14η Διεθνής Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης 2017

Έρχεται με ένα μεγάλο αφιέρωμα στον Ευρωπαϊκό Νότο

«Η Αναζήτηση του Νότου» είναι ο τίτλος του φετινού μεγάλου αφιερώματος της ΔΕΒΘ που πραγματοποιείται από την Πέμπτη 11 έως και την Κυριακή 14 Μαΐου 2017 στο χώρο του Διεθνούς Εκθεσιακού & Συνεδριακού Κέντρου Θεσσαλονίκης της ΔΕΘ-HELEXPO, με τη συμμετοχή εκδοτών, συγγραφέων, πολιτιστικών φορέων, Ιδρυμάτων, Πανεπιστημίων και επαγγελματιών από όλο τον κόσμο. Τη φετινή διοργάνωση τιμούν με την παρουσία τους μερικοί από τους πιο σημαντικούς συγγραφείς της εποχής μας.

Η 14η ΔΕΒΘ σε αριθμούς
Στη 14η ΔΕΒΘ συμμετέχουν με περίπτερο περισσότεροι από 270 εκδότες από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Με 21 περίπτερα συμμετέχουν χώρες του εξωτερικού: Αίγυπτος, Αλβανία, Βέλγιο, Βοσνία-Ερζεγοβίνη, Γαλλία, Γερμανία, Ελβετία, Ιράν, Ισραήλ, Ιταλία, Καναδάς, Κίνα, Κορέα, Κροατία, Κύπρος, Μπαγκλαντές, Ουκρανία, Π.Γ.Δ.Μ., Ρουμανία, Σλοβακία, Τουρκία.

Ο διεθνής χαρακτήρας της ΔΕΒΘ επιβεβαιώνεται κι από την ενεργή συμμετοχή ξένων συγγραφέων  στη φετινή διοργάνωση. Περισσότεροι από 30 συγγραφείς έχουν δηλώσει τη συμμετοχή τους στη φετινή διοργάνωση.

Στη διάρκεια των 4 ημερών που διαρκεί η μεγάλη γιορτή του βιβλίου θα πραγματοποιηθούν συνολικά περισσότερες από 400 εκδηλώσεις: Παρουσιάσεις βιβλίων, στρογγυλά τραπέζια, λογοτεχνικές συναντήσεις, εργαστήρια και ομιλίες, επαγγελματικές συναντήσεις, προβολές ταινιών, εικαστικά και θεατρικά δρώμενα. Η αγαπημένη Παιδική Γωνιά ετοιμάζεται να υποδεχτεί μικρούς και μεγαλύτερους αναγνώστες έχοντας προετοιμάσει περισσότερες από 100 εκδηλώσεις, μεταξύ των οποίων η εντυπωσιακή έκθεση εικονογράφησης «Ήλιοι». Στις εκδηλώσεις της 14ης ΔΕΒΘ συμμετέχουν περισσότεροι από 530 ομιλητές: Έλληνες και ξένοι συγγραφείς, εικονογράφοι, μεταφραστές, ακαδημαϊκοί, κριτικοί, εικαστικοί, μουσικοί, δημοσιογράφοι, εκπαιδευτικοί, εκδότες και εξειδικευμένοι επαγγελματίες από τον χώρο των εκδόσεων και του βιβλίου.

«Η Αναζήτηση του Νότου»: Λογοτεχνία, Κουλτούρα, Ιστορία και Πολιτική στην Ευρώπη της Μεσογείου

Το κεντρικό αφιέρωμα της φετινής διοργάνωσης παρατηρεί τον Ευρωπαϊκό Νότο ως ενιαίο χώρο στη λογοτεχνία, στην παράδοση, στην κοινωνική δομή, στην πολιτική και οικονομική αντίληψη των πραγμάτων. Πρόκειται για έναν τόπο κοινών συγγενειών και αντιπαραθέσεων, κοινής ιστορίας και παράλληλων αφηγημάτων. Η ΔΕΒΘ φιλοδοξεί να διερευνήσει ζητήματα ταυτότητας, να αναζητήσει λογοτεχνικούς τόπους και να αναδείξει την επιτακτική ανάγκη διαλόγου ανάμεσα στις χώρες του Ευρωπαϊκού Νότου, στο πλαίσιο ενός διεθνούς περιβάλλοντος ιδιαίτερα ρευστού.

