Χριστούγεννα με την Κ.Ο.Θ. για τη Χ.Α.Ν.Θ.

Το εμβληματικό ορατόριο «Μεσσίας» του Χέντελ ερμηνεύει η Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης

Η Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης παρουσιάζει, για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά, τη Χριστουγεννιάτικη συναυλία της στη Χ.Α.Ν.Θ., σε μία συνεργασία που καθιερώνεται ως θεσμός στην πόλη την περίοδο των Χριστουγέννων, την Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου.

Το φετινό πρόγραμμα περιλαμβάνει το εμβληματικό ορατόριο «Μεσσίας» του Χέντελ, που ερμηνεύει η Κ.Ο.Θ. υπό τη μουσική διεύθυνση του Έλληνα αρχιμουσικού και καλλιτεχνικού διευθυντή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής Μύρωνα Μιχαηλίδη και τη σύμπραξη κορυφαίων Ελλήνων λυρικών τραγουδιστών, καθώς και της Μικτής Χορωδίας Θεσσαλονίκης.

Το έργο αποτελεί ένα αριστούργημα του είδους, στο οποίο ο συνθέτης συνδυάζει την παραδοσιακή θεία λειτουργία με λαϊκά στοιχεία, ενσωματώνοντας ακούσματα από τη χορωδιακή παράδοση της Αγγλίας και τη γερμανική και ιταλική μουσική, ενώ χρησιμοποιεί όλες τις μουσικές φόρμες της εποχής ως βάση για τη σύνθεσή του (καντάτα, πάθη, ανθέμια, όπερα, ενόργανη μουσική), με αποτέλεσμα να δημιουργήσει ένα μουσικό μωσαϊκό.

Αυτός είναι ίσως και ο λόγος της δημοφιλίας του και της καθιέρωσής του από τα πρώτα κιόλας χρόνια του ως έργο διασκέδασης, σε αντίθεση πάντως με τον αρχικό σκοπό του Χέντελ που ήθελε να γράψει ένα «νέο θρησκευτικό ορατόριο», μελοποιώντας μία σειρά παραπομπών στη Βίβλο με θέμα το Μεσσία, με προορισμό να παίζεται στις εκκλησίες.

Όλα τα έσοδα θα διατεθούν για τους σκοπούς και το έργο της Χ.Α.Ν.Θ.

Συντελεστές

Διεύθυνση ορχήστρας: Μύρων Μιχαηλίδης
Σοπράνο: Μαρία Μητσοπούλου
Μέτζο: Ελένη Βουδουράκη
Τενόρος: Αντώνης Κορωναίος
Μπάσος: Τάσος Αποστόλου
Μικτή Χορωδία Θεσσαλονίκης σε διδασκαλία Μαίρης Κωνσταντινίδου

Εισιτήρια

Τιμές εισιτηρίων: 

5 €
- 25 €

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.