Η Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης υποδέχεται στην πόλη μας τον πολυβραβευμένο φλαουτίστα Maurice Steger, που έχει κερδίσει κοινό και κριτικούς σε όλο τον κόσμο.

Ο Maurice Steger είναι αναγνωρισμένος ως ένας από τους σπουδαιότερους εκπροσώπους της μουσικής μπαρόκ των ημερών μας, ενώ έχει χαρακτηριστεί από την Independent ως «ο κορυφαίος στο φλάουτο με ράμφος παγκοσμίως». Στη σύμπραξή του με την Κ.Ο.Θ. παρουσιάζει ένα πλούσιο πρόγραμμα που μεταδίδει όλη τη μεγαλοπρέπεια, τη ζωντάνια και τη μελωδικότητα της μουσικής μπαρόκ, μέσα από δημιουργίες των Χάινεχεν, Τέλεμαν, Λίο, Βιβάλντι και Σαμαρτίνι, ενώ το πρόγραμμα ολοκληρώνεται με την «Surprise Symphony» του Χάυντν.

Mία συνεργασία με το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος.

Πρόγραμμα:

Γιόχαν Ντέιβιντ Χάινεχεν (1689-1758): Κοντσέρτο σε σολ μείζονα για βιολί, όμποε, έγχορδα, φλάουτα, όμποε και μπάσο κοντίνουο, S. 214 (σόλο βιολί: Σίμος Παπάνας, σόλο όμποε: Δημήτρης Κίτσος)

Γκέοργκ Φίλιπ Τέλεμαν (1681-1767): Κοντσέρτο σε ντο μείζονα για φλάουτο με ράμφος, έγχορδα και μπάσο κοντίνουο, TWV 51:C1

Λεονάρντο Λίο (1694-1744): Συμφωνία για δύο κόρνα, δύο όμποε, έγχορδα και μπάσο κοντίνουο από την όπερα ‘Ανδρομάχη’

Αντόνιο Βιβάλντι (1678-1741): Κοντσέρτο σε ρε ελάσσονα για βιολί, έγχορδα και μπάσο κοντίνουο, RV 246  (σόλο βιολί: Σίμος Παπάνας)

Τζουζέπε Σαμαρτίνι (1695-1750):  Κοντσέρτο σε φα μείζονα για φλάουτο με ράμφος, έγχορδα και μπάσο κοντίνουο

Τζόζεφ Χάυντν (1732-1809): Συμφωνία αρ.94 σε σολ μείζονα («της έκπληξης»)