Στο πλαίσιο της «Αναζήτησης του Νότου» σημαντικοί συγγραφείς από τη Γαλλία, την Ιταλία, την Πορτογαλία, την Ισπανία, την Κύπρο, αλλά και γειτονικές μας χώρες στην ευρύτερη λεκάνη της Μεσογείου, όπως η Τουρκία και το Ισραήλ, φιλοξενούνται στην 14η ΔΕΒΘ και συνομιλούν με συγγραφείς, δημοσιογράφους, ανθρώπους των Τεχνών και των Γραμμάτων, αλλά και το αναγνωστικό κοινό για θέματα που αφορούν γενικότερα το ευρωπαϊκό γίγνεσθαι και την Ευρώπη της Μεσογείου.

Από τη Γαλλία
Πασκάλ Μπρικνέρ: Ένας από τους πιο σημαντικούς συγγραφείς και διανοούμενους της εποχής μας
Σαλίμ Μπασί: Ο γνωστός γαλλοαλγερινός  συγγραφέας που ασχολείται συστηματικά με τον αραβικό κόσμο και τον ισλαμικό φονταμενταλισμό.
Ματιάς Ενάρ: Τιμήθηκε πέρσι με το σημαντικό γαλλικό λογοτεχνικό βραβείο Goncourt για το μυθιστόρημά του «Πυξίδα»
Μπασμά Ζερουαλί: Μια σημαντική ερευνήτρια που έχει αφιερώσει το έργο της στη μελέτη των Ελλήνων της Μικράς Ασίας και στον κοσμοπολιτισμό της Μεσογείου.
Ολιβιέ Ταλέκ: Ένας από τους πιο γνωστούς και ταλαντούχους Γάλλους εικονογράφους και συγγραφείς βιβλίων για παιδιά.

Από την Ιταλία
Έρρι ντε Λούκα: Ο «συγγραφέας της δεκαετίας» σύμφωνα με τον ιταλικό Τύπο, ένας συνειδητοποιημένος ακτιβιστής με σημαντική πολιτική και πολιτιστική δράση.
Γκουίντο Κόντι: Ο πολυβραβευμένος συγγραφέας που γράφει για μικρούς και μεγάλους και είναι  ιδιαίτερα αγαπητός στην πατρίδα του. 

Από την Ισπανία
Ζάουμε Καμπρέ: Ο Καταλανός συγγραφέας του πολυσυζητημένου «Confiteor» που αναβιώνει την παράδοση του μεγάλου ευρωπαϊκού μυθιστορήματος.
Σαντιάγο Ρονκαλιόλο: Ο Περουβιανός συγγραφέας, μόνιμος κάτοικος Βαρκελώνης, θεωρείται  μια από τις πιο σημαντικές φωνές της σύγχρονης ισπανόφωνης λογοτεχνίας.
Εντουάρντο Χάουρεγκι: Υπογράφει μαζί με τον Ιταλό Πιερντομένικο Μπακαλάριο τη σειρά βιβλίων  «Η ωραιότερη ιστορία που γράφτηκε ποτέ» που έχει ενθουσιάσει μικρούς και μεγάλους σε όλο τον κόσμο.

Από την Κύπρο
Σωφρόνης Σωφρονίου: Το πρώτο του μυθιστόρημα τιμήθηκε με το Κρατικό Βραβείο Μυθιστορήματος Κύπρου και με το βραβείο «Μένη Κουμανταρέα» της Εταιρείας Ελλήνων Συγγραφέων.
Κωνσταντία Σωτηρίου: Το πρώτο της μυθιστόρημα τιμήθηκε με το «The Athens Prize of Literature» του περιοδικού (δε)κατα.

Από το Ισραήλ
Εσκόλ Νεβό: Ένας από τους πιο αγαπημένους συγγραφείς στο Ισραήλ, διευθυντής στη μεγαλύτερη σχολή δημιουργικής γραφής, θεωρείται ο μέντορας πολλών νέων κι ανερχόμενων συγγραφέων. 

