Την Τετάρτη, 18 Νοεµβρίου 2015 στις 18:00, ανοίγει για 12η συνεχή χρονιά η αυλαία του Πανοράµατος Οικολογικών Ταινιών µε τίτλο «Παράθυρα στον Πλανήτη» που διοργανώνει η ΕΛΛΕΤ. Μια σειρά προβολών που γεννήθηκε από την ανάγκη να πληροφορηθούµε βλέποντας τα προβλήµατα του πλανήτη µε τα µάτια σηµαντικών σκηνοθετών και δίνει µια µοναδική ευκαιρία στο αθηναϊκό κοινό να παρακολουθήσει ελληνικές και ξένες παραγωγές που πραγµατεύονται θέµατα περιβάλλοντος, επίκαιρα όσο ποτέ.

Φέτος, η Ελληνική Εταιρεία ενώνει τις δυνάµεις της µε την Ταινιοθήκη Της Ελλάδος παρουσιάζοντας ταινίες από την Ελλάδα, την Αυστραλία, τη Βρετανία, τη Γαλλία, τη Γεωργία, τη ∆ανία, τις Η.Π.Α., την Ιταλία και την Κολοµβία. Πρόκειται για µια πολύ σηµαντική συνεργασία που δίνει νέα ώθηση στο Πανόραµα Οικολογικών Ταινιών και διευρύνει το κοινό του επισηµαίνοντας την ανάγκη ευαισθητοποίησης και πληροφόρησης όλων µας.

Τις ηµέρες προβολών, όπως πάντα, έχουν προγραµµατιστεί ειδικές θεµατικές συζητήσεις και παρουσιάσεις µε διακεκριµένους οµιλητές, µεταξύ των οποίων ο καθηγητής και ακαδηµαϊκός Χ. Ζερεφός, ο ∆ρ. Φίλιππος Κυρκίτσος, Πρόεδρος Οικολογικής Εταιρίας Ανακύκλωσης, κ.α.

Εξάλλου, για πρώτη φορά φέτος, το πρωί του Σαββάτου 21/11, το Πανόραµα Οικολογικών Ταινιών καλωσορίζει τα παιδιά, µε την προβολή ειδικών ντοκιµαντέρ αλλά και παιδικό εργαστήρι κοµποστοποίησης (για παιδιά 5 – 11 ετών).

To 12ο Πανόραµα Οικολογικών Ταινιών πραγµατοποιείται µε την ευγενική υποστήριξη της Πρεσβείας της Γαλλίας και του Γαλλικού Ινστιτούτου στην Αθήνα και σε συνεργασία µε το Νεανικό Πλάνο.

Αναλυτικό πρόγραμμα