Η Σκυταλοδρομία Λόγου, ένα πρόγραμμα της Αθήνα 2018 Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου του δήμου Αθηναίων, κλείνει τα 10 και τα γιορτάζει με ένα ταξίδι… στ’ αστέρια! Την Τρίτη 19 Μαρτίου στις 19:00, στο Δημαρχιακό Μέγαρο της Αθήνας (πλατεία Κοτζιά) ο Δήμος Αβδελιώδης, σκηνοθέτης στον κινηματογράφο και το θέατρο, σεναριογράφος και ηθοποιός, παραδίδει τη σκυτάλη στους Σταμάτη Κριμιζή, ακαδημαϊκό, διαστημικό φυσικό και Βαγγέλη Πρατικάκη, δημοσιογράφο, για το κειμενικό είδος Μαρτυρία-Αυτοβιογραφία.

Πρόκειται για τη 10η Σκυταλοδρομία Λόγου της Αθήνα 2018 Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου του δήμου Αθηναίων που ξεκίνησε τον Μάιο 2018 με πρώτο σκυταλοδρόμο τον ποιητή Τίτο Πατρίκιο να παραδίδει τη σκυτάλη στον Παντελή Μπουκάλα. Ακολούθησαν οι Ρέα Γαλανάκη, Δημήτρης Δασκαλόπουλος και Μαρία Στασινοπούλου, Νίκος Βατόπουλος, Θοδωρής Γκόνης, Μάκης Τσίτας, Χριστόφορος Χαραλαμπάκης και Soloúp (Αντώνης Νικολόπουλος).

Τα βιβλία-αναφοράς των σκυταλοδρόμων θα είναι το «Το μόνον της ζωής του ταξείδιον» του Γεώργιου Βιζυηνού (διασκευή: Δήμος Αβδελιώδης, εκδ. Αιγόκερως, 2010) (και βέβαια, όλα τα κινηματογραφικά και θεατρικά έργα του Δήμου Αβδελιώδη, αν και ανέκδοτα) και το «Ταξίδι στο ηλιακό σύστημα» των Στ. Κριμιζή- Β. Πρατικάκη (εκδόσεις Παπαδόπουλος).

Τη συζήτηση θα συντονίσουν οι δημοσιογράφοι Νόρα Ράλλη και Ιωάννα Σουφλέρη.