120 έργα από το Καλλιτεχνικό Φωτογραφικό Εργαστήρι του Δήμου Ζωγράφου

Το Νομικό Πρόσωπο Πολιτισμού & Αθλητισμού του Δήμου Ζωγράφου διοργανώνει ομαδική φωτογραφική έκθεση με τίτλο «Τριάντα χρόνια – Τριάντα φωτογράφοι». Η έκθεση πραγματοποιείται στο Μουσείο Γ. Γουναρόπουλου από τις 16 Δεκεμβρίου 2015 έως και τις 13 Φεβρουαρίου 2016, και θα έχει επετειακό χαρακτήρα, καθώς αφορά στα τριάντα χρόνια λειτουργίας του «Καλλιτεχνικού Φωτογραφικού Εργαστηρίου» του Δήμου.

Η έκθεση περιλαμβάνει εκατόν είκοσι έργα, τριάντα μαθητών που εκπαιδεύτηκαν διαχρονικά στο εργαστήριο και πλέον ακολουθούν τη δική τους αυτόνομη καλλιτεχνική πορεία στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Κατά τη διάρκεια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν, στην αίθουσα διαλέξεων του Μουσείου, προβολές, παρουσιάσεις, ανοιχτές συζητήσεις και διαλέξεις για το κοινό, αναφορικά με τη φωτογραφική τέχνη.

Το καλλιτεχνικό εργαστήριο ιδρύθηκε το 1985 από το φωτογράφο Νίκο Δημολίτσα, στο οποίο δίδαξε αδιαλείπτως μέχρι το 2014, που η λειτουργία του σταμάτησε. Μετά τα πρώτα πέντε χρόνια της επιτυχημένης πορείας του εργαστηρίου, και προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι ανάγκες της καθέτως αυξανόμενης προσέλευσης ενδιαφερομένων, προσελήφθη ως δάσκαλος και ο Νίκος Ανδρικόπουλος. Επί είκοσι χρόνια, μέχρι τον πρόωρο θάνατο του Νίκου Ανδρικόπουλου, οι δύο φωτογράφοι μοιράστηκαν τη διδασκαλία, στο ίδιο πνεύμα, με κοινή φιλοσοφία και ταυτόσημο καλλιτεχνικό προσανατολισμό.

Το φιλόδοξο και απαιτητικό αυτό εργαστήριο προσέλκυσε και εκπαίδευσε χιλιάδες άτομα, όλων των ηλικιών, διαφορετικών μορφωτικών βαθμίδων και ποικίλων επαγγελματικών κατηγοριών, που αναζητούσαν καλλιτεχνικές αξίες, αισθητικές κατευθύνσεις, εκφραστικές διεξόδους και προσωπικές αλήθειες. Η φήμη του κατά τα χρόνια της λειτουργίας του εξαπλώθηκε σύντομα και ξεπέρασε κατά πολύ τα στενά όρια του Δήμου Ζωγράφου.

Συντελεστές

Επιμέλεια έκθεσης: Νίκος Δημολίτσας

Συμμετέχουν:
Ελένη Ανυφαντάκη, Γιάννης Γαβριήλ, Γιώργος Γαβριήλ, Βαγγέλης Γεώργας, Κώστας Γιαβής, Βασίλης Γόνης, Άκης Δέτσης, Δημήτρης Δρακόπουλος, Εύη Καραγιαννίδη, Γιώργος Καραηλίας, Βιβή Κεφαλονίτη, Νέλλη Κολυβοδιάκου, Χρύσανθος Κωνσταντινίδης, Γιώργος Λαθύρης, Δημήτρης Λαχανοκάρδης, Γιώργος Μάρης, Χρήστος Μαρκαντώνης, Βαγγέλης Μαυρικάκης, Άρης Μιχαλόπουλος, Χρήστος Μιχαλόπουλος, Δημήτρης Μυτάς, Περικλής Μεράκος, Θάλεια Νουάρου, Γιάννης Ούτας, Δημήτρης Παρθύμος, Χάρης Σιδηρόπουλος, Ανδρέας Σιμόπουλος, Γιάννης Σίμος, Τάσος Τσουκαλάς, Γιώργος Φέκας, Σταύρος Φουρφουριανάκης, Ιάκωβος Χατζησταύρου

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.