Το project ανοίγει με την έκθεση της πειραματιζόμενης πρώην εμπόρου τέχνης Giti Nourbakhsch και παρουσίαση του νέου της, εικονογραφημένου βιβλίου «The Golden Jaguar with a Thin Red Stripe»
Εγκαίνια: Παρασκευή 11 Μαΐου, 19:30 στο Radio Athènes, Πετράκη 15, 105 63, Αθήνα
Διάρκεια έκθεσης: 11 – 21/5, κάθε Τετάρτη 16:00 – 20:00, κάθε Σάββατο 13:00 – 17:00 και οποιαδήποτε άλλη μέρα και ώρα κατόπιν συνεννόησης

Δείτε το πρόγραμμα των υπολοίπων εκθέσεων μέχρι τον Ιούνιο εδώ 

Το A Book Affair / Temporärer Kunst-Buchladen εντάσσεται στο πλαίσιο της Αθήνα 2018 Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου, μια διεθνή διάκριση που έλαβε ο δήμος της Αθήνας και η πόλη μας από την UNESCO με διάρκεια ενός χρόνου, από τις 23 Απριλίου 2018 έως τις 22 Απριλίου 2019.

Ενδιαφέρεστε για την τέχνη; Για βιβλία τέχνης, περιοδικά τέχνης, καταλόγους, για την κριτική της τέχνης καθώς και τους συντάκτες και δημιουργούς τους;

Το Goethe-Institut Athen και το Radio Athènes δημιουργούν από το Μάιο έως το Νοέμβριο 2018 μια προσωρινή βιβλιοθήκη/σκηνή ανοικτή σε όλους όσους ενδιαφέρεστε. Κατά τη διάρκεια της περιόδου αυτής προσκαλούν Έλληνες και διεθνείς εκδότες, συγγραφείς, και καλλιτέχνες να παρουσιάσουν τη δουλειά τους μέσω αναγνώσεων, ομιλιών, performances, συζητήσεων και μίνι-εκθέσεων. Έτσι θα έχετε την ευκαιρία να ανταλλάξετε ιδέες και πληροφορίες με τους συμμετέχοντες και θα έχετε πρόσβαση σε μία από τις παλαιότερες μορφές ευχαρίστησης: το βιβλίο.

Οι δράσεις κατά τη διάρκεια του A BOOK AFFAIR θα απλωθούν στο αμφιθέατρο και την βιβλιοθήκη του Goethe-Institut Αthen, στο μικρό αμφιθέατρο του Μουσείου Μπενάκη όπως και στο Radio Athènes το οποίο θα διαμορφωθεί από τον αρχιτέκτονα Etienne Descloux σε θεατρικό σκηνικό, όπως και σε «δοχείο» συλλογής των αντικειμένων, βιβλίων και έργων τέχνης που θα παρουσιάζονται όσο το project θα εξελίσσεται. Οργανικό κομμάτι θα είναι και η βιβλιοθήκη του Radio Athènes που περιλαμβάνει επιλογές των καλλιτεχνών και συνεργατών των τελευταίων τριών ετών. Η θεματολογία θα ποικίλλει, από τέχνη, θεωρία, αρχιτεκτονική και design μέχρι  μόδα, λογοτεχνία και ψυχανάλυση.

Radio Athenes a book affair

Ο συνδετικός κρίκος των επιμελητών, καλλιτεχνών, εκδοτών, συγγραφέων, δραματουργών, χορογράφων και θεωρητικών που θα συμμετέχουν στο A BOOK AFFAIR είναι η σύγχρονη τέχνη και η «ανάγνωση» σαν μια κατάσταση/δραστηριότητα που εμπλέκει όχι μόνο τον νου αλλά και το σώμα, στην δημιουργία νοημάτων και μιας νέας ποιητικής. Ετυμολογικά, η έκφραση A BOOK AFFAIR, περιγράφει μια κατάσταση στην οποία κάποιος διαβάζει ένα σύνθετο, απαιτητικό βιβλίο, ενώ συγχρόνως καταπιάνεται με ένα ευχάριστο, εύκολο βιβλίο.

To A BOOK AFFAIR είναι ένα πείραμα που προσεγγίζει την «βιβλιοθήκη» σαν χώρο διακειμενικότητας, δημιουργίας (creation), ξε-δημιουργίας (un-creation), και αναψυχής (recreation) -για να δανειστούμε μερικές έννοιες που διερευνά ο Michel Foucault στο δοκίμιό του «Φαντασιώσεις της Βιβλιοθήκης» (1977)», όπως αναφέρει και η επιμελήτρια του project Έλενα Παπαδοπούλου.