Το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης διοργανώνει Cycladic Late Night Party, την Πέμπτη, 8 Ιουνίου, με αφορμή τις εκθέσεις «Θεϊκοί Διάλογοι. Ο Cy Twombly και η ελληνική αρχαιότητα» και «Βραβείο ΔΕΣΤΕ: Μια Επετειακή Έκθεση, 1999-2015» που φιλοξενεί αυτή την περίοδο,

Από τις 21:00 ως τις 24:00, οι επισκέπτες θα μπορούν να περιηγηθούν και στις δύο εκθέσεις με μειωμένο εισιτήριο, σε μια ξεχωριστή βραδιά με ποτό και μουσική από τις Prudence Tapes.

Θεϊκοί Διάλογοι. Ο Cy Twombly και η ελληνική αρχαιότητα
Για πρώτη φορά, 27 έργα του σύγχρονου Αμερικανού καλλιτέχνη Cy Twombly εμπνευσμένα από την ελληνική μυθολογία και την επαφή του με την Ελλάδα θα παρουσιαστούν δίπλα σε 12 έργα της αρχαιότητας, ανοίγοντας ένα μοναδικό  και πρωτότυπο διάλογο μεταξύ της αρχαίας ελληνικής και της σύγχρονης τέχνης.

Ο Cy Twombly συναντά την Eλληνική Aρχαιότητα στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης

Μεταξύ των αρχαιοτήτων που θα εκτεθούν από μουσεία της Ελλάδας και του εξωτερικού, περιλαμβάνεται το αγγείο François, γνωστό και ως Κρατήρας του Κλειτία, ένα ορόσημο στην ανάπτυξη της αρχαίας ελληνικής κεραμικής και αγγειογραφίας που για πρώτη φορά παρουσιάζεται εκτός του αρχαιολογικού μουσείου της Φλωρεντίας. Για το αγγείο François έχει λεχθεί ότι η μοναδικότητά του είναι τέτοια ώστε ακόμη και αν χάνονταν όλα τα άλλα αγγεία και διατηρείτο μόνο αυτό, θα ήταν  μόνο του ικανό να μιλήσει για την ελληνική μυθολογία και για τον κώδικα της αρχαίας ελληνικής τέχνης. Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 3 Σεπτεμβρίου.

Πάρις Ταβιτιάν ©Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης, 2017

Πάρις Ταβιτιάν ©Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης, 2017

Βραβείο ΔΕΣΤΕ: Μια Επετειακή Έκθεση, 1999-2015
Με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 18 χρόνων από την πρώτη διοργάνωση του Βραβείου ΔΕΣΤΕ, πραγματοποιείται στο  Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης η έκθεση “Βραβείο ΔΕΣΤΕ: Μια Επετειακή Έκθεση, 1999-2015”, με έργα των 9 βραβευθέντων καλλιτεχνών από το 1999 έως και το 2015. Η έκθεση δίνει μια ευκαιρία επισκόπησης της νεότερης καλλιτεχνικής δημιουργίας. Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 17 Σεπτεμβρίου.

Αναστασία Δούκα , LE COLLANT, 2017 @Γιώργος Σφακιανάκης

Αναστασία Δούκα , LE COLLANT, 2017 @Γιώργος Σφακιανάκης