Θάνος Μικρούτσικος: Τα πιο ωραία μου τραγούδια θα σου πω

Θάνος Μικρούτσικος

Μια μεγάλη αναδρομική συναυλία που τιμά το έργο του καλλιτέχνη με 5 γνωστούς καλλιτέχνες.

Το Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου τιμά με μια μεγάλη αναδρομική συναυλία τον Θάνο Μικρούτσικο, με όλα τα μεγάλα του τραγούδια στο Ηρώδειο την Τρίτη 13 Ιουνίου.

Ο συνθέτης θα παρουσιάσει τα τραγούδια του που όλοι αγαπήσαμε, τραγούδια που πέρασαν από γενιά σε γενιά, τραγούδια κοινού αισθήματος. Τραγούδια που συνομίλησαν με τον καθένα μας χωριστά, αλλά και με όλους μαζί.

Πρόβα για Καντάτα για τη Μακρόνησο 1976

Εκεί θα είναι ο Χικμέτ με την «Πιο όμορφη θάλασσα», εκεί και ο Μπίρμαν με το «Τους έχω βαρεθεί», ο Ελευθερίου με την «Δίκοπη ζωή» και τον «Άμλετ της σελήνης», ο Μπρεχτ με το «Άννα μην κλαις», ο Αλκαίος με την «Πιρόγα» και την «Ρόζα», η Νικολακοπούλου με τον «Φώσφορο», ο Τριπολίτης με το «Ανεμολόγιο», ο Ιωάννου με τις «Μικρές Νοθείες», εκεί και ο Καββαδίας με πολλά από τα διαμάντια του.

Πριν 50 χρόνια ο Θάνος Μικρούτσικος ξεκίνησε την δημόσια παρουσία του στη μουσική και στο τραγούδι το 1967. Με την έκδοση του πρώτου μεγάλου του δίσκου «Πολιτικά Τραγούδια» καθιερώνεται αμέσως ως μεγάλη δύναμη στο ελληνικό τραγούδι. Ο Μάνος Χατζιδάκις τον Γενάρη του 1978, τον αποκαλεί πρωτογενή φυσιογνωμία και λίγο αργότερα ως τον καλύτερο Έλληνα συνθέτη. Τα «Πολιτικά Τραγούδια»,η «Καντάτα για τη Μακρόνησο», τα «Τροπάρια για φονιάδες», η «Μουσική Πράξη στον Μπρεχτ» κατακτούν το ελληνικό κοινό ενώ η αιχμή του δόρατος της τραγουδοποιΐας του δεν είναι άλλη από τον «Σταυρό του Νότου» που εκδίδεται το 1979, περνάει από γενιά σε γενιά σπάζοντας το φράγμα των 2 εκατομμυρίων αντιτύπων, ρεκόρ για τη μελοποιημένη ποίηση σε ευρωπαϊκή κλίμακα.

Στις δεκαετίες που ακολουθούν, η παραγωγή του Μικρούτσικου είναι καταιγιστική. «Εμπάργκο», «Η αγάπη είναι ζάλη», «Όλα από χέρι καμμένα», «Κρατάει χρόνια αυτή η κολόνια», «Συγγνώμη για την άμυνα», «Volpe d’ amore», «Στου αιώνα την παράγκα», «Θάλασσα στη σκάλα», «Άμλετ της Σελήνης»….

Το ταξίδι συνεχίζεται μέχρι σήμερα με τελευταία δουλειά την «Ομίχλη των Καιρών» (2017).

Ο Θάνος επέλεξε πέντε φωνές για να αποδώσουν όλα αυτά τα τραγούδια που έχουν εγκατασταθεί για τα καλά στις καρδιές μας.

Τον Γιάννη Κότσιρα που ο Μικρούτσικος θεωρεί ως την καλύτερη φωνή της νεώτερης γενιάς και κατευθείαν απόγονο του Γρηγόρη Μπιθικώτση.
Τους αγαπημένους του Μίλτο Πασχαλίδη και Χρήστο Θηβαίο, δύο από τους καλύτερους Έλληνες τραγουδοποιούς που έχουν τραγουδήσει με εξαιρετικό τρόπο τα τραγούδια του συνθέτη.
Τον Κώστα Θωμαîδη που ο Μικρούτσικος θεωρεί ως τον σπουδαιότερο τραγουδιστή του «ενδιάμεσου χώρου».
Τη Μαριάννα Πολυχρονίδη, τελευταία ανακάλυψη του Θάνου, η οποία ερμήνευσε μοναδικά τα τραγούδια της «Ομίχλης των Καιρών».

Θάνος Μικρούτσικος
Κρατάει χρόνια αυτή η κολόνια 1989

 

Συντελεστές

Τραγουδούν:

Γιάννης Κότσιρας
Μίλτος Πασχαλίδης- Χρήστος Θηβαίος
Κώστας Θωμαΐδης
Μαριάννα Πολυχρονίδη

Εισιτήρια

Τιμές εισιτηρίων: 

10 €
- 50 €

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.