Χασίς

Σε σκηνοθεσία Ακύλλα Καραζήση

Πόσα joints  έχεις καπνίσει στη ζωή σου;

‘Ήμουν Κογιότ. ‘Έτρεχα στην έρημο και μιλούσα με τα πουλιά. Μια γριά καθισμένη στην κορφή ενός τηλεγραφόξυλου με καλούσε με τεράστιες χειρονομίες να κάνουμε έρωτα. Σκέφτηκα τότε τη φράση: ‘Έλα να γνωρίσεις για λίγο το θάνατο.

Το «Χασίς», ταξίδι, ουτοπία, βιογραφία. Μέσα στα διαμερίσματα των σύγχρονων πόλεων συνωστίζονται βαθύτερες πραγματικότητες, παρδαλές, μπερδεμένες, αρχαίες, που περιμένουν να σου αποκαλυφθούν. Χασίς σε γάρο, σε πίπα, σε καβούμ, σε κουλουράκι. Κι απά το διπλανό δωμάτιο ακούγεται το: Don’t bogart that Joint my friend, pass it over to me των Fraternity of man  από το Easy Rider.

Εμπνεόμενος από κείμενα των Bάλτερ Μπένγιαμιν, Ηλία Πετρόπουλο,  Άλλεν Γκίνσμπεργκ και ‘Οσκαρ Σμιτς, ο Ακύλλας Καραζήσης στήνει μια παράσταση στο θησείον για το χασίς, με συνοδοιπόρους επί σκηνής τον μουσικό Κορνήλιο Σελαμσή και τις ηθοποιούς Μαριλένα Ρασιδάκη και Δήμητρα Βλαγκοπούλου. Κάθε παράσταση ολοκληρώνεται με την παρουσία ενός διαφορετικού καλεσμένου.

Κεντρική φωτογραφία: © YiannisKarabatsos

Συντελεστές

Σκηνοθεσία/ Δραματουργική επεξεργασία: Ακύλλας Καραζήσης
Moυσική: Κορνήλιος Σελαμσής
Ενδυματολογική επιμέλεια: Ιωάννα Τσάμη
Επιμέλεια Σκηνικού: Μαρία Πανουργιά
Φωτισμοί: Νίκος Βλασόπουλος
Φωτογραφίες: Γιάννης Καραμπάτσος
Παραγωγή: Μανόλης Σάρδης – PRO4

Παίζουν: Ακύλλας Καραζήσης, Κορνήλιος Σελαμσής, Μαριλένα Ρασιδάκη, Δήμητρα Βλαγκοπούλου

Εισιτήρια

Τιμές εισιτηρίων: 

10 €
- 15 €

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

2 Απαντήσεις

  1. Μια εναλλακτική παράσταση που ξυπνάει όλες τις αισθήσεις…απολαυστικές ερμηνείες από όλους τους συντελεστές. Σας ευχαριστώ πολύ για την επιλογή.

  2. Με την ευγενική παραχώρηση πρόσκλησης από το elculture είδα χτες την παράσταση ΧΑΣΙΣ.Μία ιδιαίτερη θα έλεγα παράσταση, μια συρραφή κειμένων, στίχων,τσιτάτων,σκέψεων,εμπειριών γύρω από το χασίς και ότι γενικότερα λέμε μαστούρα.Μια προσωπική κατάθεση των δημιουργών της με ποιητική,εξομολογητική και πειραματική διάθεση.Ευχάριστη έκπληξη η πρόσκληση φίλων – διαφορετικών κάθε φορά- οι οποίοι διηγούνται σχετικές ιστορίες-εμπειρίες ‘που τους τις έχουν άλλοι αφηγηθεί’ , με πολύ χιούμορ και ζωντάνια.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.