1η Μπιενάλε Κυθήρων – «Ταξίδι στα Κύθηρα, Διαχρονικό Παρατηρητήριο»

Έργα διαφορετικών μορφών τέχνης με κοινή αναφορά στον τόπο των Κυθήρων

Η 1η Μπιενάλε Κυθήρων Σύγχρονης Τέχνης με τίτλο «Ταξίδι στα Κύθηρα, Διαχρονικό Παρατηρητήριο», η οποία τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Κυθήρων και πραγματοποιείται σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Δυτικής Αττικής Πειραιά και Νήσων, θα παρουσιαστεί στη διατηρητέα παλαιά κοινοτική αγορά Μαρκάτο, στο Αγγλικό Σχολείο Μυλοποτάμου και στο Κάστρο Κάτω Χώρας από τις 17 έως τις 28 Ιουλίου 2016, θα εγκαινιαστεί στο Μαρκάτο το Σάββατο 16 Ιουλίου, ώρα 20:00.

Παράλληλα με την έκθεση, στις 19 & 20 Ιουλίου, ώρα 10:00-11:30, θα πραγματοποιηθεί εργαστήριο κατασκευής σκιάχτρου για παιδιά ηλικίας 5-12 ετών στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Κυθήρων στα Κοντολιάνικα.

Το θέμα «Ταξίδι στα Κύθηρα, Διαχρονικό Παρατηρητήριο», επιλέχθηκε ώστε να συνδέσει το παρόν με το παρελθόν και να προκαλέσει έναν ανοιχτό διάλογο μεταξύ του ιστορικού χώρου και του εικαστικού έργου. Τα Κύθηρα είναι ένα νησί, το οποίο στα χρόνια της Ενετοκρατίας ονομαζόταν «Το Μάτι της Ανατολής». Δεσπόζει ανάμεσα στο Ιόνιο, το Κρητικό και το Αιγαίο πέλαγος, με καθαρή θέα στην Ανατολική Μεσόγειο, ενώ εξαιτίας της γεωγραφικής του θέσης αποτέλεσε πόλο έλξης για εισβολείς και «Μήλον της Έριδος» για πολλούς πολιτισμούς. Αυτό το μικρό- αλλά κομβικό- γεωπολιτικό σημείο στον παγκόσμιο χάρτη είναι ένας τόπος που μιλάει ακόμα για την ιστορία και τα πάθη του. Ιστορικά μέρη του νησιού, στα οποία τα ίχνη του παρελθόντος ακόμα δηλώνουν παρόντα, είναι το Κάστρο Κάτω Χώρας, το Αγγλικό Σχολείο Μυλοποτάμου και η διατηρητέα παλαιά κοινοτική αγορά Μαρκάτο, τα οποία θα αποτελέσουν τους εκθεσιακούς χώρους.

Σκοπός είναι η έκθεση αυτή με έργα διαφορετικών μορφών όπως ζωγραφική, γλυπτική, εφαρμογή εικονικής πραγματικότητας, εγκατάσταση, να αναφέρεται στον τόπο των Κυθήρων βασισμένη σε μια θεματική, που απορρέει από το νησί και την ιστορία του και παράλληλα να προάγει τη σύγχρονη τέχνη και τον ελληνικό πολιτισμό εν γένει.

Συντελεστές

Επιμέλεια/Διοργάνωση έκθεσης: Άντα Αναστασέα, Θεοδώρα Πανταζοπούλου

Στην 1η Μπιενάλε Κυθήρων με τίτλο «Ταξίδι στα Κύθηρα, Διαχρονικό Παρατηρητήριο» συμμετέχουν οι εικαστικοί: Άντα Αναστασέα, Κρίστι Γρηγορίου, Άννα Καρατζά, Βασίλης Κουτουζής, Diogo da Cruz, Κωστής Κόντος, Κατερίνα Μπότσαρη, Θεοδώρα Πανταζοπούλου, Γιάννης Παπαϊακώβου, Δημήτρης Τράκας, Έλενα Χασαλέυρη

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.