Τον Ιούλιο, το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) προσκαλεί σε βραδιές θερινού σινεμά στις 21.00 στο Ξέφωτο του Πάρκου Σταύρος Νιάρχος, με ελεύθερη είσοδο. Η ενότητα Park Your Cinema συνεχίζεται στην καρδιά του καλοκαιριού με ταινίες για μικρούς και μεγάλους.

Park your Cinema: Romancing the Summer

Για τους λάτρεις της κωμωδίας δυο ταινίες ορόσημα του είδους καλούν τους επισκέπτες να νιώσουν την πιο… ρομαντική πλευρά του ΚΠΙΣΝ. Οι Παρασκευές του Ιουλίου μας θέλουν αγαπημένους, με το ταίρι ή τους φίλους σας, ξαπλωμένους ανέμελα στο γρασίδι και, ιδανικά, ξυπόλυτους στο Πάρκο.

Την Παρασκευή 21/7 η Jane Fonda και ο Robert Redford βγαίνουν Ξυπόλητοι στο Πάρκο και αφηγούνται τις λιγότερο ρομαντικές πλευρές του έγγαμου βίου ως νιόπαντροι  και νέοι ένοικοι ενός μικροσκοπικού νεοϋρκέζικου διαμερίσματος, στον έκτο όροφο μιας πολυκατοικίας στο Greenwich Village. Χωρίς ασανσέρ. Και χωρίς θέρμανση.

Την Παρασκευή 28/7 στην ταινία Νευρικός Εραστής που κατέκτησε 4 Όσκαρ ο Woody Allen βρίσκει το νόημα της ζωής στο… «la-di-da, la-di-da, la la» της Diane Keaton.

Νευρικός Εραστής

Νευρικός Εραστής

Park your Cinema: Kids

Τα Σάββατα είναι αφιερωμένα στους μικρούς, αλλά και στους μεγάλους με αδυναμία στα κινούμενα σχέδια.

Στις 22/7 μια πασχαλίτσα και μια ομάδα μυρμηγκιών, τα οποία θα προσπαθήσουν να μεταφέρουν ένα κουτί με ζάχαρη με ασφάλεια μέχρι τη φωλιά τους στην ταινία Τοσοδούλικα: Η κοιλάδα των χαμένων μυρμηγκιών μας παρουσιάζουν μια διαφορετική προσέγγιση στις ταινίες κινουμένων σχεδίων, με ένα φιλμ χωρίς καθόλου διάλογο, ιδιαίτερη αισθητική και ένα πανέξυπνο σενάριο που του χάρισε κι ένα βραβείο César.

Το τελευταίο Σάββατo του μήνα, 29/7, o Σον το Πρόβατο, που εμφανίστηκε για πρώτη φορά στο οσκαρικό μικρού μήκους φιλμ «A Close Shave» (1995), κάνει το κινηματογραφικό του ντεμπούτο, καθώς αποφασίζει να αποδράσει για λίγο από την πληκτική ζωή της φάρμας και παίρνει το λεωφορείο για τη μεγάλη πόλη.

Τοσοδούλικα: Η κοιλάδα των χαμένων μυρμηγκιών

Τοσοδούλικα: Η κοιλάδα των χαμένων μυρμηγκιών