3ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Ιεράπετρας

Ελληνικά και ξένα ντοκιμαντέρ με ανθρώπους και εικόνες από όλο τον κόσμο

Το Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Ιεράπετρας, διανύει φέτος, την 3η διοργάνωσή του και ταξιδεύει στην Αθήνα. Από 14 έως 20 Απριλίου, προβάλλονται στο «Αλκυονίς new star art cinema» με ημερήσιο εισιτήριο 3 ευρώ, ελληνικά και ξένα ντοκιμαντέρ, τα οποία χρωματίζουν το φεστιβάλ με εικόνες από όλο τον κόσμο, αλλά και αφιερώματα σε ανθρώπους και χώρες της κοινής μας πατρίδας, που λέγεται Μεσόγειος Θάλασσα.

Eικόνες και ήχοι, τοπία και άνθρωποι, που ταξιδεύουν από τις εσχατιές του κόσμου και βρίσκουν φιλόξενο αραξοβόλι στον Νότο, στην πόλη της Ιεράπετρας και γίνονται σκηνές και συναισθήματα στο πανί του Κινηματογράφου. Γύρω από τη Μεσόγειο θάλασσα, που είναι ο ομφάλιος λώρος της Γης και λίκνο του Πολιτισμού, ταξιδεύουμε από την αρχή της Ιστορίας μέχρι και σήμερα με την μηχανή του χρόνου σε πολλούς τόπους, που λούζει η Μεσόγειος.

Η μοναδικότητα του Διεθνούς Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Ιεράπετρας είναι, ότι από τη μία μεν αποτελεί πολιτιστικό γεγονός, που προκαλεί τα πλήθη να συρρέουν στο Νότο για να δουν μέσω των ντοκιμαντέρ όλο τον Κόσμο, από την άλλη δε, ως μόνιμος Διεθνής Θεσμός, με αισθητή παρουσία στα Πολιτιστικά Δρώμενα, προβάλλει τον ελληνικό πολιτισμό, αναδεικνύοντας έτσι τον τόπο μας ως Πύλη της Μεσογείου και Σταυροδρόμι των Πολιτισμών και των Ηπείρων.  Το Διεθνές Φεστιβάλ ταξιδεύει σε πολλές περιοχές της Ελλάδας και του Κόσμου, σε άλλα φιλόξενα Φεστιβάλ, όπου προβάλλει μέσα από τη δημιουργία των Ελλήνων, των ξένων Σκηνοθετών και των νέων δημιουργών, το Παγκόσμιο Κινηματογραφικό γίγνεσθαι.

H Καλλιτεχνική Διευθύντρια του Διεθνούς Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Ιεράπετρας, Ελένη Βλάσση θεωρώντας, ότι ο Πολιτισμός είναι μια από τις μεγάλες μας βιομηχανίες, όταν προβάλλεται επάξια, αποδέχτηκε την επιστολή-πρόσκληση από τη Γενική Γραμματεία Απόδημου Ελληνισμού του Υπουργείου Εξωτερικών , ώστε να συμβάλλει στην πολιτιστική ανάδειξη της Ελλάδας, στο πλαίσιο των αφιερωματικών εκδηλώσεων του «Κοινού Έτους Ελλάδας – Ρωσίας 2016», όπως επιθυμούν οι ομογενειακές μας οργανώσεις στη Ρωσική Ομοσπονδία. Έτσι το Διεθνές Φεστιβάλ Ιεράπετρας χορηγεί 3 ντοκιμαντέρ Πολιτιστικού Περιεχομένου, συντελώντας στην προσπάθεια για την ενδυνάμωση των παραδοσιακών σχέσεων φιλίας και των ισχυρών δεσμών των δύο χωρών και λαών, λόγω και της διαχρονικής παρουσίας στις περιοχές της Μαύρης Θάλασσας, της Μόσχας και της Πετρούπολης, ενός σημαντικού αριθμού ελληνικής καταγωγής Ρώσων πολιτών. Τα τρία ντοκιμαντέρ που θα προβληθούν είναι τα εξής:

  • Τραντελλενοί – Σκηνοθεσία: Ηλίας Ιωσηφίδης, 82′
  • Ένας Θεός γεννιέται – Σκηνοθεσία: Ελένη Βλάσση, 41′
  •  Apolis – Σκηνοθεσία: Κατερινά Τζόβα, 59′

Από φέτος, το Διεθνές Φεστιβάλ φιλοξενεί και το «Φεστιβάλ Απόδημου Ελληνισμού» με νέους σκηνοθέτες, ώστε να συμβάλλει στην προβολή των ομογενών μας, που διαβιούν σε διάφορα μέρη του κόσμου αποδεικνύοντας, ότι στις χώρες αυτές χτυπά δυνατά η καρδιά της Ελλάδας.

Δείτε τις προβολές του φεστιβάλ στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος και τις πόλεις που θα επισκεφθεί στη συνέχεια.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.