Από την Τουρκία
Ζουλφί Λιβανελί: Ο διεθνούς φήμης συνθέτης και συγγραφέας, ένας από τους πιο πολυμεταφρασμένους συγγραφείς της Τουρκίας.
Ραγκίπ Ντουράν: Ένας από τους κορυφαίους δημοσιογράφους της Τουρκίας με διεθνείς διακρίσεις για το έργο του.  Έχει συνεργαστεί με το BBC στο Λονδίνο και το AFP στην Κωνσταντινούπολη και σήμερα είναι ο ανταποκριτής της Libération στην Τουρκία.
Γιίτ Μπενέρ: Συγγραφέας που έχει τιμηθεί με το βραβείο «Ορχάν Παμούκ». Η μετάφραση που έκανε στο εμβληματικό «Ταξίδι στη άκρη της νύχτας» του Λουί Φερντινάν Σελίν, απέσπασε το βραβείο καλύτερης μετάφρασης στην Τουρκία.
Λάλε Άλατλι: Μεταφράστρια και διερμηνέας με σημαντικό έργο, έχει συνεργαστεί πολλές φορές με Τούρκους και Έλληνες συγγραφείς. Συνεργάζεται με το Γραφείο του πρωθυπουργού της Ελλάδας, τον ΟΗΕ, το Συμβούλιο της Ευρώπης κ.ά.

Μια ιδιαίτερη αναφορά αξίζει να γίνει στους δημοσιογράφους από την Τουρκία που επισκέπτονται τη 14η ΔΕΒΘ: Λίγες μόνο εβδομάδες μετά το «δημοψήφισμα Ερντογάν» στην Τουρκία, δυο άνθρωποι του λόγου που δεν έχουν διστάσει να εναντιωθούν στις πολιτικές του Τούρκου Προέδρου, έρχονται στην Ελλάδα για να πάρουν μέρος στη συζήτηση που διοργανώνει το λογοτεχνικό και πολιτικό περιοδικό «Ένεκεν» με τίτλο: «Η Τουρκία μετά το δημοψήφισμα: Ελευθεροτυπία και διανοούμενοι στο στόχαστρο;». Η συζήτηση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 11/05, στις 7 το απόγευμα, στην αίθουσα Ιωάννου (περίπτερο 15).

Παρουσιάσεις Βιβλίων στο πλαίσιο του αφιερώματος στον Ευρωπαϊκό Νότο  

Ο Πασκάλ Μπρικνέρ συνομιλεί για το έργο του με τη δημοσιογράφο Μικέλα Χαρτουλάρη.
Σάββατο 12/05, ώρα 17:00,  Αίθουσα ΝΙΚΟΣ ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗΣ, Περίπτερο 13
Διοργάνωση: ΕΙΠ

Ο Έρρι ντε Λούκα συνομιλεί με τη μεταφράστρια του έργου του στα ελληνικά Άννα Παπασταύρου.
Σάββατο 12/05, ώρα 18:00, Αίθουσα ΝΙΚΟΣ ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗΣ, Περίπτερο 13
Διοργάνωση: Ιταλικό Ινστιτούτο, Εκδόσεις Κέλευθος  

Ο Σαντιάγο Ρονκαλιόλο συνομιλεί με το δημοσιογράφο Δημήτρη Καραθάνο για νέο του μυθιστόρημα «Καρφίτσες στην άμμο».
Σάββατο 12/05, ώρα 19:00, Αίθουσα ΝΙΚΟΣ ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗΣ, Περίπτερο 13
Διοργάνωση: Εκδόσεις Καστανιώτη, ΕΙΠ

Ο Ματιάς Ενάρ παρουσιάζει το βραβευμένο μυθιστόρημά του «Πυξίδα».

