Φεστιβάλ Κλασικής Μουσικής Κουφονησίων 2017

Φεστιβάλ Κλασικής Μουσικής Κουφονησίων 2017

Για 2η συνεχή χρονιά μια εναλλακτική γεύση πολιτισμού στους κατοίκους και τους επισκέπτες του νησιού

Για 2η συνεχή χρονιά, το Φεστιβάλ Κλασικής Μουσικής Κουφονησίων, που φέρει καλλιτεχνικά την υπογραφή δυο διεθνών σολίστ και παιδαγωγών, της πιανίστας Ναταλίας Μιχαηλίδου και του ομποΐστα Βαγγέλη Χριστόπουλου, θα διεξαχθεί στην καρδιά των Κυκλάδων, τον Ιούλιο και τον Αύγουστο.

Ένα Φεστιβάλ Κλασικής Μουσικής, εμπνευσμένο από την πιανίστα Ναταλία Μιχαηλίδου, του ομποΐστα Βαγγέλη Χριστόπουλου και του υιού τους, Κορνήλιου Μιχαηλίδη με καλεσμένους του Φεστιβάλ μουσικούς από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Η οικογένεια Μιχαηλίδη, αναγνωρισμένοι μουσικοί διεθνούς κύρους, επιμελούνται του προγράμματος του Φεστιβάλ, συντροφιά με φίλους και συνεργάτες, μουσικούς από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Στόχος είναι να παρέχουν μια εναλλακτική γεύση πολιτισμού στους κατοίκους του νησιού αλλά και στους επισκέπτες που αναζητούν ήρεμες και ποιοτικές διακοπές.

 

Πρόγραμμα

Πέμπτη 20 Ιουλίου 2017, ώρα 20:00
Ευάγγελος Χριστόπουλος – όμποε | Ναταλία Μιχαηλίδου – πιάνο

Έργα D. Cimarosa, J. Brahms, M. Glinka, P. I. Tchaikovsky,

F. Liszt, S. Rachmaninoff

Η Ελληνίδα πιανίστα και παιδαγωγός Ναταλία Μιχαηλίδου, γνωστή για τις διακρίσεις και τις εμφανίσεις της σε Ελλάδα και εξωτερικό, έχει συνεργαστεί με διακεκριμένους μαέστρους, σολίστ και συνθέτες, πολλοί από τους οποίους της έχουν αφιερώσει έργα τους. Ως παιδαγωγός του πιάνου, έχει διδάξει στην Ελλάδα και σε πανεπιστήμια του εξωτερικού. Από το 2001 είναι καθηγήτρια πιάνου της Εκόλ Νορμάλ του Παρισιού (τάξη Αθηνών), και από το 2016, καθηγήτρια στο μεταπτυχιακό τμήμα πιάνου στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Ο Έλληνας δεξιοτέχνης ομποΐστας και παιδαγωγός Βαγγέλης Χριστόπουλος, διετέλεσε 1ο όμποε στην Κρατική Ορχήστρα Αθηνών επί 40 χρόνια, και μέλος του Ελληνικού Κουιντέτου Πνευστών. Έχει συμπράξει ως σολίστ με ορχήστρες και φεστιβάλ στην Ελλάδα και διεθνώς. Στο βιογραφικό του περιλαμβάνονται πολλές ηχογραφήσεις για το θέατρο και τον κινηματογράφο, ενώ πολλοί Έλληνες δημιουργοί, όπως η Ελένη Καραΐνδρου, έχουν συνθέσει έργα ειδικά γι’ αυτόν.

Δευτέρα 31 Ιουλίου 2017, ώρα 20:00
Jari Valo – βιολί | Ναταλία Μιχαηλίδου – πιάνο 

Έργα L. van Beethoven, J. Brahms και παραδοσιακή Φινλανδική μουσική

Ο Φινλανδός βιολονίστας Jari Valo κατέχει την θέση του 1ου κορυφαίου στην Συμφωνική Ορχήστρα της Φινλανδικής Ραδιοφωνίας, και διδάσκει βιολί και μουσική δωματίου στην Ακαδημία Sibelius στο Ελσίνκι. Έχει συμμετάσχει ως σολίστ σε πολλές χώρες της Ευρώπης, αλλά και στην Ιαπωνία. Έχει ηχογραφήσει έργα για σόλο βιολί Σκανδιναβών συνθετών, καθώς και μεγάλο αριθμό έργων μουσικής δωματίου.

Τετάρτη 9 Αυγούστου 2017, ώρα 20:00
Aare Tammesalu – τσέλο | Αλεξάνδρα Νομίδου – πιάνο

Έργα L.van Beethoven, R. Schumann, F. Chopin, A. Kapp

Ο Εσθονός τσελίστας Aare Tammesalu δρα κυρίως ως σολίστ και μουσικός δωματίου, ερμηνεύοντας κλασική και σύγχρονη μουσική. Είναι επίσης ενεργός μουσικός παραγωγός και παιδαγωγός. Έχει συμμετάσχει σε πολλές ηχογραφήσεις, και έχει εμφανιστεί με αρκετές Εσθονικές συμφωνικές ορχήστρες και σε πολλές χώρες της Ευρώπης, στον Καναδά, το Ιράν, τη Ρωσία και τις ΗΠΑ, ενώ έχει συμμετάσχει σε πλήθος μουσικών φεστιβάλ, ανά τον κόσμο. Είναι μέλος των Tobias String Quartet, Reval Ensemble και Resonabilis.

