Frank Agsteribbe, καλλιτεχνική διεύθυνση – τσέμπαλο

Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου, 20:30

J.S.Bach meets Armenian Medieval Sacred Music (Αρμενία)

Εμβληματικά έργα σόλο και μουσικής δωματίου του J.S. Bach συνδιαλέγονται με την αστείρευτη Αρμένικη θρησκευτική μουσική του Μεσαίωνα σε μεταγραφές του Komitas και του Grigor Arakelyan. Σε πρώτη παγκόσμια εκτέλεση οι τρεις σονάτες για βιόλα ντα γκάμπα και τσέμπαλο του J.S. Bach θα παιχτούν από αρμένικη βιόλα και τσέμπαλο.

Varvara Manukyan, τσέμπαλο
Grigor Arakelyan, αρμένικη βιόλα

Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου, 20:30

Mythic Ticket from Campion to Purcell (Ελλάδα – Αμερική)

Η Αρκαδία, ένας μυθικός τόπος στην αρχαία Ελλάδα όπου διαδραματίζονταν οι περισσότεροι ελληνικοί και ρωμαϊκοί μύθοι, υπήρξε πηγή έμπνευσης για τους Άγγλους συνθέτες από τον T. Morley μέχρι τον H. Purcell.

Η Μαρία Παλάσκα και ο Lee Santana παρουσιάζουν έργα ανάλογης θεματολογίας για τραγούδι και λαούτο / θεόρβη και για σόλο λαούτο των: Henry Purcell, John Blow, Thomas Morley, Henry Lawes & John Dowland.

Maria Palaska, σοπράνο
Lee Santana, λαούτο – θεόρβη

Εισιτήρια

Τιμές εισιτηρίων: 

7 €
- 50 €

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Μία Απάντηση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.