Το Taratsa International Film Festival στο 57ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης

Το Taratsa International Film Festival στο 57ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης

Bραβευμένες ταινίες του 3ου Taratsa IFF στο πρόγραμμα της 57ης φετινής διοργάνωσης του ΦΚΘ

Τo Taratsa International Film Festival κάνει ένα φθινοπωρινό encore στα πλαίσια της συνεργασίας του με το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης. Το ΦΚΘ εντάσσει στο πρόγραμμα της 57ης φετινής διοργάνωσης τις βραβευμένες ταινίες του 3ου Taratsa IFF, σε μια ειδική προβολή την Κυριακή 6 Νοεμβρίου. Τα δύο Φεστιβάλ προσκαλούν τους επισκέπτες να ανέβουν στον 5ο και τελευταίο όροφο του ιστορικού Μεγάρου Ερμείον, ν’ ανακαλύψουν το νέο πολιτιστικό πολυχώρο «Ρετιρέ», να παρακολουθήσουν την προβολή και να περάσουν μια μοναδική βραδιά γεμάτη σινεμά, μουσικές και party διάθεση.

3ο Taratsa International Film Festival | Βραβευμένες ταινίες
Getting Fat In A Healthy Way / Как да надебелеем здравословно (Βραβείο Καλύτερης Ταινίας)
Kevork Aslanyan, 22′ 16”
Bulgaria, 2015
Σε έναν κόσμο με ασθενή βαρύτητα όπου οι αδύνατοι άνθρωποι πετούν, ο Constantine δεν έχει αφήσει ποτέ το διαμέρισμα το οποίο μοιράζεται με τον πατέρα του Atanas. Μια μέρα όμως, η όμορφη αεροσυνοδός που μετακομίζει στην πολυκατοικία θα αλλάξει για πάντα τη ζωή του.

Getting Fat In A Healthy Way
Getting Fat In A Healthy Way

Artun / Ártún (Βραβείο Σκηνοθεσίας)
Gudmundur Arnar Gudmundsson, 21′ 18”
Iceland, 2014
Ο Arnar, ένα αγόρι από μια μικρή πόλη, δεν έχει φιλήσει ποτέ του κορίτσι. Οι φίλοι του του μιλάνε για τα κορίτσια της πόλης και πως καπνίζοντας “φτιάχνονται” και γίνονται πιο προσιτά. Ο Arnar αμφιβάλει για την ιστορία τους, αλλά αποφασίζει να πάει μαζί τους και να κρίνει ο ίδιος.

Hasti (Βραβείο Σεναρίου)
Kamal Parnak, 09′ 33”
Iran, 2016
Το Hasti είναι η ιστορία ενός μικρού κοριτσιού, για το οποίο η απώλεια της μητέρας του αποτελεί την αφετηρία για ένα εσωτερικό ταξίδι, που την οδηγεί στην κατανόηση της έννοιας του θανάτου.

Hasti
Hasti

Adaptation / Adaptacja (Βραβείο Φωτογραφίας)
Bartosz Kruhlik, 24′ 50”
Poland, 2016
Προσαρμογή: 1. Δομική ή λειτουργική εξέλιξη ενός οργανισμού με στόχο την καλύτερη επιβίωση. 2. Η διαδικασία βελτιστοποίησης κάποιου με σκοπό την καλύτερη προσαρμογή στο περιβάλλον και την αντίσταση στο άγχος. 3. Η ικανότητα της όρασης να προσαρμόζεται στο σκοτάδι.

Adaptation
Adaptation

Duo (Βραβείο Μοντάζ)
Claudia Bottino, 21′ 39”
France, 2015
Η αναζήτηση ενός πατέρα που πρόκειται να εισαχθεί σε ένα νοσοκομείο, ο οποίος ψάχνει ένα μέρος για τον γιο του που έχει ανάγκη φροντίδας. Μέσα σε μια μέρα, η αναζήτηση γίνεται ένα πραγματικό ταξίδι… Ίσως το τελευταίο που θα κάνουν μαζί.

In The DMZ (500m) (Βραβείο Κοινού)
Hyung Jun Jeon, 16′ 38”
South Korea, 2015
Από το 1953, οι κάτοικοι της κορεατικής χερσονήσου δεν μπορούν να διασχίσουν τα σύνορα ανάμεσα στη Βόρεια και τη Νότια Κορέα, μιας και παρεμβάλλεται η Αποστρατικοποιημένη Ζώνη.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.