Την εκδήλωση προλογίζει ο Philippe Ray, Γενικός Πρόξενος της Γαλλίας, Διευθυντής του Γαλλικού Ινστιτούτου Θεσσαλονίκης. Συντονίζει η μεταφράστρια του βιβλίου Σοφία Διονυσοπούλου.
Σάββατο 12/05, ώρα 19:00, Αίθουσα ΝΟΤΟΣ, Περίπτερο 13
Διοργάνωση: Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης  

Ο Ζουλφί Λιβανελί συνομιλεί με το συγγραφέα Θωμά Κοροβίνη για νέο του μυθιστόρημα «Οτέλ Κονσταντίνιγε».
Σάββατο 12/05, ώρα 19:00, Αίθουσα ΙΩΑΝΝΟΥ, Περίπτερο 15
Οργάνωση: Εκδόσεις Πατάκη  

Ο Ζάουμε Καμπρέ συνομιλεί με τον μεταφραστή του έργου του στα ελληνικά Ευρυβιάδη Σοφό.
Σάββατο 12/05, ώρα 20:00, Αίθουσα ΝΙΚΟΣ ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗΣ, Περίπτερο 13
Οργάνωση: Εκδόσεις Πόλις, ΕΙΠ  

Ο Εσκόλ Νεβό συνομιλεί με το δημοσιογράφο και υπεύθυνο της σειράς ξένης λογοτεχνίας των Εκδόσεων Καστανιώτη Γρηγόρη Μπέκο για το νέο μυθιστόρημά του «Τρεις όροφοι».
Κυριακή 13/05, ώρα 12:00, Αίθουσα ΝΟΤΟΣ, Περίπτερο 13
Οργάνωση: Εκδόσεις Καστανιώτη, ΕΙΠ  

Συζητήσεις για τον Ευρωπαϊκό Νότο
«Δεν μπορείτε να ξοδεύετε όλα  τα λεφτά σε ποτά και γυναίκες και μετά να ζητάτε βοήθεια».

Ο Πασκάλ Μπρικνέρ και ο Σαντιάγο Ρονκαλιόλο συζητούν με το συγγραφέα Μιχάλη Μοδινό για την πρόσφατη ρήση του προέδρου του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ. Μια συνομιλία για τις «αμαρτωλές» συνήθειες των χωρών του Νότου, για την πρόσληψη του Νότου από το Βορρά, για το αν η Γαλλία είναι Νότος ή Βορράς και για το πώς αισθάνεται για όλα αυτά ένας Νοτιοαμερικανός που ζει στη Νότια Ευρώπη. Συμμετέχει ο συγγραφέας Μιχάλης Μοδινός. Συντονίζει η δημοσιογράφος  Μικέλα Χαρτουλάρη.

Παρασκευή 12/05, ώρα 21:00, Αίθουσα ΝΟΤΟΣ, Περίπτερο 13
Οργάνωση ΕΙΠ, Εκδόσεις Καστανιώτη  

Μια συζήτηση για την πρόσληψη και την απήχηση της ελληνικής λογοτεχνίας στην Ιταλία
Ο Χρήστος Μπιντούδης, ερευνητής νεοελληνικής γλώσσας και λογοτεχνίας στο Πανεπιστήμιο της Ρώμης  και ο ελληνιστής μεταφραστής Μαουρίτσιο Ντε Ρόζα, συζητούν για τις λογοτεχνικές σχέσεις Ιταλίας – Ελλάδας, τα θέματα μετάφρασης, τις ιδιαιτερότητες της ιταλικής βιβλιαγοράς καθώς και τα περιθώρια περαιτέρω διεύρυνσης της γνώσης της ελληνικής λογοτεχνίας στην Ιταλία.

Πέμπτη 11/05, ώρα 19:00, Αίθουσα ΒΑΒΕΛ, Περίπτερο 13
Οργάνωση: ΕΙΠ  

«Η θάλασσα που μας ενώνει»: Μια συζήτηση για τη λογοτεχνία του Ευρωπαϊκού Νότου.
Συμμετέχουν: Μαρία Λιτσαρδάκη, αν. καθηγήτρια ΑΠΘ (γαλλική λογοτεχνία), Crescenzio Sangiglio, συγγραφέας και μεταφραστής (ιταλική λογοτεχνία), Louisa Marisol Fuentes, καθ. ισπανικής λογοτεχνίας και μεταφράστρια (ισπανόφωνη λογοτεχνία) και ο ποιητής Ανδρέας Καρακόκκινος (κυπριακή λογοτεχνία).

