Το Meet Market επιστρέφει στο Ωδείο Αθηνών

H μηνιαία γιορτή καινοτομίας και πρωτοπορίας επιστρέφει με 70+ ελληνικές επιχειρήσεις στον εκθεσιακό Πολυχώρο «Ω2» και πολλές εκπλήξεις

Διαγωνισμός:

Το The Meet Market και το elculture.gr χαρίζουν σε 5 τυχερούς αναγνώστες από μία δωροεπιταγή των 20€ που μπορούν να χρησιμοποιήσουν στην επόμενη διοργάνωση του Meet Market, το Σαββατοκύριακο 5 & 6 Μαΐου στο Ωδείο Αθηνών.

Λάβετε μέρος στον διαγωνισμό μέσα από το αντίστοιχο post στη σελίδα του elculture στο Facebook.

Η κλήρωση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 3 Μαΐου και οι νικητές θα ειδοποιηθούν με μήνυμα στο inbox.

*H δωροεπιταγή θα πρέπει να εξαργυρωθεί αποκλειστικά σε ένα περίπτερο του Meet Market.


The Meet Market: Μια μηνιαία γιορτή καινοτομίας και πρωτοπορίας. Μία νομαδική αγορά από τοπικά προϊόντα, φρέσκες ιδέες, φιλικό κοινό και συμμετέχοντες. Ένα οπτικο-ακουστικό παζλ από χειροποίητα ρούχα ανεξάρτητων σχεδιαστών, αξεσουάρ, αντικείμενα τέχνης, βιολογικά προϊόντα, είδη σπιτιού, νόστιμες λιχουδιές, συλλεκτικά vintage & retro προϊόντα, βινύλια, διαδραστικά παιχνίδια, δώρα, DJ sets και θετική ενέργεια.

Αυτό το Μάιο το Meet Market επιστρέφει στο εμβληματικό κτίριο του Ωδείου Αθηνών το Σάββατο 5 και την Κυριακή 6 Μαΐου με 70+ ελληνικές επιχειρήσεις στον εκθεσιακό Πολυχώρο «Ω2». Απέχοντας μόνο ελάχιστα λεπτά μακριά από το Σύνταγμα και τον Ευαγγελισμό, αυτός ο ιδιαίτερος χώρος στο κέντρο της πόλης, αποτελεί ένα αρχιτεκτονικό έργο τέχνης, πολιτιστικό μνημείο και ως εκ τούτου το ιδανικό σκηνικό για τις απολύτως απαραίτητες ανοιξιάτικες αγορές και όχι μόνο.

Ψάχνετε πού θα κάνετε τη βόλτα σας το Σαβατοκύριακο; Πού θα ενδώσετε σε μια αυθόρμητη αγορά, θα συναντήσετε φίλους ή θα πάτε περίπατο με τα παιδιά; H απάντηση είναι στο Meet Market, γιατί υπάρχει κάτι για όλα τα γούστα, το οποίο συμπληρώνεται από ολοήμερα dj sets, μπόλικη δημιουργικότητα να θαυμάσετε, δροσερή ελληνική craft μπύρα, λαχταριστό καφέ, σνακ και παγωτό, απολαυστικά κοκτέιλ και φυσικά πολλά δώρα για να κερδίσετε στο Κεντρικό Ταμείο.

Α weekend for kids… Γονείς σιγουρευτείτε πως αυτό το Σαββατοκύριακο θα μας επισκεφθείτε με όλη την οικογένεια, πρώτον γιατί θα έχουμε δροσιά και σκιά και δεύτερον γιατί για πρώτη φορά θα πραγματοποιήσουμε μια ξεχωριστή συνεργασία με το Ελληνικό Παιδικό Μουσείο που βρίσκεται δίπλα από την είσοδο του Meet Market στο Ωδείο Αθηνών. Οι μικροί επισκέπτες θα μπορούν να να παίξουν με τα διαδραστικά εκθέματά του, αλλά και να παρακολουθήσουν ένα ειδικά διαμορφωμένο εκπαιδευτικό εργαστήριο. Επιπλέον, το πρόγραμμα περιλαμβάνει κουκλοθέατρο, παιδική yoga και εργαστήρια graffiti & doodling.

