16o Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου

Το ανοιξιάτικο κινηματογραφικό γεγονός ξεκινάει στην Αθήνα και συνεχίζει στη Θεσσαλονίκη

Το 16o Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου πραγματοποιείται στην Αθήνα από τις 19 έως τις 25 Mαρτίου στον Δαναό, στο Embassy Nova Odeon και στο Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος – Audiotorium Theo Angelopoulos και συνεχίζεται στη Θεσσαλονίκη από τις 26 Μαρτίου έως την 1η Απριλίου στο Ολύμπιον – Παύλος Ζάννας.

Το Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου ξεκίνησε το 2000 και στα επόμενα χρόνια καθιερώθηκε ως το ανοιξιάτικο κινηματογραφικό γεγονός της Αθήνας κι έχει εξελιχθεί σε ένα από τα σημαντικά φεστιβάλ της νοτιοανατολικής Ευρώπης. Με τη διοργάνωση της 16ης έκδοσης του Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου επιθυμεί να δώσει μια ακόμη έμπρακτη απόδειξη της υποστήριξης της Ελλάδος, μέσα από τη στενή συνεργασία του με τους Έλληνες δημιουργούς έργων και ιδεών: συμπράττει και πάλι με τους σταθερούς συνεργάτες του Διεθνούς Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης και Διεθνούς Φεστιβάλ της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας. Καλωσορίζει το Φεστιβάλ Εθνογραφικού Κινηματογράφου της Αθήνας, δίνοντάς του λευκή κάρτα στο πρόγραμμά του για έξι ταινίες.

Ακολουθούν οι εκδηλώσεις του 16oυ Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου:

Θα απονεμηθούν δύο βραβεία στις ταινίες που συμμετέχουν στο διαγωνιστικό τμήμα του Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου της Ελλάδας:

– τo βραβείο της κριτικής επιτροπής 

– το βραβείο κοινού, το οποίο θα απονεμηθεί, σύμφωνα με τις ψήφους των θεατών κατά την έξοδό τους από τις προβολές των ταινιών που συμμετέχουν στο διαγωνιστικό τμήμα, στον Έλληνα διανομέα της βραβευμένης ταινίας, με σκοπό την προώθησή της, όταν αυτή προβληθεί στις ελληνικές αίθουσες.

Cine Concert
Η βωβή «Αστέρω» του Δημήτρη Γαζιάδη, από το μακρινό 1929, λάμπει ξανά στην οθόνη μέσα από τη μουσική του συγκροτήματος S.W.I.M. Η Μαριλένα Ορφανού (aka Loo), ιδρυτικό μέλος της electropop μπάντας Berlin Brides, συνεργάζεται με διάφορους μουσικούς όπως οι Tax Collectors, Mikael Delta, Etten κ.α.. Γράφει μουσική για τον κινηματογράφο (τις ταινίες μικρού μήκους Pic Nic Days, Sealed, τα Tungsten και The Outcasts του Γιώργου Γεωργόπουλου και τα Attenberg, The Benaki Museum της Αθηνάς Τσαγγάρη), και το θέατρο. Στο ciné-concert, εμφανίζεται με τη νέα της μπάντα S.W.I.M. που αποτελείται από τις Μαρία Χατζάκου (τύμπανα, drum pad) και Τζίνα Δημακοπούλου (κιθάρες).

H ταινία με την οποία ανοίγει το φεστιβάλ είναι η: Οικογένεια Μπελιέ του Eric Lartigau, με τους Louane Emera, Karin Viard, François Damiens, Eric Elmosnino (Γαλλία, Βέλγιο 2014, 105΄). H ταινία λήξης είναι: Η καινούργια φιλενάδα του Francois Ozon, με τους Romain Duris, Anaïs Demoustier, Raphaël Personnaz, Isild Le Besco (Γαλλία 2014, 107΄).

προσκεκλημένοι του 16oυ Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου είναι οι εξής:

Karin Viard: ηθοποιός της ταινίας Οικογένεια Μπελιέ / La Famille Belier
Alix Delaporte: σκηνοθέτις της ταινίας Le dernier coup de marteau
Katia Lewkowicz: σκηνοθέτις της ταινίας Tiens toi droite
Nicolas Autheman: σκηνοθέτης της ταινίας La Grèce de Christos Chryssopoulos,
Petros Markaris et Ersi Sotiropoulos
David Oelhoffen: σκηνοθέτης της ταινίας Μακριά από τους ανθρώπους / Loin des Hommes
Nicolas Bouchez: παραγωγός, σκηνοθέτης, πιανίστας

Το αναλυτικό πρόγραμμα του 16oυ Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου θα ανακοινωθεί σύντομα.

Εισιτήρια

Τιμές εισιτηρίων: 

5 €
- 6 €

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.