1ο Thessaloniki Animation Festival

Προβολές animation από όλο τον κόσμο

Το 1ο Thessaloniki Animation Festival (TAF) συδιοργανώνεται από την AddArt και τον Δήμο Καλαμαριάς στο Δημοτικό Θέατρο Καλαμαριάς «Μελίνα Μερκούρη» στη Θεσσαλονίκη με προβολές animation από όλο τον κόσμο, από τις 20 έως τις 23 Οκτωβρίου 2016.

Οι επίτιμοι καλεσμένοι του TAF για το 2016 είναι η Ana Grgic, μια δυναμική γυναίκα μέσα στη βιομηχανία του θεάματος η τωρινή της απασχόληση είναι ως Visual Effect Supervisor στην ταινία του CBS με τον Michael Keaton American Assasin. Επίσης, θα παρευρεθεί ο Άγγελος Ρούβας ένας από τους βασικούς ανθρώπους στην Ελλάδα που χρόνια τώρα ασχολείται με την ανάπτυξη του animation στην χώρα μας και πολλές παραγωγές στο ενεργητικό του. Παράλληλα, θα πραγματοποιηθούν ομιλίες και πάνελ με θέμα το animation και τις εφαρμογές του, το animation στην Ελλάδα και τις ευκαιρίες που υπάρχουν στη χώρα μας.

Στο TAF θα διεξαχθεί διαγωνισμός ταινιών animation μικρού μηκους, με βραβεύσεις σε διάφορες κατηγορίες.

Αφιέρωματα που θα συνοδεύουν το διαγωνιστικό :
– Τα Βραβευμένα Ελληνικά: αφιέρωμα της ASIFA (Association Internationale du Film d’Animation) όπου θα προβληθούν Ελληνικά animation που έχουν βραβευτεί ανά τα χρόνια με διάφορα βραβεία και υποψηφιότητες.

– Ναουσα International
Film Festival: Σε συνεργασία με το Festival της Νάουσας θα μας ταξιδέψει στο φετινό αλλά και σε παλαιότερες χρονιές του, για να μας θυμίσει πόσο όμορφη και διαχρονική είναι αυτή η τέχνη του animation.

– Το Festival Animator απο Πολωνία στην Ελλάδα: Το TAF προσκάλεσε το Animator ένα από τα μεγαλύτερα Animation Festival της Πολωνίας. Το οποίο μας κάνει την τιμή να μας στείλει ένα πολύ εντυπωσιακό Πολωνικό πανόραμα animation.

– Προβολή και εργαστήριο για παιδιά την Κυριακή το πρωί απο τον Γιάννη Τεξή: Δημούργησε τον δικό σου χαρακτήρα από πλαστελίνεςσε ένα διαδραστικό εργαστήριο για χαρακτήρες animation από τον animator Γιάννη Τεξή. Στη συνέχεια προβολή animation χωρίς λόγια με κοινωνικά μηνύματα και διασκεδαστικά για τους μικρούς μας φίλους.

– Παράλληλη δράση
Πάρτυ έναρξης του TAF στο Δέντρο στο Bar ( Εγνατίας 45)

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.