Lineup

Hand-Designer Clothes:
Athina Gkini, e-outfit, Inky, Joanna Misseli, KOnDe, Otkutur, Xana

Kids, Games, Toys & Pets:
Aekiniton, Cow Makes Moo, Lemon Dreamz, Macaw Kid, Papaki & Maxum, Paradise Waterfalls, Sweetwish Boutique, Things to Love, Vintage Lovers

Shoes, Bags & Accessories:
Ange, ΔΑΦΟΙΝΟΝ, e soho shop, FYLAKI, Liana LK Kotur, Lovethatbags, {flu:k} HandMade ArtBits by Smaro Botsa, Made in Beach, Myrto Arvaniti, QueenBeeCR, Sotiria, Stafn’loi, Συνartησίες

Jewelry:
Ακατέργαστο, b-side objects, Βίκυ Κυρίτση, Buho Crafts, ΔΑΦΟΙΝΟΝ, Demetrios Athens, Desperate Artists (Desperate Jewelry), Jousourum, Madamoiselle, Mother Nature Jewels, MPAF Design, My Bling, Porte Bonheur, Sophia Koutsoukou, TereJou

Vintage & Retro:
Vaso Voulgari

Mind, Body & Soul:
Bee Natur Alles, Bric a brac, Ελαιώνας του Ήλιου, Ellen Soaps, Ethereal, Pots & Plants by 2bmt

Art, Books, Photography & Prints:
Astrogenesis, Beauty Diaries, Big Olive, Christina Koutsolioutsou, Δεν ήταν νησί, Inlenso Photography, Jazz illusions, Little Rocks, Lola Cultura studio, The Greener Pastures, Think Pig, Vintage Trip

Objects, Records, Furniture & Home Deco:
30G, Atermono, LoFi Concept, Lucky Elephant, Maresea, Made by Tifi, Vintage Atelier

Tasting Corner:
Καλλίδρομο – μέλι / βότανα / κεραλοιφές, Korné, Koutalitses, Midnight Circus Gypsy Brewing, Pasteli Keas, Peri Cafe, Sparoza, Troo//Food//Liberation, Tο Δισάκι Φυστικοβούτυρο

Dj Lineup

Σάββατο 05/05/2018
13:00 – 15:00: V&V
15:00 – 17:00: Pipi Dee
17:00 – 19:00: Bwana
19:00 – 21:00: Winjer
21:00 – 23:00: Haze

Κυριακή 06/05/2018
13:00 – 15:00: Afrogirl
15:00 – 17:00: Boycott
17:00 – 19:00: Santoner Rpz
19:00 – 21:00: DJ Kiten
21:00 – 23:00: A@H20

 

Ένα Σαββατοκύριακο για παιδιά

«Ο Γαϊγλάρος» – Κουκλοθέατρο
Σάββατο 05/05 17.00-18.00 – Ηλικίες από 4 ετών και για όλη την οικογένεια

Η ομάδα κουκλοθεάτρου Τα Πάντα Φι, παρουσιάζει στο Meet Market τη νέα της παραγωγή, την ιστορία του Γαϊγλάρου.  Η παράσταση εμπνέεται από τρεις διαφορετικές ιστορίες: Το Ασχημόπαπο, τον Γλάρο Ιωνάθαν Λίβινκγστον και τη Φάρμα των Ζώων. Δανειζόμενη δραματικά στοιχεία και ήρωες από τις τρεις ιστορίες καταλήγει σε ένα νέο παραμύθι, το οποίο όμως βασίζεται σε κλασσικά και διαχρονικά θέματα.Βασικός ήρωας της παράστασης είναι ο Ντάρυ, ο μικρός γλάρος, ο οποίος απρόσμενα βρίσκεται μόνος στο αφιλόξενο περιβάλλον μιας φάρμας.  Μέσα από τις διάφορες περιπέτειές του εκεί, τα εσωτερικά εμπόδια και τις εξωτερικές δυσκολίες που αντιμετωπίζει, καταφέρνει μεγαλώνοντας να εξερευνήσει και να ανακαλύψει τις δυνατότητες του.

Σενάριο: Kική Μαλτσάκη, Ειρήνη Μάστορα,Κώστας Μακρής
Σκηνοθεσία: Ειρήνη Μάστορα, Κική Μαλτσάκη, Francisco Britto
Κατασκευές, Εμψύχωση : Kική Μαλτσάκη, Ειρήνη Μάστορα
Πρωτότυπη Μουσική : Φωτεινή Τσακνάκη, Αλέξης Γραμματικός, Background Projection

Yoga For Happy Kids
Κυριακή 06/05 14.00-15.00 Ηλικίες 5-10 ετών

Η “Yoga for Happy Kids” είναι μία μέθοδος εναλλακτικής άσκησης που έχει δημιουργήσει και εφαρμόζει στα μαθήματά της η Αριάδνη Οικονομίδη, Yoga Instructor και καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής & Αθλητισμού. Βασίζεται στη δομή του σώματος και τη διανοητική ανάπτυξη των παιδιών. Σκοπός είναι να αναδείξει την διαφορετικότητα κάθε παιδιού μέσα από μια διασκεδαστική και ασφαλή διαδικασία. Περιλαμβάνει ψυχαγωγικές ασκήσεις (asanas) και διαδραστικά παιχνίδια.
Τα παιδιά που επιλέγουν τη Yoga for Happy Kids μαθαίνουν να καλλιεργούν το σεβασμό και την αγάπη προς τον εαυτό τους και προς τους άλλους, ενώ παράλληλα ενισχύεται η αυτοπεποίθησή και η αυτοεκτίμησή τους, νιώθοντας κάθε μέρα όλο και περισσότερο…happy kids!

