Χαρακτικές συνομιλίες. Οι νέοι Έλληνες χαράκτες απέναντι στους Έλληνες χαράκτες του παρελθόντος

«Χαρακτικές συνομιλίες. Οι νέοι Έλληνες χαράκτες απέναντι στους Έλληνες χαράκτες του παρελθόντος» στο Ινστιτούτο Σύγχρονης Ελληνικής Τέχνης

42 χαρακτικά έργα επηρεασμένα από καλλιτέχνες που εργάστηκαν στην Ελλάδα από το 1920 έως το 1990

Tην Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2016 εγκαινιάζεται στο Ινστιτούτο Σύγχρονης Ελληνικής Τέχνης η έκθεση χαρακτικής με τίτλο «Χαρακτικές συνομιλίες. Οι νέοι Έλληνες χαράκτες απέναντι στους Έλληνες χαράκτες του παρελθόντος», όπου συμμετέχουν νέοι χαράκτες του Τομέα Χαρακτικής της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών της Αθήνας.

Η έκθεση διοργανώνεται με τη συνεργασία του Τομέα Χαρακτικής της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών, της Alpha Bank και του Ινστιτούτου Σύγχρονης Ελληνικής Τέχνης.

Μέσα από την ανταλλαγή ιδεών και τον προβληματισμό για το μέλλον της χαρακτικής, προέκυψε η ιδέα να διοργανωθεί μία έκθεση νέων χαρακτών που είχαν πρόσφατα ολοκληρώσει τις σπουδές τους στα δύο Εργαστήρια του Τομέα Χαρακτικής της Σχολής.

Επιπλέον, επιδιώκοντας έναν τρόπο προσέγγισης των νέων με το έργο των παλαιότερων Ελλήνων χαρακτών, προκλήθηκε μια συνομιλία μαζί τους, μέσα από τα έργα. Οι είκοσι νέοι χαράκτες αυτής της έκθεσης δημιούργησαν 42 χαρακτικά που επηρεάστηκαν από τα χαρακτικά καλλιτεχνών που εργάστηκαν στην Ελλάδα από το 1920 έως το 1990.

Με την συνεργασία των καθηγητών του Τομέα Χαρακτικής της Σχολής Καλών Τεχνών και με την υποστήριξη του Ινστιτούτου Σύγχρονης Ελληνικής Τέχνης, δημιουργήθηκε ένα εικαστικό σύνολο με έργα που προέκυψαν από αυτήν την τόσο ιδιαίτερη συνομιλία.

Φωτογραφία: Ευριπίδης Παπαδοπετράκης (1988), «Αχλύς» 2016, Ξυλογραφία σε πλάγιο ξύλο 45 x 45 εκ.

Συντελεστές

Στην έκθεση συμμετέχουν οι χαράκτες:
Χρήστος Αγγελόπουλος, Μιχάλης Αδάμης, Αλεξάνδρα Αναγνωστοπούλου, Βασιλική Αναστασίου, Φώτης Βάρθης, Κωνσταντίνα Γεώργα, Τζίνα Δελλασούδα, Σοφία Λιβανού, Ευριπίδης Παπαδοπετράκης, Κατερίνα Πασχαλίδου, Μιλτιάδης Πεταλάς, Μαρία Πολυδώρου, Μαρίνα Προβατίδου, Ιρένε Ραγκουζίνι, Γιάννης Σωτηρίου, Πανταζής Τσέλιος, Θάνος Τσιούσης, Μυρτώ Φερεντίνου, Αναστασία Χαροκόπου, Αριστέα Χαρωνίτη

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Μία Απάντηση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.