Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος επανιδρύει την «Ποντιακή Σκηνή», στο πλαίσιο της οποίας παρουσιάζεται η παράσταση «100 λογιών ζαντίας», βασισμένη στο έργο «Αυτά που είδε ο Μπάτλερ», του Τζο Όρτον. Το έργο σκηνοθετεί ο Τάσος Παλαντζίδης, ο οποίος και πρωταγωνιστεί, και ξεκινά την Τετάρτη 24 Οκτωβρίου.

Η Ποντιακή Σκηνή του ΚΘΒΕ καθιερώθηκε για πρώτη φορά το 1979, με το έργο του Γεωργίου Κ. Φωτιάδη, «Τα σκοτάδια ή ο Λαζάραγας». Έκτοτε, έχουν παρουσιαστεί, στο πλαίσιο αυτής, τα εξής έργα: «Η προξενεία» (1980), «Πουγαλεμένα ψήα» (2000), «Οι πρόσφυγες στην Ελλάδα» (2002) & «Της Τρίχας το Γεφύρ’» (2005).

Με το έργο «100 λογιών ζαντίας» εγκαινιάζεται η επανίδρυση της «Ποντιακής Σκηνής» του ΚΘΒΕ. Μια καυστική, σουρεαλιστική κωμωδία, που παρουσιάζεται στην ποντιακή διάλεκτο, στη Σκηνή Σωκράτης Καραντινός, στη Μονή Λαζαριστών. Την παράσταση θα συνοδεύουν και υπέρτιτλοι.

Λίγα λόγια για την υπόθεση:
«Οι παλαλοί σο’ άσυλον εχάσανε ταχούλ
Κι οι αχουλήδες οξουκιές περάνε Beautiful»…

Σε μία ψυχιατρική κλινική, κάποια απρόοπτα περιστατικά έχουν ως αποτέλεσμα μια σειρά παρεξηγήσεων που οδηγούν σε σπαρταριστές σκηνές γέλιου, ενώ ταυτόχρονα αναδεικνύουν τον παραλογισμό της καθημερινότητας, την υποκρισία που όλοι λίγο ή πολύ κρύβουμε, αλλά και την αδυναμία όλων μας να επικοινωνήσουμε ουσιαστικά με τους γύρω μας.