17ο Pelion Festival: Τέχνες & Λόγος

Μουσικές εκδηλώσεις και δρώμενα στη Ζαγορά, την Τσαγκαράδα και τον Κισσό

Το 17ο Pelion Festival λαμβάνει χώρα από τις 23 έως τις 31 Ιουλίου του 2016 με σεμινάρια και συναυλίες στη Ζαγορά και με παράλληλες δράσεις στον ευρύτερο χώρο του Ανατολικού Πηλίου. Διοργανωτής είναι η «Πολυρρυθμία αστική μη κερδοσκοπική εταιρία» και καλλιτεχνικοί διευθυντές η Ζωή Σαμσαρέλου, πιανίστα και ο Δημήτρης Καραγιαννακίδης, βιολοντσελίστας.

Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Πηλίου, διοργανώνεται το 3ο Φεστιβάλ Βιολοντσέλου, που περιλαμβάνει μαθήματα, συναυλίες και εργαστήρια που προωθούν τη συνεργασία και ανταλλαγή απόψεων μεταξύ καθηγητών και μαθητών. Επιπλέον, από το 2012 και κάθε καλοκαιρι, όλοι οι βιολοντσελίστες μαζί δουλεύουν καθημερινά στο Σύνολο Βιολοντσέλων του Pelion Festival και μοιράζονται τη σκηνή υπό την καθοδήγηση του καθηγητή Ulrich Voss.  Η ομάδα των καθηγητών βιολοντσέλου αποτελείται από τον παιδαγωγό Ulrich Voss από το Βερολίνο, που συμμετέχει στο φεστιβάλ για έκτη συνεχή φορά, τον Βασίλη Σαΐτη από τη Θεσσαλονίκη, τον Άγγελο Λιακάκη από την Αθήνα και τον Θέμη Βαγενά από το Βόλο.

Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, ο Απόλλων Γραμματικόπουλος από την Αθήνα διδάσκει βιολί, ενώ η σοπράνο Σοφία Κυανίδου από τη Βιέννη διδάσκει τραγούδι και μελοδραματική. Φλάουτο διδάσκει η Ana Domançic Krstulović από το Split της Kροατίας και πιάνο η καλλιτεχνική διευθύντρια του φεστιβάλ, Ζωή Σαμσαρέλου.

Ιδιαίτερη παρουσία στο  φετινό πρόγραμμα αποτελούν οι σαξοφωνίστες Daniel Gauthier από τη Γερμανία και Γιώργος Λυγερίδης από τη Θεσσαλονίκη. Ο πρώτος θα συμμετάσχει ως καθηγητής ενώ ο δεύτερος ως καλλιτεχνικός διευθυντής της Pelion Festival Sax Orchestra, που διοργανώνεται με τη υποστήριξη της Sax Nouveau Orchestra, προσφέροντας έτσι στο κοινό του Φεστιβάλ εντυπωσιακά  ακούσματα.

Στη φετινή διοργάνωση δίνεται ιδιαίτερη βάση στη μουσική δωματίου και στη συνεργασία μεταξύ καθηγητών και μαθητών από διαφορετικά όργανα. Σε αυτό το πλαίσιο, εκτός από τον αυθόρμητο, επί τόπου, σχηματισμό μουσικών συνόλων θα παρουσιαστούν, επιπλέον, στις συναυλίες και έργα μουσικής δωματίου που θα έχουν προετοιμάσει έγκαιρα οι συμμετέχοντες, μετά από υπόδειξη των καθηγητών του φεστιβάλ.

Αναλυτικά το πρόγραμμα των εκδηλώσεων:
Δευτέρα 25/7
Συναυλία των καθηγητών
Ζαγορά, 1ο Δημοτικό Σχολείο, ώρα 20.30 – 3.00

Τρίτη 26/7
Συναυλία με έγχορδα
Κισσός, Ιερά Μονή Αγίας Μαρίνας ώρα 20.30

Τετάρτη 27/7
–  Συναυλία της  Ορχήστρας σαξοφώνων του Φεστιβάλ Πηλίου, με την υποστήριξη της Sax Nouveau Orchestra, υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του Γιώργου Λυγερίδη
Τσαγκαράδα, πλατεία Αγίας Παρασκευής, ώρα 20.30
Συνεργασία «Πολυρρυθμίας»-Τουριστικού κ Αναπτυξιακού Συλλόγου Τσαγκαράδας

– Συναυλία με έγχορδα, πνευστά, φωνή και πιάνο
Ζαγορά. 1ο Δημοτικό Σχολείο, ώρα 20.30

Πέμπτη 28/7
Συναυλία με έγχορδα
Ζαγορά, ο χώρος θα ανακοινωθεί

Παρασκευή 29/7
Τελική συναυλία με έγχορδα, πνευστά, φωνή και πιάνο
Ζαγορά, 1ο Δημοτικό Σχολείο, ώρα 20.30

Σάββατο 30/7
Συναυλία του “Συνόλου βιολοντσέλων του Φεστιβάλ Πηλίου” υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του Ulrich Voss και της “Ορχήστρας σαξοφώνων του Φεστιβάλ Πηλίου” υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του Γιώργου Λυγερίδη
Ζαγορά, τοποθεσία «Βίγλα», ώρα 20.30
Συνεργασία ‘Πολυρρυθμίας’-Δήμου Ζαγοράς-Μουρεσίου

Ενδέχεται να υπάρξουν αλλαγές στο πρόγραμμα

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.