Χρήστος Λεοντής. «Φλόγα που καίει.Της ξενιτειάς, της μνήμης, του έρωτα και της φωτιάς»

Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου

Στις 14 Ιουλίου, στο Μικρό Θέατρο της Αρχαίας Επιδαύρου, ο Χρήστος Λεοντής παρουσιάζει την παράσταση «Φλόγα που καίει, Της ξενιτειάς, της μνήμης, του έρωτα και της φωτιάς», στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου.

«Το 1977 είχαμε έλθει με το Θέατρο Τέχνης να συμμετάσχουμε στο Φεστιβάλ της Επιδαύρου με την περίφημη παράσταση Αχαρνείς του Κουν, που ήταν και η πρώτη μου συνεργασία με τον σκηνοθέτη στο αρχαίο δράμα.

Ακολούθησαν από εκεί και πέρα και για πολλά χρόνια οι παραστάσεις ΕιρήνηΒάκχεςΤρωάδεςΜήδειαΙφιγένεια εν ΑυλίδιΠλούτοςΆλκηστη, όπως επίσης με το Εθνικό Θέατρο οι παραστάσεις Ιφιγένεια εν ΤαύροιςΙππείς. Επίσης, παραστάσεις με το ΚΘΒΕ. Μου δόθηκε λοιπόν η ευκαιρία 40 χρόνια μέχρι σήμερα να επικοινωνήσω με τη μουσική μου, μέσω του θεάτρου, μέσω του αρχαίου δράματος, με τον κόσμο της Παλαιάς Επιδαύρου και του Λυγουριού. Απέκτησα πολλούς καλούς φίλους εδώ, αγάπησα και πόνεσα αυτόν τον τόπο που διάλεξα, αν θέλετε, να συγκατοικήσω.

Σήμερα μού δίνεται η ευκαιρία να επικοινωνήσω με έναν πιο άμεσο τρόπο, μέσω των τραγουδιών μου, με τους συμπολίτες μου μπορώ να πω. Θα μπορούσαμε ενδεχομένως σήμερα να γιορτάζαμε μαζί τα σαραντάχρονα της γνωριμίας μας.

Διάλεξα λοιπόν γι’ αυτήν την παράσταση τραγούδια από την όλη μουσική μου δραστηριότητα, από την τελευταία μου δουλειά στο τραγούδι, τον κύκλο τραγουδιών «Φλόγα που καίει», εξ ου και ο τίτλος, μέχρι και την πρώτη, την «Καταχνιά», που έγραψα το 1963.

Ο τίτλος και ο υπότιτλος υποδηλώνουν τη θεματολογία και το περιεχόμενο των τραγουδιών της αποψινής παράστασης».

– Χρήστος Λεοντής

Η παράσταση διοργανώνεται από τον Δήμο Επιδαύρου και τον Πολιτιστικό Σύλλογο Επιδαύρου και φιλοξενείται από το Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου.

Συντελεστές

Τραγουδούν: Θοδωρής Βουτσικάκης, Μάνος Μπούσαλης, Αλέξανδρος Τσιωνάς, Ιωάννα Φόρτη

Μουσικοί:
Μάνος Αβαράκης
– Φυσαρμόνικα
Νεοκλής Νεοφυτίδης – Πιάνο
Παντελής Ντζιάλας – Ακουστική κιθάρα
Αντώνης Παπαγγελής – Κλασική κιθάρα
Μαριλίζα Παπαδούρη – Cello
Βασίλης Ραψανιώτης – Βιολί
Θανάσης Σοφράς – Μπάσο
Βαγγέλης Τσιαπλές – Μπουζούκι
Γιάννης Παπαδόπουλος – Ηχολήπτης

Διευθύνει ο Χρήστος Λεοντής

Εισιτήρια

Τιμές εισιτηρίων: 

10 €
- €

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.