Παρασκευή 12/05, ώρα 18:00, Αίθουσα ΝΟΤΟΣ, Περίπτερο 13
Οργάνωση: Εταιρεία Λογοτεχνών Θεσσαλονίκης  

«Φονταμενταλισμός και Λογοτεχνία»: Μια συζήτηση με τον γαλλοαλγερινό συγγραφέα Σαλίμ Μπασί
Την εκδήλωση προλογίζει ο Philippe Ray, Γενικός Πρόξενος της Γαλλίας, Διευθυντής του Γαλλικού Ινστιτούτου Θεσσαλονίκης. Συμμετέχουν η Τιτίκα Δημητρούλια, αν. καθηγήτρια στο ΑΠΘ και ο Άγγελος Στεργίου, καθηγητής νομικής στο ΑΠΘ.

Παρασκευή 12/05, ώρα 19:00, Αίθουσα ΝΟΤΟΣ, Περίπτερο 13
Οργάνωση: Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης

Μια συζήτηση για τη σύγχρονη κυπριακή λογοτεχνία ως λογοτεχνία του Νότου
Πώς μπορεί ένας συγγραφέας να διαχειριστεί με επιτυχία την εναλλαγή γλωσσικών ιδιωμάτων στο ίδιο έργο; Τι το ιδιαίτερο κομίζει η σύγχρονη κυπριακή λογοτεχνία στο μεγάλο φάσμα της λογοτεχνίας του Ευρωπαϊκού Νότου; Συνομιλούν οι πρόσφατα βραβευμένοι Κύπριοι πεζογράφοι Κωνσταντία Σωτηρίου και Σωφρόνης Σωφρονίου.

Σάββατο 13/05, ώρα 14:00, Αίθουσα ΕΙΠ, Περίπτερο 15
Οργάνωση ΕΙΠ  

Γυναικείοι χαρακτήρες στη λογοτεχνία των Βάσκων
Η Βάσκα συγγραφέας, δημοσιογράφος και σεναριογράφος Arantxa Urretabizkaia μιλάει για τη γυναίκα ως μητρική φιγούρα από τα βάθη των αιώνων έως σήμερα, ένα θέμα που διατρέχει το σύνολο σχεδόν του έργου της.

Κυριακή 14/05, ώρα 10:00, Αίθουσα Φιλολογικό Καφενείο, Περίπτερο 13
Οργάνωση: ΕΙΠ, σε συνεργασία με το EXTEPARE-Ινστιτούτο Βασκικής Γλώσσας.

Ζουλφί Λιβανελί και Εσκόλ Νεβό: Μια συζήτηση για την πολιτική και λογοτεχνία στην Ανατολική Μεσόγειο

Ο Ζουλφί Λιβανελί από την Κωνσταντινούπολη και ο Εσκόλ Νεβό  από το Ισραήλ συζητούν για τα πολλά πρόσωπα της λογοτεχνίας στην ανατολική Μεσόγειο, για τον ρόλο των συγγραφέων, για τα αόρατα κοινά που δένουν τις χώρες τους με τον Ευρωπαϊκό Νότο και την αλληλεπίδραση του έργου τους με την αντίστοιχη παραγωγή και το κοινό της Ευρώπης. Συντονίζει ο Σωτήρης Ρούσσος, αν. καθηγητής διεθνών σχέσεων στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου.

Κυριακή 14/05, ώρα 11:00
Αίθουσα ΝΟΤΟΣ, Περίπτερο 13
Οργάνωση: ΕΙΠ

«Εννοιολογήσεις του Νότου: Θεωρία και Λογοτεχνία»
Μια χαρτογράφηση των πολλαπλών εκφάνσεων του Νότου, όπως παρουσιάζονται στη σύγχρονη θεωρία των κοινωνικών επιστημών καθώς και στην πρόσφατη λογοτεχνική παραγωγή της Ελλάδας και του Ευρωπαϊκού Νότου ευρύτερα.