Η πιανίστα Αλεξάνδρα Νομίδου, ζει και εργάζεται στο Παρίσι ως παιδαγωγός. Ως σολίστ έχει συμπράξει με τις Κρατικές μας Ορχήστρες, την Ορχήστρα των Χρωμάτων, την Norwegian Chamber Orchestra και άλλες. Ως μουσικός δωματίου, έχει εμφανιστεί επανειλημμένα στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και σε γνωστές αίθουσες στην Ευρώπη, την Βραζιλία και την Αμερική, κυρίως με το Trio Hellenique, καθώς και με το “Trio Ligeti”, το κουαρτέτο “Vienna Soloists” και το “Athens String Quartet”. Έχει ηχογραφήσει δύο δίσκους με την ΕΜΙ, με έργα Σούμαν, Σούμπερτ, Μπραμς και Ραβέλ, ενώ, από το 2005, δημιούργησε στην Αθήνα τον κύκλο συναυλιών «Γύρω απ’ το πιάνο», του οποίου είναι καλλιτεχνική διευθύντρια.

Κυριακή 20 Αυγούστου 2017, ώρα 19:30
Kreeta Julia Heikkilä – βιολί | Κορνήλιος Μιχαηλίδης – πιάνο

Έργα M. Ravel, J. Brahms, J. Sibelius

Η Φινλανδή βιολονίστα Kreeta-Julia Heikkilä, παράλληλα με την σόλο καριέρα της, έχει διατελέσει κορυφαία σε σημαντικές ορχήστρες, όπως London BBC Symphony Orchestra, Arctic Philharmonic, Norwegian Opera Orchestra, Malmö Opera Orchestra, Stavanger Symphony Orchestra, Trondheim Symphony Orchestra, Danish National Chamber Orchestra, μεταξύ άλλων. Έχει εμφανιστεί ως σολίστ με πολλές Σκανδιναβικές ορχήστρες, ενώ, ως μουσικός δωματίου, έχει συμμετάσχει σε πολλά διεθνή φεστιβάλ. Από το 2017 είναι ιδρύτρια και καλλιτεχνική διευθύντρια του Helsinki Chamber Music Festival.

Φεστιβάλ Κλασικής Μουσικής Κουφονησίων | Ιούλιος & Αύγουστος 2017

Ο Κορνήλιος Μιχαηλίδης έχει σπουδάσει πιάνο στην Ελλάδα, τη Γαλλία και τις Η.Π.Α. Υπότροφος του Ωνασσείου Ιδρύματος και νικητής του 1ου διεθνούς διαγωνισμού πιάνου της Mayenne στην Γαλλία (2008), έχει δώσει συναυλίες ως πιανίστας και ως μαέστρος σε πόλεις της Ελλάδος και του εξωτερικού. Είναι μεταπτυχιακός φοιτητής της Ακαδημίας Sibelius στο Ελσίνκι, στην διεύθυνση ορχήστρας. Την σαιζόν 2016/17, είχε την θέση βοηθού διευθυντού ορχήστρας στην Συμφωνική Ορχήστρα της Φινλανδικής Ραδιοφωνίας, δίπλα στον Hannu Lintu.

Τρίτη 29 Αυγούστου 2017, ώρα 19:30
Σταύρος Λάντσιας – jazz piano, κρουστά, μελόντικα & μεταλλόφωνο
Πέτρος Κλαμπάνης – κοντραμπάσο, φωνή, footbells & loops

Φεστιβάλ Κλασικής Μουσικής Κουφονησίων | Ιούλιος & Αύγουστος 2017

Μουσική Jazz: Διασκευές Ελληνικών και κλασσικών θεμάτων

Ο πιανίστας και ενορχηστρωτής Σταύρος Λάντσιας έχει συνεργαστεί με τους σπουδαιότερους Έλληνες καλλιτέχνες. Συνθέσεις του παρουσιάζει με τους Human Touch, το group που έχει δημιουργήσει με τους διακεκριμένους μουσικούς Γιώτη Κιουρτσόγλου και David Lynch. Εκτός από πιάνο παίζει ντραμς, ακουστική κιθάρα και κρουστά.

Ο κοντραμπασίστας Πέτρος Κλαμπάνης έχει επηρεαστεί από την μεσογειακή και την βαλκανική μουσική. Μετά τις σπουδές του σε Αθήνα και Άμστερνταμ, συνέχισε την πορεία του στη Νέα Υόρκη, όπου ζει και δραστηριοποιείται τα τελευταία επτά χρόνια. Όλες οι παραπάνω επιρροές συνδυάζονται με αναπάντεχους τρόπους στη μουσική του.

Εισιτήρια

Τιμές εισιτηρίων: 

10 €
- €

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.