Το Σαββατοκύριακο 16 και 17 Σεπτεμβρίου το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) προσκαλεί τους επισκέπτες σε δύο μουσικές βραδιές για να απολαύσουν παραδοσιακούς και νέους ήχους ξαπλωμένοι στο γρασίδι του Ξέφωτου του Πάρκου Σταύρος Νιάρχος.

Parklife Traditional: Ross Daly Quintet & Martha Mavroidi Trio
Παραδοσιακή Φυσική Μουσική

To Σάββατο, 16/09, η ενότητα συναυλιών Parklife επιστρέφει στο Ξέφωτο για να ταξιδέψει το κοινό σε παραδοσιακούς ήχους από περιοχές εντός και εκτός συνόρων.

Στις 20.00 η περιπλάνησή ξεκινά με τους ήχους της τραγουδίστριας, λαουτίστριας και συνθέτριας, Μάρθας Μαυροειδή και του τρίου της. Η φωνή της συνδυάζει τα ελληνικά και τα μεσανατολικά στολίδια και τις μικροτονικές λεπτές αποχρώσεις, με τα πλούσια χρώματα του βουλγαρικού τραγουδιού.

Στις 21.30 τον μουσικό μίτο συνεχίζει ο Ross Daly συνδέοντας μουσικά τη φυσική ροή των παραδόσεων με τις πιο σύνθετες ανάγκες του σύγχρονου ακροατή. Μαζί με τους Zohar Fresco, Γιώργο Μανωλάκη, Κέλυ Θωμά και Παύλο Θωμά αποτελούν ένα ξεχωριστό κουιντέτο που θα παρουσιάσει τη Σύγχρονη Τροπική Μουσική του Ross Daly, με συνθέσεις που αντανακλούν την πολύχρονη διαδρομή του μέσα στον ευρύτερο χώρο των μουσικών παραδόσεων από την βορειοδυτική Αφρική ως την Ινδία.

Music Escapades: Leon of Athens & Fonές+

Για όσους αναζητούν τα νέα μονοπάτια της ελληνικής εναλλακτικής σκηνής, την Κυριακή, 17/09, στις 20.30, η ενότητα Music Escapades του ΚΠΙΣΝ υποδέχεται τον Leon of Athens και τις Fonές+ στο Ξέφωτο του Πάρκου Σταύρος Νιάρχος.

Ο Leon of Athens θα παρουσιάσει όλα τα νέα κομμάτια από το επερχόμενο album του Xenos, ανάμεσά τους και το Aeroplane που ξεχώρισε ήδη, μαζί με διασκευές κομματιών από την ελληνική και παγκόσμια μουσική.

Συντροφιά του η extended εκδοχή της χορωδίας Fonέs+, μία μοναδική ομάδα 25 γυναικείων φωνών που τραγουδούν a cappella, έχοντας ως αφετηρία παραδοσιακούς ήχους από όλον τον κόσμο.