Θα μιλήσουν η Ναταλία Καραγιάννη, θεωρητικός, ποιήτρια και επιμελήτρια της ανθολογίας ελληνο-ισπανικής ποίησης «Η αναζήτηση του Νότου» («La búsqueda del Sur») και ο Βασίλης Λαμπρόπουλος, καθηγητής κλασικών σπουδών στο Πανεπιστήμιο του Michigan (ΗΠΑ)

Κυριακή 14/05, ώρα 11:00, Αίθουσα ΕΙΠ, Περίπτερο 15
Οργάνωση ΕΙΠ 

«Συζήτηση για τη σύγχρονη νεοελληνική ποίηση»
Ο Βασίλης Λαμπρόπουλος, καθηγητής κλασικών σπουδών στο Πανεπιστήμιο του Michigan,  και οι ποιητές Βασίλης Αμανατίδης, Κατερίνα Ηλιοπούλου και Θοδωρής Χιώτης συζητούν για τις αναζητήσεις και τις νέες διαδρομές που διαγράφει η σύγχρονη νεοελληνική ποίηση.

Κυριακή 14/05, ώρα 14:00, Αίθουσα ΕΙΠ, Περίπτερο 15
Διοργάνωση ΕΙΠ 

Οι ξένοι συγγραφείς επισκέπτονται τη ΔΕΒΘ με την υποστήριξη του Γαλλικού Ινστιτούτου Θεσσαλονίκης, του Ιταλικού Ινστιτούτου, της Πρεσβείας του Ισραήλ στην Ελλάδα και των εκδόσεων Καστανιώτη, Κέλευθος, Νεφέλη, Μεταίχμιο, Πατάκη, Πόλις, Στερέωμα.  

Η  Παιδική Γωνιά του Νότου
Έκθεση εικονογράφησης: «Ήλιοι»
Μια ομαδική έκθεση στην οποία συμμετέχουν 47 εικονογράφοι. Μικροί και μεγάλοι θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν το ίδιο θέμα μέσα από την διαφορετική και τόσο ιδιαίτερη ματιά του κάθε καλλιτέχνη.

Στην έκθεση συμμετέχουν οι παρακάτω εικονογράφοι: Νικόλας Ανδρικόπουλος, Λήδα Βαρβαρούση, Σοφία Γαλή, Νίκος Γιαννόπουλος, Μαρκ Γουαϊνστάιν, Βασίλης Γρίβας, Φωτεινή Δεδούση, Λιάνα Δενεζάκη, Σάντρα Ελευθερίου, Βασίλης Ευδοκιάς, Λίζα Ηλιού, Κωνσταντίνα Καπανίδου, Δέσποινα Καραπάνου, Παναγιώτης Καρώνης, Έλλη Κελεμένδρη , Έφη Κοκκινάκη, Αιμιλία Κονταίου, Νίκος Κούτσης, Σίσυ Κυλερτζή, Γαρυφαλλιά Λευθέρη, Νίκη Λεωνίδου, Κριστίν Μενάρ, Ρένια Μεταλληνού, Φούλη Μητσιάλη, Θέντα Μιμιλάκη, Μάρια Μπαχά, Πέτρος Μπουλούμπασης, Ντιάνα Νασιοπούλου, Μαρία Παγκάλου & Μιχάλης Βαλάσογλου, Σοφία Παπαθανάση–Βγόντζα, Πωλίνα Παπανικολάου, Διατσέντα Παρίση, Γρηγόρης Περίκο, Αθηνά Πετούλη, Γιώργος Σγουρός, Χρύσα Σπυρίδωνος, Μαρίνα Στελλάτου, Λέλα Στρούτση, Μαργαρίτα Ταλιαδώρου, Μαρία Τζαμπούρα, Σοφία Τουλιάτου, Ελένη Τσαλδίρη, Οξάνα Τσάους, Θανάσης Τσίτσικας, Φίλιππος Φωτιάδης, Βάσω Ψαράκη.

Γωνιά Ανάγνωσης: «Στις χώρες του ήλιου»
Σε όλη τη διάρκεια της Έκθεσης, μικροί και μεγάλοι βιβλιόφιλοι κάνουν ένα διάλειμμα από τις εκδηλώσεις και ξεφυλλίζουν βιβλία από τις χώρες του ήλιου και βιβλία για ήλιους.

Τα βιβλία προσφέρουν οι εκδόσεις Άγκυρα, Δια Βίου, Κέδρος, Λιβάνη, Μεταίχμιο, Παράθυρο στην Εκπαίδευση, Παρισιάνου, Πατάκη και Ψυχογιός.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.