Χορέψτε στο Μουσείο Μπενάκη

Μια γνωριμία με τον σύγχρονο χορό μέσα από 3 συναντήσεις για ενήλικες και νέους 16+, χωρίς απαραίτητη προηγούμενη εμπειρία

Μια ξεχωριστή προσέγγιση του Μουσείου μέσα από την κίνηση. Ένας διαφορετικός τρόπος να εκφραστείς ανάμεσα στις συλλογές.

Κάθε συνάντηση θα περιλαμβάνει ήπιο ζέσταμα του σώματος και γνωριμία με το λεξιλόγιο του σύγχρονου χορού ενώ θα ακολουθεί ένα πιο δημιουργικό κομμάτι με ασκήσεις σύνθεσης που θα βασίζεται στη θεματική της κάθε συνάντησης.

Απευθύνεται σε ανθρώπους με διάθεση και αγάπη για το χορό που θέλουν να περάσουν δημιουργικό χρόνο με το σώμα τους. Δεν απαιτείται προηγούμενη εμπειρία στο χορό. Για ενήλικες και νέους 16+.

Πρώτη συνάντηση: Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2018
Σύμβολα και σώμα: Χορός στο Μουσείο Μπενάκη Ελληνικού Πολιτισμού

Οι συμβολισμοί που υπάρχουν στην ελληνική παράδοση συναντούν τους συμβολισμούς του σώματος. Μία διαφορετική εμπειρία στο Μουσείο χορεύοντας ανάμεσα σε υφαντά, ξυλόγλυπτα, κοσμήματα και φορεσιές. Η κινητική αυτή συνάντηση αντλεί έμπνευση από την οικονομία και τις μεταφορές που χρησιμοποιεί η εικονογραφία της λαϊκής τέχνης.

Δεύτερη συνάντηση: Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2018
Flash back στην κίνηση των μοντερνιστών: Χορός στην Οικία και Πινακοθήκη του Ν.Χατζηκυριάκου Γκίκα

Ένα γράμμα της Ραλλούς Μάνου, σχέδια από σκηνικά και κοστούμια του Τσαρούχη και βινύλια του Μάνου Χατζηδάκι μας δίνουν την ατμόσφαιρα των συμπράξεων του ΄30. Σε μια από τις πρώτες αθηναϊκές πολυκατοικίες της εποχής του Μεσοπολέμου κινούμαστε ανάμεσα σε έργα του ελληνικού μοντερνισμού και εξασκούμαστε στην αφαιρετική κίνηση πάνω σ’ ένα πάτωμα από φελλό.

Τρίτη συνάντηση: Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2018
Arabesque: Χορός στο Μουσείο Ισλαμικής Τέχνης

Κινητικά μοτίβα σε συνομιλία με τη διάθεση για διακόσμηση, επανάληψη και γεωμετρικότητα της ισλαμικής τέχνης. Τεχνικές που εμφανίζονται σε μη παραστατικές τέχνες, όπως στην κεραμική, χρησιμοποιούνται ως χορογραφικά εργαλεία και μας βοηθούν να αναπτύξουμε τις δικές μας συνθέσεις στο χώρο του μουσείου.

Εισιτήρια

Τιμές εισιτηρίων: 

20 €
- 50 €

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Μία Απάντηση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.