Το Athens Intersection επιστρέφει με την έκθεση «’Probably Wonderful?»

Probably Wonderful

Ένα σχόλιο πάνω στη σπουδαιότητα του έργου τέχνης

Το Athens Intersection επιστρέφει στον τόπο όπου γεννήθηκε, σε έναν γνώριμο, πλέον, χώρο. Στις 30 Νοεμβρίου, στις 20.00, εγκαινιάζεται η έκθεση «Probably Wonderful?», πρόκειται για ένα σχόλιο πάνω στη σπουδαιότητα του έργου τέχνης.

Η έκθεση παρουσιάζεται στο ιστορικό κτίριο της οδού Χρυσοσπηλιωτίσσης 3, ευγενική παραχώρηση του Ιδρύματος Χατζηκώνστα, που άνοιξε πέρυσι, έπειτα από 17 χρόνια, χάρη στο Πρόγραμμα Πιλοτικής Αναβάθμισης του Εμπορικού Τριγώνου του δήμου Αθηναίων.

Μέσα στον βομβαρδισμό εικόνας και επικοινωνίας, στον σημερινό καλλιτεχνικό κόσμο δημιουργείται μια γενική σύγχυση ως προς το προσλαμβανόμενο εικαστικό έργο. Αμφιβολίες που συνήθως εκφράζονται ως αμφισβήτηση του έργου σύγχρονης τέχνης. Η φυσική παρουσία του καλλιτέχνη σε συνάρτηση με το έργο του αποτελούν σήμερα ένα ενιαίο σύνολο που κρίνεται από το φιλότεχνο κοινό.

«Βρισκόμαστε λοιπόν ενώπιον ενός αριστουργήματος που θα λάμψει τα επόμενα χρόνια ή μπροστά από ένα έργο που θα εξαφανιστεί στη λήθη της υπερκατανάλωσης της εικόνας;» Οι σκέψεις αυτές ωστόσο δεν είναι προϊόν του σήμερα, αφού διαχρονικά απασχολεί καλλιτέχνες, θεωρητικούς και φιλότεχνους. Σήμερα η εξέλιξη της τεχνολογίας σε σχέση με τα κοινωνικά δίκτυα μαζικής κατανάλωσης ξαναθέτει επιτακτικά το ερώτημα σχετικά με το έργο: «μήπως είναι σπουδαίο;»

Οι δέκα καλλιτέχνες που καταθέτουν το έργο τους, άλλοτε με χιουμοριστική και παιγνιώδη και άλλοτε με κριτική διάθεση, είναι οι:

Ara Bogosian, Μιχαηλάγγελος Βλάσης Ζιάκας, Μαριαλίζα Κάμπη, Νίνα Κοταμανίδου, Παναγιώτης Κουλουράς, Κατερίνα Παπαζήση, Νίνα Παπακωνσταντίνου, Άντα Πετρανάκη, Ελένη Τσαμαδιά, Έφη Φουρίκη.
Επιμέλεια: Γιώργος Γεωργακόπουλος

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.