Ελληνικό Παιδικό Μουσείο
Σάββατο 05/05 Ελεύθερη Είσοδος 11.00-15.00
Κυριακή 06/05 Ελεύθερη Είσοδος 11.00-19.00

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα στο Ελληνικό Παιδικό Μουσείο «Τα μυστικά της σοφίτας»
Κυριακή 06/05 17.00-17.50 Ηλικίες 3-12 ετών

Παλιές φωτογραφίες, παπούτσια, ρούχα, καπέλα εποχής, αντικείμενα καθημερινής χρήσης και χίλια δυο άλλα κρύβονται στο «Σπίτι του προπάππου και της προγιαγιάς» του Παιδικού Μουσείου της Αθήνας. Ερχόμαστε σε επαφή με το παρελθόν, ανακαλύπτουμε τα παλιά αντικείμενα, τα συγκρίνουμε με τα δικά μας και με πηλό δημιουργούμε το αγαπημένο μας αντικείμενο.

 

Imaginary Rooms
Κυριακή 06/05 17.00-20.00 Ηλικίες: 7-12 ετών

Doodle Art & Character Design Workshop

Ξεκίνησαν οι ζέστες, οπότε καιρός να ταξιδέψουμε τις ζωγραφιές μας στην παραλία! Οι χαρακτήρες που θα σχεδιάσουμε πρόκειται να κάνουν καλοκαιρινές βουτιές, θαλάσσια σπορ κaι όχι μόνο!
Mε εργαλεία τον μαύρο μαρκαδόρο, χαρτί, ψαλίδι και τον αυθορμητισμό μας, θα μελετήσουμε και θα σχεδιάσουμε φανταστικούς ήρωες, την κίνησή τους και θα ορίσουμε τις προσωπικότητές τους, προσαρμοσμένες στην καλοκαιρινή μας διάθεση. To Imaginary Rooms είναι το δημιουργικό studio που απαρτίζεται από τη γραφίστα και character designer Νάντια Στασινού και τον αρχιτέκτονα και street artist Μανώλη Ηλιόπουλο.

Ενήλικες

Αστρονομική Εταιρεία Σπάρτης «Διός Κούροι»
Σάββατο 05/05 19.00-20.00

Oμιλία με θέμα: «10 χρόνια κυνηγοί ολικών εκλείψεων ηλίου»

H ολική έκλειψη ηλίου είναι το πιο εντυπωσιακό αστρονομικό φαινόμενο που μπορεί να δει και να βιώσει ο άνθρωπος. Τι παρατηρούμε στις ολικές εκλείψεις ηλίου; Πώς μεταβάλλεται το φυσικό περιβάλλον; Ποιος είναι ο μηχανισμός των εκλείψεων; Πώς γνωρίζουμε τον τόπο και την ημερομηνία κάθε ολικής έκλειψης; Πώς οργανώνουν τα ταξίδια τους οι κυνηγοί εκλείψεων; Ομιλιτής: Αντώνης Φαρμακόπουλος αντιπρόεδρος Αστρονομικής Εταιρείας Σπάρτης «Διός Κούροι»

 

Συμπαντική και ανθρωπογενής ανακύκλωση. Από την αστροφυσική στον άνθρωπο.
Σάββατο 05/05 20.00-21.30

Σκοπός της συζήτησης είναι να υπάρχει η μέγιστη δυνατή ενημέρωση και συνείδηση του ζητήματος της ανακύκλωσης σε παραλληλισμό της αστρονομίας και της ανθρώπινης στάσης. Η διαδραστική ομιλία γίνεται σε συνεργασία με την Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση Ένα παιδί μετράει τα άστρα που εστιάζει στις σύγχρονες κοινωνικές ανάγκες για την οικολογία και την περιβαλλοντική ισορροπία.

Ομιλιτές: Κίμωνας Παπαθανασόπουλος – Astrοgenesis collection – Πρόεδρος της Αστρονομικής & Αστροφυσικής Εταιρείας Δυτικής Ελλάδος, Θανάσης Ευαγγελόπουλος – Ενδοκρινολόγος, Ερασιτέχνης αστρονόμος, Μαρία Μαυρουδάκη – Πρόεδρος Κοινωνικής Συνεταιριστικής Επιχείρησης για την ισσοροπία του περιβάλλοντος (Ένα παιδί μετράει τα άστρα)

Τhe Social Yogis Project
Κυριακή 06/05 16.00-17.00

Η Σίσσυ Φραγκιαδάκη a.k.a The Social Yogis Project θα διδάξει άνα μάθημα hatha flow με θέμα την ενδυνάμωση κορμού.

 

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Μία Απάντηση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.